מה לעשות אם ישאלו אותי בראיון עבודה

מה לעשות אם ישאלו אותי בראיון עבודה

מה לגבי הריון? אני ממש לא מתכננת בקרוב, אבל ממש ממש לא חושבת שזה עניינם. איך להגיד את זה בצורה אסרטיבית ולא מגעילה, אם ישאלו?

אתי@

New member
../images/Emo12.gif זה אסור../images/Emo70.gif מה, שואלים כאלה

שאלות אישיות

shelycat

New member
.............

כששאלו אותי אותי על זה בראיונות אני עניתי בחצי הומור תמיד על הנושא, ופשוט אמרתי דברים כמו אנחנו עדיין "קטנים" וזה לא בתכנון או קודם אנחנו צריכים/רוצים להסתדר קצת/זמן לבד רק שנינו וכו"

shelycat

New member
האמת......

האמת בתחום שממנו אני באה זאת בהחלט שאלה לגיטימית כיוון שהיא מלווה בשאלה הבאה אחריה "יפריע לך לעבוד עם חומר X/Y/Z?" שהרבה פעמים נשים לקראת הריונות או בהריון לא בהכרח ירצו לחשוף עצמן לסיכוי אפילו להחשף לחומרים מסוימים.

shelycat

New member
אני ............

אני כרגע סטודנטית לתואר מתקדם שלא בתחום המקורי שלי, אבל אני ביולוגית בהכשרתי וחלק מהעבודה במעבדות לעיתים דורשת עבודה עם חומרים רדיואקטיביים או סתם דברים שעלולים להיות "לא נעימים" במידה ומאיזה שהיא סיבה לא נשמרו כללי הבטיחות הרגילים בעבודה איתם כמו מחטים,חומרים כימיים מסוימים שנושמים או באים במגע עם עור חשוף ועוד כל מיני שכאלה.

shelycat

New member
...........

האמת היא שאני חושבת שהשאלות הללו כשהן מוצגות נכון הן מאוד לגיטימיות בדיוק כמו ששאלו אותי אם אני מתכוונת להמשיך ללמוד מה שבהחלט ישפיע על משך עבודתי ומידת ההשקעה שלי בעבודה כך גם השאלה "מה אם ילדים?" נראית לי לגיטימית כמעסיקה, אני כמעסיקה הייתי רוצה לבחור את האדם המתאים ביותר לתפקיד, התפקידים שבתחום שאני פונה אליהם בהחלט דורשים השקעה מסיבית של זמן ושעות נוספות (אני לא חושבת שיש כזה דבר בלי שעות נוספות בתחום שלי-פשוט כי כשמתחיל ניסוי ממשיכים אותו עד שהוא נגמר אין כזה דבר לעזוב באמצע כי הגיע השעה חמש ונגמר יום העבודה), הם כמעסיקים בהחלט משקיעים בהכשרתי וכיוון שהתחומים אליהם אני פונה הם גם תחומים שבהם נהוגה חשאיות מסוימת וחתימה על הסכם סודיות מטעמי ריגול/תחרות תעשיתית אני בהחלט חושבת שהשאלות במקום בתחום הזה. הרי לא היית רוצה כמעסיקה להכשיר מישהו ואחרי שנה שהוא "יעלם" בין אם לחופשת לידה ובין אם עזיבת התפקיד לשם לימודים.

ג טלי

New member
שלי - יוצא לך לעבוד עם ציטוטוקסיקה?

וגם אם לא, את לא מפחדת מכל הענין הזה? גם אני בערך מאותו תחום ועובדת עם חומרים לא ידידותיים בכלל וכל פעם שאני נדקרת מהמחט אני מבכה עוד ביצית שהלכה לעולמה...

shelycat

New member
האמת שלא.......

האמת היא שאני לא ממש מפחדת, אם הייתי מפחדת לא הייתי עושה את הדברים מה גם שבצבא נחשפתי לחומרים הרבה פחות סימפטיים ואני עדיין כאן. בכל אופן ממחטים אני די חוששת אחרי שפעם אחת "ברחה" לה מחט לכיווני בהשתוללות של חולדה אבל למזלי המזרק היה "רק" עם חומר הביקורת הלא מזיק שהתשמשתי בו. נ.ב. נדמה לי שאני יודעת איפה את עובדת ועבדה אצלכם עד לא מזמן חברה מאוד טובה שלי.

ג טלי

New member
נכון מאוד../images/Emo8.gif סחטיין על הזיהוי

מסרי לה ד"ש חמה ושאני מצטערת על מה שעוללו לה... היא הסתדרה בסופו של דבר?

shelycat

New member
...........

