מה ללבוש בראיון עבודה?

merv12

New member
מה ללבוש בראיון עבודה?

יש לי ראיון עבודה.
העבודה היא לא רגילה לנשים, היא שייכת לתחום הנהיגה כבוחנת.
הראיון הוא מול משרד התחבורה. אני בת 30 פלוס ומבנה הגוף שלי מלא. מה עליי ללבוש שיהיה מרשים מצד אחד, נשי אך לא מדיי (כי זו כלל לא עבודה משרדית)
אשמח לכל הדעות עד לפרט האקססוריז האחרון

לי וולף

New member
בהצלחה!!

בתור התחלה מצרפת לך לינק לשרשור מעניין ומפורט בעניין ראיונות עבודה וממשיכה את קו המחשבה, בהקשר שלך (פה מדובר בעבודה משרדית אבל עלו הרבה נקודות כלליות).
אני מסכימה עם ההגדרה שלך - מרשים, נשי, לא מידי. הייתי מוסיפה לזה- לא שמלה (לא נראה לי שלא תוכלי ללבוש שמלות מסויימות בתפקיד, אבל לא חושבת שזו בחירה מתאימה לראיון), לא צמוד/חשוף מידי, לא צבעוני מידי (אבל לא נטול צבע בהכרח). אם אכנס רגע לראש של "נבחן" - לא הייתי רוצה שהלבוש של הבוחן יסיח את דעתי וזה משהו שצריך להנחות אותך (מבלי לאבד את עצמך).
אני חושבת שהנשיות יכולה להיות לבוא לידי ביטוי בכמה דרכים - חולצה מכופתרת רכה (במקום מחוייטת נוקשה למשל)/ איפור עדין/ תכשיט מעניין/לק צבעוני (לא צבע זרחני)...
יעזור להבין מה הסגנון שלך ואיך 'לזקק' אותו לראיון עבודה. יש לך דוגמא של לוק או פריטים שחשבת עליהם? נוכל להתחיל משם...

Happy Goth

New member
קודם כל שיהיה המון בהצלחה!

אני מסכימה עם מה שלי כתבה מעליי

ומוסיפה שפשוט עליך ללבוש את מה שגורם לך להרגיש יפה ומצליחה ומלאת ביטחון.
כל עוד וזה לא בצבעים זרחניים מידיי, הבגדים נקיים ומחמיאים לגוף, את מסודרת ונקייה - יש המוווון אופציות.
הנה כמה חולצות מתמנון, מה דעתך?
http://www.tamnoon.com/מוצרים/12612531/#.V2ZLx_krKUk
&nbsp
http://www.tamnoon.com/מוצרים/12611016/#.V2ZMiPkrKUk
&nbsp
http://www.tamnoon.com/מוצרים/12611181/#.V2ZMrfkrKUk
&nbsp
http://www.tamnoon.com/מוצרים/12612301/#.V2ZM2PkrKUk
&nbsp
בשילוב עם מכנסיים שחורים או ג'ינס כהה נראה לך שזה הכיוון?
&nbsp
איזה אקססוריז את שמה ביום יום?

merv12

New member
קודם כל תודה

קודם כל המון תודה על ההתייחסות והזמן
קראתי איפשהו שלבן משדר אמינות וטוהר. ובעבודה כזו טוהר המידות חשוב.
אני חשבתי על חולצה לבנה מכופתרת עם ג'ינס צמוד. יש לי פוני בובה, אז חדשבתי עלך פן עם קוקו ופוני בחוץ.
בנעל אין לי מושג.... חוששת שבעקב זה יהיה טו מאץ', אבל נעל שטוחה תהיה פשוטה מדיי
אני בדכ ביומיום שלי אוהבת ללבוש ספורטיבי כי זה נוח (וגם כי השמנתי קצת) אז לא נוח לי להיות ברכב יום שלם עם משהו שצמוד עליי.
מה אתן חושבות? חולצה לבנה מכופתרת זה מתאים, או לוותר על הכפתורים?
יש לי פוני בובה

merv12

New member
חחח לללאאא

הראיון יהיה במשרד הרישוי הראשי. מול וועדת בוחנים, שמונה כ - 5 אנשים

אה, אוקי

כתבת שלא נוח לך להיות ברכב יום שלם עם בגד צמוד מדי אז חשבתי ששם מתקיים הראיון.

בכל מקרה, נראה לי שהכיוון שלך נכון. הפרטים הקטנטנים פחות משנים (עם/בלי כפתורים, שיער אסוף/פזור וכד'), כל עוד זה מכובד, ייצוגי, נקי ומסודר, והכי חשוב - נוח. אם את מרגישה לא בנוח מכל סיבה שהיא, את כל הזמן מודעת לעצמך ומתמקדת באיך זה נראה ומה חושבים במקום להתמקד ולזרום עם הראיון (בכל אופן אצלי זה ככה..).
אז בראיונות עבודה לכי עם הכיוון שלך מרגיש הכי בנוח במקום לאמץ לעצמך תדמית חדשה שאת לא רגילה אליה.

שיהיה בהצלחה! :)

לי וולף

New member
חולצה לבנה זה קלאסי לראיון עבודה

והאמת שכל מה שתארת נשמע מצויין (מתה על פוני!). לגבי נעליים: על פניו, עקבים נשמעים כמו איזון טוב ללוק ולאו דווקא טו-מאצ', אבל אם אלו לא נעליים שממש נח לך בהן את לוקחת סיכון כי אין לדעת כמה תצטרכי לצעוד

נעלים שטוחות לאו דווקא יהפכו את הלוק לפשוט מידי, תלוי כמובן בנעליים... ובכל מקרה, אם את מטופחת ומסודרת ומחייכת, ואולי גם עונדת איזה תכשיט, אז את לא חייבת את העקבים בשביל הטאצ' הנשי.
ממליצה/מזכירה חזייה בצבע גוף מתחת לחולצה לבנה (ולא חזיה לבנה).

yaelal1

New member
בעיני מאוד מתאימה אבל בשרוולים ארוכים תמותי מחום בקיץ - מתי

הראיון?
משהו בסגנון בהחלט יתאים.
אישית הייתי מוותרת על תכשיטים, איפור מינימלי.
גינס וחולצה מכופתרת ונוחה בהחלט יתאימו.
בהצלחה!

angh arad

New member
מסר תת ספי

כלומר, כזה החודר להכרה בלי שאנחנו מרגישים (עובר מתחת לסף).

זו עבודה "גברית", כך שגם אם שמלה פרחונית או חצאית עיפרון, או עגילי-ענק הם הכי את, כדאי לציית לקוד הלבוש הרווח בענף, שנכון לעכשיו, רובו ככולו גברים
.
מצד שני, רצוי שתדגישי את הנתונים הטובים שלך, כי - מה לעשות - כולנו (גברים ונשים כאחד) נבחנים גם על פי האסתטיקה שלנו.
  • נניח שגוון מסוים מאוד הולם אותך, מדגיש לך את העיניים או השיער וגורם לעור שלך להאיר, לכי עליו - בין אם בחולצה מאוד סולידית בגוון הזה ובין אם באביזרים (סולידיים...) אחרים.
  • אם, למשל, יש לך מותניים צרים, אל תחביאי אותם מאחורי חולצה בגזרה "קופסתית".
במילים אחרות: גם סגנון מתון על גבול ה"Norm Core" יכול להדגיש את מה שתרצי ולהסתיר את מה שלא.

למעלה