מה למדנו?

zmilo

New member
מה למדנו?

אני לא חושבת שזה עכשיו לטפל ברוצח, אני חושבת שעכשיו הגיע הזמן שכל אחד מאיתנו יתבונן פנימה אל תוך עצמו - במטרה לעשות חשבון נפש עמוק ונוקב ובמטרה לברר - איפה אני, כיהודי, כישראלי, כאדם - איפה אני לא הייתי בסדר? אני , לאחר שכאבתי את הרצח, שאלתי את עצמי את השאלה הזו, וכן הרצח לימד אותי לקח, אם לפני קירגתי את כל הדתיים תחת כותרת אחת ולא רציתי לשמוע אותם ולא ססבלתי אותם , היום , חמש שנים אחרי, יצא לי להקשיב להם ולו רק בשביל לדעת - מדוע דעתי שונה משלהם, ומצאתי, למדתי את דעתם , מצאתי בתוכם אף שותפים לדעתי, וכאלה שלא - אך למרות שדעתם הייתה שונה כיבדתי, כי הם אינם קיצוניים, כי גם הם מוכנים ופתוחים להקשיב, גם ביניהם יש אנשים שרוצים הידברות, רוצים שלום ומבינים שמלחמה - איננה פיתרון. ואני מודה שהרצח, הביא אותי לידי כך ושבלעדיו אולי הייתי נשארת אטומה, לא מקשיבה ובאיזהשהוא מקום אף קיצונית בדעותיי לגביי הדתיים. אדם קיצוני הוא אדם שאינו יודע להקשיב ולכבד! מי שאינו רוצה במלחמה, חייב להיות מקשיב , חייב לדעת לקבל דעותיהם של השונים ממנו. ואני חוזרת לשאלה שלי שפתחה את הקטע ושואלת- האם באמת למדנו את הלקח, האם באמת עשינו לעצמינו חשבון נפש נוקב, האם עכשיו לא ייתכן רצח נוסף?! אני מצטערת עד עקי נשמתי לומר - שאני בספק אם למדנו ואשריני - אם כן.

למעלה