מה לומדים במדעי המחשב?

moti286

New member
מה לומדים במדעי המחשב?

אני מאוד מעונין להוציא תואר במדעי המחשב הבעיה היא ששמעתי שזה נחשב תואר לא קל והשנה הראשונה רובה רק מתמתיקה, השאלה שלי היא באיזו רמה המתמתיקה בלימנודי התואר? האם בן 4 יחידות ל5 יחידות תיכונויות? או 100 ב5 יחידות+. כלומר האם תלמיד שהוציא 85 ב4 יחידות במתמיקה בתיכון יוכל להסתדר עם המתמתיקה בתואר או תלמיד שמוציא 100 ב5 יחידות? אני פשוט רוצה ללמוד את התואר הזה ואני מפחד לנשור בגלל רמת המתמתיקה. אשמח לקבל תשובות והסברים.
 

vicz

New member
הרמה היא הרבה מעבר למתמטיקה בתיכון

לא משנה מה הציון שלך בתיכון, אם תשקיע - אין שום סיבות שתיפול בקורסים המתמטיים. רק תקח בחשבון שגם מה שנחשב להשקיע באוניברסיטה זה הרבה יותר מלהשקיע בתיכון. אבל מה שהפריע לי בהודעה שלך זה משהו אחר: למה אתה רוצה ללמוד מדעי המחשב אם אתה לא יודע מה לומדים? אני מכירה אנשים שפרשו כשגילו במה מתעסקים והבינו שכתיבת תוכניות ופיתוח אלגוריתמים פשוט לא מעניינים אותם ואין להם שום חשק לעסוק בזה ב-40 שנה הקרובות. בהצלחה בכל מה שתבחר ויקי
 

moti286

New member
תחום ההיטק

זה תחום שמאוד מענייין אותי, יש לי רגע במחשבים אומנם לא תכנות , אך רקע לא רע בתשתיות וחומרה, אני יודע שתואר במדעי המחשב נחשב לתואר שמצריך מתמתיקה ברמה גבוהה אבל זה לא רק , זהו רק סימיסטר אחד. יש לי שאלה אחרת אלייך, כדי לעבוד בתחום ההיי טק עם תואר ראשון, האם יש עוד תואר חוץ ממדעי המחשב שאוכל לעסוק בחתום זה?
 

h a j b i

New member
הנדסת מחשבים, הנדסת תוכנה

הנדסת מערכות מידע, הנדסת מערכות תקשורת, הנדסת תעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע, הנדסת מכונות, מתימטיקה (תואר שני), פיזיקה (תואר שני). הנדסה ביו רפואית (מומלץ תואר שני גם אבל לא בטוח שחובה). עם כל אלה תוכל להגיע להיי טק. האמת בחברות היי טק כמו כל חברה אחרת יש מנהלי שיווק ומכירות,מנהלי משאבי אנוש וכדומה. השאלה מה אתה באמת רוצה לעבוד? HELPDESK של מערכות מחשב נגיד בבנק תופס מבחינתך או שאתה נעול ע חברות היי טק כי שמעת שמרוויחים הרבה?
 

גיל14

New member
למה אחד?

עד כמה שידוע לי המתמטיקה בתואר במדעי המחשב (אם אתה לא מחשיב את התואר כולו) הוא לפחות 3 סמסטרים.
 

vinney

Well-known member
אני חושב שהחלוקה ל

"מתמטיקה" ו"לא מתמטיקה" היא די גמישה והגבול נתון לפרשנות. באו"פ אפילו יש קורסים שנותנים נ"ז במתמטיקה או מדעי המחשב, לפי הצורך (כמו חישוב נומרי למשל).
 
למעלה