לא, אל תשקרי
כי בסוף זה איכשהו ייצא נגדך.
יום אחד הוא יגלה את האמת.
תגידי רק אמת, כי הקשר הכי חשוב בחיים שלו הוא איתך, ואסור שהקשר הזה יתבסס על שקר.
דברי איתו כשאת בעצמך משוכנעת בכך שאין מצב שיחשוב שאבא לא רצה אותו. ברגע שילדים מרגישים שמשהו ברור לנו, הם בד"כ מקבלים את הביטחון שלנו בנושא.
הרי מבחינה הגיונית, זה לא בגלל שהאבא לא רצה אותו. הרי הוא לא הכיר אותו, אז איך יוכל לרצות או לא לרצות? נפרדתם כשהיית בהריון. הוא אולי לא רצה חיי משפחה... ואולי לא רצה להיות הורה... אולי לא היה בשל לזה ואולי לא היה מסוגל... או אולי בגלל שלא הסתדרתם העדיף להתרחק... אבל זה לא שהוא לא רצה *אותו*. את הילד הספציפי שהוא.
אז צריך לחשוב על תשובה קולעת לאמת, שתהיה כזו שהוא יהיה מסוגל להכיל. הייתי מתחילה מ- אבא שלך ואני לא הסתדרנו, לא כל ההורים מסתדרים ולא כולם ממשיכים להיות יחד. ואם הוא שואל מעבר לכך, למה הוא לא בקשר איתי? למה לא מבקר? וכו', אז הייתי כנראה אומרת משהו כמו - שהוא בחר להתרחק מסיבות שלו, שאנחנו לא יודעים אותן ממש, אבל את כאן איתו ואתם ביחד - ואז הייתי הולכת לכיוון של להדגיש את הייחודיות שלנו כמשפחה ואת האהבה הגדולה שיש לנו. ואיזה כיף שאנחנו אוהבים כל כך.
היה לי איזה קטע שהיה ערב מלא בכל הבלגנים האפשריים, כי יש לנו גם חיות בבית וממש שמח פה, והילד פתאום אמר, "מזל שלא התחתנת, אם היה פה גם אבא היה פה עוד יותר בלגן, ותאמיני לי, יש פה מספיק!!!" וכל כך צחקתי וזה רק הראה לי כמה ילדים יכולים להיות שלמים עם סיפור חייהם ולא משנה מה חסר להם בו. תמיד לכל אדם יש משהו שחסר, ומשהו שנמצא בעודף. אין דבר כזה מושלם אבל יש דבר כזה שלם. ככה זה בכל תחום בחיים והלמידה של לאהוב את מה שיש לך, היא למידה מאוד חשובה, שיכולה להתחיל כבר בגיל הזה.