מה לעשות כשיש חברה עם ביטחון עצמי נמוך?

מה לעשות כשיש חברה עם ביטחון עצמי נמוך?

ערב טוב לכולם!אני חדשה בפורום ואני כאן בשביל לעזור לחברה שלי. אז ככה לחברה שלי יש ביטחון עצמי ממש נמוך היא אף פעם לא מדברת רק עם החברות שלה וזהו. זה ממש מעציב אותי ובגלל סיפור אחד שתמיד קורה לה. היא נמצאת בחטיבת הביניים ואצלינו יש הקבצות במתמטיקה הבעיה שלה היא שההקבצה בה היא נמצאת פשוט פוגעת בה בלי רחמים ומעליבה אותה בלי סוף להלן הקללות:"אילמת","מדברת בשפת הסימנים,"זו**,רוסייה,וכו'. היא פנתה למורה שמלמד שם וביקשה שיעבירו אותה ואמרו שאולי אחרי חנוכה,היא פנתה למנהלת והיא אמרה שהיא תטפל בילדים המעצבנים האלה. הבעיה היא שאני פשוט מרחמת עלייה היא ממש ילדה נחמדה וטובה ולא מגיעה לה רק בגלל שיש לה ביטחון ננמוך והיא ביישנית שיקראו לה ככה. הצעתי לה לפנות ליועצת ולדבר איתה או לפנות למנהלת ולמורה שוב פעם ולדבר איתם ולספר הכל ובמקרה שהיא לא תוכל לסבול את הילד הזה יותר פשוט לפנות למשטרה וזהו. אני לא יודעת עם זה שייך כל כך לפורום הזה אבל אני מקווה שכן,אבל אני רציתי לבקש גם את העצות שלכם מה נראה לכם הכי טוב לעשות?כי פשוט לאף אחד אין זכות לקרוא לה אילמת ולפגוע בה ככה שהיא כבר רוצה לעבור בית ספר. מצטערת על המגילה,שבוע טוב!

kuroi tsuki

New member
שתשים עליהם זין....

ברצינות. שלא תתייחס. הם הרי לא פגעו בה פיזית, נכון? הם יירדו ממנה בסוף. שתצחק על מה שהם עושים. איזו כיתה אתן אגב?

DeadGardens

New member
קודם כל, ח"ח על הניק. שיר אחד ההורסים.

ועכשיו לעניינינו, אני מכירה כל כך מקרוב את תופעת הילדה שלא מדברת, עד שבגיל 13 החלטתי שאני פותחת את הפה ומאז כולם מצטערים על זה. אם תלכי למשטרה-יצחקו עליך. בעיות חברתיות (ועכשיו מצטערת לנפץ את המיתוס של בשביל זה הם נועדו, בתכלס הם לא מעניינים אף אחד) בחיים לא נפתרו, ובחיים לא יפתרו ע"י ההנהלה,ההורים,היועצת או הפסיכולוגית בשקל התורנית בבית ספר. אז או שיום אחד הכל יתפוצץ לחברה שלך הם תפתח את הפה שלה,כולם יהיו בהלם ואז לא יהיו לה חברים לתקופה והיא תרגיש טוב עם עצמה אבל על זה שלראשונה היא עמדה על שלה. (זה הצד שלי) ולאחר מכן פתאום כולם יתקרבו אליה,בשל הערצה לזה שהיא בחורה שעומדת על שלה, וגם כשלא הכל ורוד-היא נשארת פנתרה. ככה מגלים את החברים האמיתיים אגב. אלו שישארו לתמוך בה ולהיות לצידה. עכשיו, אם את מדברת בנוסף לכל זה על ילד ספציפי-אני בטוחה שיש עוד בנות כמוך. או מספיק שאפילו רק את, בפעם הבאה שתראי אותו צוחק עליה, תפתחי עליו את הפה בחזרה במקומה, צאי להגנתה, תהיי חריפה, ואם הוא יגיד שהיא אילמת בשביל לדבר בשם עצמה תעני לו שלפחות לה יש חברות שיהיו לצידה. תקטלי אותו, תשפילי אותו. תכריזי עליו מלחמה. תראי איזה בידור יהיה ואיך שהוא לא יתקרב אליה שוב. :) שבי עם החברה שלך, תסבירי לה שלברוח זה אף פעם לא הפתרון. אף פעם. ושאם היא לא תתן לעצמה את הבטחון הזה הוא לא יגיע משום מקום. מה שכן את יכולה לעשות זה למצוא את נקודת התורפה שלה שבגללה יש לה כזה חוסר בטחון ולנסות למצוא בזה את החיובי. בניחוש פרוע, אני יכולה לנחש שזה קשור למקובלים מקובלות,כוסיות וחתיכים. אם היא מרגישה שהיא לא נראית כל כך טוב, לכו לאיזה מכון יופי, תהפכי אותה לאישה, תוציאי אותה יותר מהבית שתקבל את הבטחון שלה. ושפעם הבאה שמישהו מתייחס אליה לא יפה, שתעקוץ אותו.

תודה לכולם יכול להיות שמוצאים את הילד הזה

מההקבצה או שמעבירים אותה.. תודה לכולם עזרתם לה מאוד!

למעלה