מה לעשות אם המילואים יוצאים על חו"ל

rshilkrot

New member
מה לעשות אם המילואים יוצאים על חו"ל

אני טס לאוסטרליה וזימנו אותי למילואים בזמן שאני בחו"ל, העברתי לק. הקישור צילום של כ. הטיסה ובקשה לשחרור משמ"פ, ואומרים לי במשרד הקישור שיש סיכוי שלא יבטלו לי את המילואים. אין סיכוי שאני לא טס לאוסטרליה (עוד שבועיים). הצבא יכול לעשות משהו בנידון? כאילו, למנוע ממני?

ניר נגר

New member
מתי הוצאת את הכרטיס?

האם לפני קבלת הצו? אם כן, אין להם הרבה מה לעשות בנידון והם חייבים לשחרר אותך. יש הרבה מקרים שבהם אדם כשהוא מקבל צו מילואים הולך ומוציא כרטיסי טיסה פיקטיביים, ולכן כרטיסי הטיסה צריכים להיות לפני קבלת צו הקריאה. בכל מקרה, אם אתה שייך ליחידה אורגנית, אם המג"ד מכיר אותך, יודע שאתה מגיע לכל מילואים, הוא ישחרר אותך לנסיעה לחו"ל. נסיעה טובה

rshilkrot

New member
סבבה.

יש בעיה עם התאריכים של קבלת הצו, כי קיבלתי אותו (ליידים) אחרי שהוא הגיע ואת הטיסות הזמנתי לפני. נניח הם יעשו בעיות עם זה, מה להגיד למג"ד? (אני מכיר אותו טוב, והוא ישמח לעזור לי)

ניר נגר

New member
קודם כל דבר עם קצינת הקישור

תבדוק אם הם מתכוונים לעשות בעיות, לדעתי לא. אם יש בעיה איתה פנה למג"ד. בכל מקרה אתה תהיה באוסטרלייה, תתטייל גם בשבילי :)

נ ע מ ה 5

New member
ניר- אני המתקנת האישית שלך

א - לצה"ל יש זכות לא לשחרר אותך גם אם כרטיס הטיסה הוזמן טרם קבלת הצו, עפ"י החוק היבש. רוב היחידות לא נוהגות בצורה כזו מניאקית אלא אם כן יש לך רקורד של משתמט קבוע, ובגלל זה רווחת השמועה הלא נכונה שחייבים לשחרר אותך.הם לא חייבים. ב- כמובן אין מה לדבר אם כרטיס הטיסה הוזמן לאחר קבלת הצו ג- יש התחשבות במי שיצא לחו"ל קצת אחרי קבלת הצו ואז מחשבים עפ"י טבלה כזו של 3 ימים מיציאת הצו-משהו מנהלי. ד- מה שנכון נכון, דבר ישירות עם המפקד שלך, לא יכול להזיק. עצה קטנה-תפנה בקטע של בקשה ולא הצבת תנאי, לגישה חיובית ונכונה יש תוצאות יותר טובות מאשר לגישה שלילית. בהצלחה מותק ותהנה.

ניר נגר

New member
ובכל זאת נעמת לי מאוד :)

קשה לי להאמין שטעיתי לגבי סעיף א'...ממה שאני מכיר אפ הזמנת את הכרטיס לפני שליחת הצו אלייך אמורים לשחרר אותך...אבל אין לנו מה לעשות נגד חוקים יבשים, לא? :)

נ ע מ ה 5

New member
קשה..קשהה..אבל תאמין

מצורף לך קישור של איש העכביש על הפקודות היבשות.ואכן צדקתי, כמה שהפקודה לא נשמעת לך הגיונית... לא נורא, פעם הבאה...:)

ניר נגר

New member
ובגלל זה אנחנו כאן! בשביל להיאבק

בפקודות לא הגיוניות. אני חוזר ואומר..אם יש מקרה כזה שיפנו אלינו! בדיוק כמו בנושא חוסר הביטוח בסיורי כתובות...

למעלה