מה לעשות כנגד אדם שנשבע להרע לי דרך העירייה

מה לעשות כנגד אדם שנשבע להרע לי דרך העירייה

בניתי מרפסת באופן לא חוקי בשטח של בניין המשותף שלי ושאר הדיירים. קם דייר אחד ויחידי (חילוני גמור) - ונשבע: "בספר תורה ובמזוזה אני הולך (=פונה) בסוף החודש לפקח בנייה מהעירייה" (= שישים סוף לסיפור ) .
אם אני אצליח להניא אותו מלגשת ולהתלונן כנגדי בעירייה (כנראה אפצה אותו כספית) איך אני (והוא) מתגבר על נושא השבועה שהוא נשבע ?
ועוד האם אמירת שבועה שאינה מנוסחת בצורה מפורטת דינה שבועה לכל דבר ועניין או שעניין השבועה הולך על פי ליבו של האדם שנשבע ואין צורך בניסוח פורמלי ?

תגובה

אני חושב שמה שבן אדם נשבע זה בעיה בינו לבין עצמו לא בינו לבין השכן שלו, אם אתה כבר דואג תדאג מהמעשים שלך [במקרה הזה בנייה לא חוקית והפרעה לשכנים שהיא לכאורה חטא גמור לכל דבר ועניין], ועכשיו יש לדאוג מהתלונה בעירייה וכו', אבל לדאוג ממה שמישהו אחר נשבע אין סיבה כמו שאני לא אדאג מאותה שבועה או כל אחד אחר לא ידאג משבועה של כל אחד אחר שנשבע.

הבנתי אבל הוא יכול לטעון "אבל כבר נשבעתי והוא

כבר לא יכול לחזור בו"...
יש כאלה שחילול שבת ואכילה ביום כיפור לא מפריעה להם אבל ענייני שבועות זה כבר "בעיה ".
לכן אני צריך להוציא אותו מהפלונטר...

אופירA

New member
מנהל
עדיין אין פלונטר. הוא לא טען זאת

כשיטען - תתמודד עם הבעיה.
למה אתה עושה ספקולציות - אולי הוא יטען, אולי הוא לא יסכים לקבל כסף?

שיילך להתיר את נדרו בפני 3. הרי אם היה יודע שהוא ירוויח מזה כסף, וודאי לא היה נשבע...

golan heights

New member
עבירה גמורה לבנות באופן לא חוקי ובעוד בשטח של

משותף של אחרים ללא הסכמתם ואישורם.
השבועה זה הדבר השולי ביותר פה בסיפור..

תודה ...

מדובר בתוספת שולית ולא מפריעה לו באמת (ויש לו חשבונות וחובות היסטוריים איתי כך שבשקט מדובר פה ב"קיזוז" ) .

golan heights

New member
אני מדברת עלייך, לא עליו.

זה לא משנה מה יש לו כלפייך והאם אתם כרגע פיטים מבחינתכם.
מבחינת השמיים עברת כרגע עבירה והיא רשומה לך. לכן השג את האישורים הנדרשים, אנחנו מתקרבים ליום הדין..

למעלה