מה לספר לבן/בת זוג ומה לשמור בלב?

מה לספר לבן/בת זוג ומה לשמור בלב?

באחד הפורומים לתמיכה עלתה השאלה בהקשר של צרכים בלתי מסופקים בזוגיות: "לא הבנתי אם עדיף שאשמור את רגשותיי בלבי או שאדבר עליהם. במקרה הראשון הרגָשתי היא שקשה לי לעמוד בעומס הזה של לקחת ללב הכול, של המון רגשות עזים המתרוצצים בפנים. במקרה השני הספק שלי אם לגלות את התלות שלי, אם לא מסוכן לספר כמה הצורך שלי גדול" וכו'. מה אתם חושבים על זה? יש סכנה בכך שבן/בת הזוג ידע כמה תלויים בו/בה?

akazw

New member
תלות

אני יודעת שאצלי כשאני מרגישה שתלויים בי, זה מלחיץ אותי, וגורם לי לאי שקט, אפילו לעיתים גורם לי לנסות להתרחק.ניסיתי לנתח את זה מספר פעמים, והמסקנה שהגעתי אליה היא שאדם תלוי הוא קורבני,וקטן, מה ששם את זה שתלוים בו בעמדה של הגדול, העוצמתי יותר, החזק, וחוסר האיזון הזה , מקשה עלי,חשוב לי שזה שיעמוד מולי יהיה שווה אלי, בראיה שלו את עצמו, ואותי. אולי יש עוד הסברים, אשמח לשמוע. אקא

תלות היא מצב לא נוח לשני

הצדדים. הצד התלוי חלש, ומתקשה להסתדר בכוחות עצמו, ויתרה מזאת, הוא מתקשה להביע חולשתו זו ולבקש עזרה. מכאן מתחילה להתפתח התלות. התלות היא בעצם התוצאה של חוסר ביטחון. הצד החזק יחסית לחלש הוא גם הצד, שלמראית עין נותן את הכח והביטחון לצד החלש. בבסיסנו אנו אנשים טובים ונחמדים שאוהבים לעזור. הבעיה נוצרת כאשר מטשטשים הגבולות, והצד החזק יותר מוצא עצמו במצב מלחיץ, מעיק ובתחושה שהיה רוצה "לצאת מזה" אך אינו יודע איך. כך שבעצם אנו דנים כאן ב-2 בעיות: 1. איך הצד החלש מוצא את הדרך לבטא את חולשתו ולהסתדר בדרכים אחרות. 2. איך הצד החזק שם גבולות בזמן הנכון לו, הווה אומר, לפני שמגיעים למצב המעיק והמלחיץ. לא פשוט!!!
אני לא כל כך מבינה את הציטוט שהובא לעיל. מה הקשר בין הבעת רגשות לתלות, ולמה הכותבת חושבת שלספר לבן זוגה על הרצון לשתף ברגשותיה כמוהו כתלות? אם הבאת הציטוט נעשתה על מנת לפתח את נושא התלות, נפלא. אם לא, אנא נסה להסביר לי את הציטוט. אני לא מבינה אותו ואת הכוונה. ואם אני אכן מבינה את הכתוב, יש לי הרבה מה לומר לבחורה על חוסר הביטחון שלה. מאותו מקום בדיוק היא חושבת שלספר על רגשותיה כמוה כתלות. מחכה להסבר.

למעלה