מה לענות לחולה אלצהימר?

הדוכיפת

New member
מה לענות לחולה אלצהימר?

הי איך אני אמור לענות לאבא שלי על כל מיני סיפורים ודמיונות שהוא מציג ? האם יש צורך להעמיד אותו על טעותו או לזרום עם הסיפורים ? למשל כשהוא אומר שהעוגיות שהביא עכשיו לסלון בעצם היו שם כל הזמן ולא הוא הביא אותם. או למשל כאשר הוא מתעקש שיש בחדר הסמוך תחנת רכבת ???? מה אתם עושים ?

ronnyw

New member
שלום לך, הדוכיפת

ברוכ/ה המצטרפ/ת דווקא על השאלה שלך יש תשובה די ברורה. הנושא כבר עלה בפורום הזה הרבה פעמים בעבר, ולכל בעלי הנסיון שבפורום יש תשובה אחת חדה: "זרום"עם אביך. אל תתקן אותו, אל תנסה להראות לו באותות, במופתים ובהגיון שהוא טועה. לאביך יש מציאות משלו, אבל היא לגמרי וודאית עבורו. הוא יודע שיש רכבת בחדר השני, בדיוק כמו שאתה יודע עכשו שאתה קורא מסר במחשב... נסיון שלך להעמיד אותו על תעוטו יביך אותו, במקרה הטוב, ירגיז אותו במקרה הרע וידכא אותו במקרה היותר רע. הפעל את דמיונך ו- "זרום" איתו. טוען שהעוגיות היו? אז היו !! רכבת בחדר הסמוך? תגיב ב-"מקווה שהרעש לא יפריע". אומר שעכשו יום כשלילה בחוץ? תגיד "וואלה, איך התבלבלתי" וכו' וכו'. אני מקווה שהראש ברור. רק עוד מילה: ונניח שאתה כן מתווכח, לוקח אותו לחדר השני, מראה לו שזה סתם חדר, והוא משתכנע - הרי שתוך 2 דקות זה יישכח, והוא יחזור לטיעון הקודם... זה דורש קצת מיומנות ואימון, אבל כולנו כאן, בפורום, למדנו לעשות את זה... בקיצור -

למעלה