מה לכל הרוחות עושה דיג עם צמר גפן

חץ הכסף

New member
מה לכל הרוחות עושה דיג עם צמר גפן

ראיתי היום דייג במרינת הרצליה ובסל שלו היתה חבילת צמר גפן קטנה. לאחר שפיתחנו שיחה שאלתי אותו לפשר צמר הגפן בסל שלו אך הוא התעלם משאלה זו ופשוט לא ענה לי. האם משהו יודע אודות שימוש כלשהו או שרק במקרה היתה לו לדיג חבילת צמר גפן בסל?

ToMeR B2

New member
אם חושבים על זה..

יכול ליהיות שהוא טבל את הצמר גפן במים עם קמח או קמח וככה זה תפס את הריח של הקמח ואת הטעם וזה לא נופל מהקרס וככה הוא דג עם זה או אותו דבר רק עם גמברי או שהוא בא להוריד את הלק או לנקות את האוזניים.

ובאותו כיוון

קודם כל, קשה לי להאמין שזה אכן מה שהוא עשה, אבל בעולם הנאור יש שיטה של חומרי ריח שמוסיפים לפתיון כדי למשוך דגים. אחת השיטות להוספה, היא משקולת חלולה, שממולאת בחומר סופג (למשל צמר גפן) ומספיגים אותו בתמצית ריח. בגדול, אני מניח שזה רעיון דומה לריסוס. מה ש(כמובן) מביא לי רעיון לטחון גמברי לעיסה דלילה, ולהספיג בה משהו. כבר היו כאן דיונים על דברים כאלה, אבל עדין לא יצא משהו מעשי. אני עדין מחפש חומר מתאים. אגב, ניסיתי כבר את השיטה של בצק בתוך "שקית" מגרב ניילון. הטכניקה עובדת טוב. דגים לא הוצאתי, אבל אותו יום היה חלש בכל מקרה, אז קשה להסיק מסקנות.

seafox

New member
אני יודע שלפני שנים שהיו כאן אצלנו

באילת להקות טרולוסים וכל שישי היינו יוצאים לכמה שעות לתפוס איזה מאה ככה ואח"כ יוצאים לים הפתוח אבא שלי שזר חתיכות חבל מסביב לכרס ואת החבל הזה טבל במיץ של דג יחסית רקוב וככה קצת בשר גם נתפס והוא תפס דגים. אבל זה עובד רק כשיש הרבה דגים כי אז הם לא לועסים את הפתיון וברגע שהם רואים שזה לא טוב להם הם יורקים אלא כשהם חוטפים.

paluta

New member
צמר גפן בשרות הדייג

לפני הרבה הרבה שנים ראיתי (ןלא ניסיתי) מישהו שלוקח צמר גפן - פיסה ארוכה ודקה קושר אותה מעל הקרסים בערך 50 ס"מ את הצמר גפן היה טובל בדם שאגר מכבדי עוף על הקרסים היה שם פתיון חי וזורק כרגיל הרעיון מאחורי זה הוא שהדם מקרב דגים טורפים בכל פעם שהעלה חזרה את החוט היה סוחט וטובל בדם מעבר לכך לא זיהיתי אז איזו תכונה מיוחדת ביכולת הדייג של אותו אדם בכל מקרה אולי הבחור פשוט משתמש בצמר גפן למטרות שאינן קשורות בדייג

חץ הכסף

New member
התשובות שלכם לא נראות לי -

- כתשובה הנכונה כי במקום צמר גפן טבול בדם יש כבר מזמן פתרון אחר שמגיע עם חוט תלאי מוכן מראש. נראה לי ש- ToMeR B2 היה בכוון הנכון אבל לא לגמרי. איכן אתם דייגי הבוסים?

למעלה