"מה לימד אותי הסרטן....."

"מה לימד אותי הסרטן....."

רציתי לשתף אתכם. בחודשים האחרונים, הרגשתי שקשר מסוים עם חברה - גוזל ממני יותר מידי כוחות. מישהי שיודעת להיות חברה נהדרת אבל מצד שני מתנהלת איתי כאילו היא מנהלת עסק מולי. הכל אצלה ביזנס. היום הגעתי לכך שהבטן המלאה שלי עליה - התפוצצה כבר. אבל יש לציין שעשיתי זאת בשליטה. מה ששבר אותי וגרם לי לבכות - היה הנסיון שלה לפצות אותי חומרית על העוגמת נפש שהיא גרמה לי. אמרתי לה שאותי לא קונים ככה. היא עשתה איתי טעות, ואני רק מצפה ממנה לא לעשות אותה טעות שנית אלא ללמוד מהטעויות שלה. יש אנשים שחושבים שיכולים לסדר הכל עם החומר, שוכחים שיש דבר כזה שנקרא הנפש. ואת הנפש אי אפשר להנדס עם מתנות. לא את שלי בכל אופן ! אז עשיתי החלטה, ויש לציין שהפעם, בקשר הזה, לקח לי הרבה פחות זמן ממה שהיה לוקח לי בעבר לחתוך. האירוניה היא שאותה חברה בדיוק אתמול דיברה איתי על קשרים שגוזלים מאדם אנרגיות וכמה שהיא מנסה להמנע מכאלו מערכות יחסים, ואני בליבי חשבתי - לו ידעת כמה אנרגיות הקשר שלי איתך גוזל ממני.... אז מה שקרה היום, היה צפוי לקרות. ואני שמחה שקרה, למרות שהיה לי מצב רוח מוזר כל היום, מצד שני ירד ממני איזה נטל, איזה סלע ירד לי מהלב. וזה מה שלימד אותי הסרטן - להיות יותר אסרטיבית, להיות יותר עם יד על הדופק לגבי אנשים, להיות יותר קשובה לנפש שלי, ולדעת ל ס נ ן . שבת שלום לכולם !
------------------------------------------------------------------

מזי א

New member
../images/Emo123.gif

מי זאת? שאני אבוא לבוסטון ? " לכסח " אותה? מי היא ואיך היא מרשה לעצמה, שתזהר ממני

נאן

New member
../images/Emo24.gif

מצטרפת למזי כמובן..... קומנדו סרטן יוצא לפעולה..... לי יש את "פרדי האיום"(שרוול הלחץ) והוא יכה חופשי חודשי את מי שרק גונב ממך אנרגיות... אהבתי את המשפט"להיות עם יד על הדופק לגבי אנשים להיות קשובה יותר לגוף שלי" חג שמח נאנוש

נאנושקה ../images/Emo24.gif בחזרה -

האמתץ שהבחורה הזו, החברה, לא פגעה בי מתוך רוע אלא מתוך אגוצנטריות לשמה. היא פשוט מגדירה נפלא את המושג Self absorbed .... אני מאמינה שאני אסלח לה אבל היחסים שלנו לעולם לא יחזרו להיות מה שהיו קודם כי זה מה שהחלטתי, וגם בגלל שאני לא צבועה, ואם נשארים לי משקעים כלפי מישהו - אין סיכוי שהם יתנדפו באויר. זה לא נטירת טינה כי אני לא אדם שנוטר טינה, (אני להפך - נותנת יותר מידי צ'אנסים לאנשים ואולי פה הטעות שלי) זה פשוט להתחשב קצת יותר בנפש שלי ובמה שמגיע לה, לנשמה
. היום אני במצב רוח יותר טוב מאתמול. תודה על התמיכה שלכן !! אוהבת את כולכן, מקסימות ! -------------------------------------------------------------------

blg

New member
הי לולו

הזכרת לי תהליך דומה שקרה אצלי. ניתקתי קשר עם חברה שהיתה לי מגיל 4 כי הבנתי שהקשר איתה גוזל ממני יותר מידי אנרגיה, בעקבותיה בא ניתוק מעוד 2 חברות וחבר נוסף. איתו יש עוד מידי פעם קשר מינימלי. עברו כבר 3 שנים מהניתוק הראשון ואת יודעת? אני כמעט לא חושבת עליה (וזה משהוא שממש לא מאפיין אותי - ניתוק מוחלט עד איבוד עניין) בכל מקרה הפואנטה שלי היא שיש משהו מאוד משחרר בניתוק מאנשים שצריכים לא להיות בחיים שלנו. וביכולת לזהות כמו שכתבת את האנשים הללו. עם אחרים למדתי להציב גבולות. ואני מאוד מבינה את התחושות המעורבות - אני הייתי מאוד עסוקה בקשר איתה משך כמה חודשים טובים עד שהתנתקתי. מאז בעיקר הקלה ותחושת הישג. ולפעמים גם צער עליה (היא לא היתה אנוכית רק מסכנה ניצחית - גם זה סוג של משאבת אנרגיה) בי ומימונה שמחה בבוסטון...