היא עוד לא מצאה משהו חדש אבל היא עדיין לא בלחץ והיא מנצלת את הזמן הפנוי לבלות זמן איכות עם בעלה הטרי ולהנות מהזמן שלה, או כמו שאנחנו אומרים "יש את כל החיים כדי לעבוד ואף אחד לא מתחרט על ערש דווי שהוא לא בילה מספיק זמן בעבודה"

בארה"ב לא היו מעיזים לשאול

אותנו, אבל בארץ זו עדיין שאלה שתפסת לגיטימית. לכן גם צריך לענות עליה, למרות שלא ממש מתחשק. המלצתי להגיד את האמת- זה לא נושא על הפרק ולכן לא רלוונטי לשנה הקרובה, אבל זה בהחלט יהיה רלוונטי לעתיד. ובזה לגמור את העניין. אם יתחילו לשאול אותך שאלות כמו "מה יהיה עם שעות עבודה?" ואיך תסתדרי - אז תעני שיש לך משפחה מאד קרובה ותומכת שתתן לך את כל העזרה הנדרשת ולכן את אופטימית, שכמו הרבה הורים אחרים שמצליחים לעבוד ולגדל ילדים, גם את תצליחי. על תכנסי ליותר פרטים אישיים (בעלי עוזר, אמא שלי בפנסיה... זה לא מעינינם). כל שאלה יותר חטטנית את יכולה להגיד שהיות ומדובר בנושא ארוך טווח אין לך תשובות קונקרטיות, אבל את בטוחה שזה יסתדר ושהקריירה שלך חשובה לך לא פחות. תמיד צריך לזכור שגם אם אין לך תשובת קסם או פתרון מוכן, להפגין ביטחון ואופטימיות.

dorlim

New member
בגלל שסביר שגם מי שיראיין אותך יהיה

עו"ד - אני הייתי כן משיבה ב"תקיפות" באמירה כגון את/ה יודע/ת ששאלה מסוג זה היא שאלה לא חוקית...

אני לא בטוחה שזה לא חוקי

לשאול. הוא לא יכול להצהיר שהוא לא מקבל אותה בגלל הריון פוטנציאלי, אבל לדעתי מותר לשאול (או יות נכון- לא אסור). בכל מקרה, אלא אם כן מדובר באדם מיושן וצר אופקים, מטרת השאלה היא לראות אם התגובה שלך כנה ואמיתית ולא לברר בנוגע ללו"ז שלך ושל בעלך. זה כמו השאלות על תכונות אופי.

danonit

New member
הדיעה שלי...

בוודאי לא תהיה פופולרית פה
אבל זה ראיון עבודה ותמיד צריך להראות את הדברים יותר יפים ממנה שהם. גם אם זה מעצבן, ואפילו אם אתם כן מתכננים הריון אני הייתי אומרת להם שאתם עדיין קטנים, זאת אחלה תשובה, אין טעם לעשות מזה סיפור בראיון. אחרי זה, יהיה מה שיהיה.

gmgy

New member
עילה לתביעה

אז כמו שכבר אמרו, פה זה יהיה עילה לתביעה. אבל גם אני התראיינתי אצל מעסיק ישראלי כאן שלא מצמץ ושאל מה עם ילדים... אתמול היה סיפור במעריב או Ynet על מישהי שזכתה במאתיים אלף שקל כי אחרי ששכרו אותה לעבודה היא גילתה שהיא בהריון (שבוע 5, כך שמן הסתם היא לא ידעה), בתמימותה היא הלכה וסיפרה למעסיקים מיד והם פיטרו אותה במקום.

אמיקה

New member
עירית יקירתי

אם ישאלו אותך דבר כזה פשוט תגידי ת´אמת, שרק עכשיו נישאתם, וזה רחוק מכם או משהו בסגנון. כך או כך זה לא ממש משנה, נכון שזה אסור, ועוד יותר מזה זו שאלה חטטנית, אבל גם אם תגידי שאת לא רוצה להביא ילדים בכלל לעולם ומחר תכנסי להריון אז?.. תגידי מה בא לך, זה ממילא לא מחייב... אני במקומך הייתי אומרת שדווקא דיברנו על זה והחלטנו שזה לא דחוף בכלל, קודם נבסס קריירה, נרכוש בית ורק אז נתחיל חשוב בכיוון... משהו כזה. אגב, זה בפירוש שיקול אצל מעביד (גם אם זה לא "פוליטקלי-קורקט", ואני בטוחה שכולנו מבינות למה). מצד שני זה שקול לשאלה - כמה ימי מילואים אתה עושה בשנה / האם אתה מתכוון לקחת חופשת לידה (ניתן ע"פ חוק) אם וכאשר וכו´...

רחלילי

New member
חלק ממה שקורה בראיון זה ששואלים

כל מיני שאלות מעצבנות ורוצים לראות איך אנו מגיבים. גם אם לא קיימת כוונה מודעת לזה, הרי שעצבים מצד המרואיין אומרים רבות על איך הוא מתמודד עם כעס/תסכול וכאלה. אז שאלות מעצבנות יכולות להגיע בכל מיני סיטואציות. אישית אני הייתי אומרת משהו רגוע כמו שלא ידוע ואל ברור ושכרגע זה לא עומד על הפרק. לא הייתי מפרטת כי זה לא עיניינם של השואלים, מה הם רוצים להכנס לך לתוך הרחם? הקיצר לקחת בסבבה ובקלות כל שאלה גם מעצבנת שתעלה. מנסיון. רחלי.

למעלה