אכן משחרר .... ../images/Emo65.gif

מסכימה עם כל מילה שלך, אחרי הפיצוץ הזה ממש ירד לי סלע מהלב .... וחברה שלי - שהייתה באותה סיטואציה בעבר עם אותה בחורה עד שפשוט התרחקה ממנה - אמרה לי שלא רק לי ירדה אבן מהלב אלא גם לה, כי היא מעולם לא אמרה לבחורה את כל מה שאני מצאתי לנכון להגיד , אלא פשוט תפסה ממנה מרחק ..... ואותה היא שאבה מאנרגיות במשך שנה, אצלי זה נמשך פחות , אולי משום שרכשתי איזה שהיא מיומנות ונסיון בלזהות אנשים שעדיף לי להתרחק מהם. אני עדיין מתכוונת לשמור על יחסים קורקטיים כיון שפה - החברים תמיד נפגשים בארועים, ואני עדין מאד מחבבת את בעלה ואת הילד, לא רוצה שיווצר מצב שלא יהיה נעים לומר שלום ומה נשמע. אבל מעבר לזה כלום. ככה כנראה צריך להיות. מימונה שמחה גם לכם !
---------------------------

תמר 26

New member
../images/Emo140.gifומילה על הצד השני

אני רק חושבת כמה נואשת עליה להיות וכמה דלה היא בודאי מרגישה אם היא מנסה להציע לך קניין חומרי. אם מראש היא לא מאמינה ביכולת שלה להציע קניין רוחני או חברתי. נשמע לי שיש לה דימוי עצמי כל כך נמוך, ובטח היא לא מאושרת מכך שהיא פגעה בך אבל נשמע שלדעתה הדרך היחידה שלה "לפצות" אותך זה באופן החומרי, כי היא לא מאמינה בכך שיש לה יכולות אחרות. אני לא מנסה לסנגר עליה, ולא להצדיק, נשמע שהחברות הזו שלה איתך לא היתה בריאה לך. יתכן שניתוק הקשר או צינונו הוא הדבר הנכון בשבילך עכשיו, רק אומרת שכולנו לפעמים נוטים להיפגע, לפעמים תפיסת מרחק וראיית הדברים מבחוץ במנותק יכולה להראות שהזולת פועל לפעמים מתוך החולשות שלו עצמו, ולא מתוך רצון לפגוע בנו.

תמר ../images/Emo140.gif את מאד צודקת

אני כבר ארבעה ימים חושבת על כל המקרה, והפיצוץ שהיה, ועליה, ובשורה התחתונה אני מרחמת עליה. כתבתי גם קודם שאני לא חושבת שפגעה בי מתוך רוע אלא פשוט מתוך זה שהיא כל כך רגילה להיות מרוכזת בעצמה ששוכחת שיש עוד אנשים מסביב, וההצעה שלה לפצות אותי חומרית - זה היה האינסטינקט הראשוני שלה כי זה מה שהיא מכירה .... ומתוך הכרות עם הרקע שלה אני יכולה להבין את זה, ומה שנשאר לי זה לרחם. אני כבר כמה זמן עוקבת אחרי מחוות מסוימות שהיא עושה "למען אחרים" וזה תמיד מתבטא במשהו חומרי, משהו שהיא יכולה לקנות בכסף. אז יש לה את הרצון לתת באיזה שהוא מקום אבל הדרך היחידה שהיא מכירה כנראה זה דרך החומר... וזה דיי עצוב לדעתי, כי יש כל כך הרבה דרכים אחרות לתת לחברים, להיות שם עבורם, לתמוך, להציע אוזן קשבת , ודוקא את זה הבחורה הזו לא מסוגלת לעשות (היא אפילו יצאה לי פעם בהצהרה שהיא החליטה לא להקשיב לצרות של אחרים יותר כי אין לה כוח לזה .... נו זו לא הוכחה חותכת למה שאמרתי ? ). בסופ של עניין נשאר לי רק להיות עצובה בשבילה כי בחורה בגילה כבר לא תשתנה. חבל לי על הקרובים אליה שמן הסתם ישארו בלי אנרגיות משל עצמם בסוף . ------------------------------------------------------------------

למעלה