מה לעשות כשלא רוצים להעלות טרמפיסט?

פלטרון

New member
מה לעשות כשלא רוצים להעלות טרמפיסט?

היום קרה לי המקרה הבא- אני נוסע ברכב, לבד, בדרך למקום כלשהו. מגיע לרמזור אדום ועוצר. נער/בחור צעיר ניגש לחלון ודופק קלות. אני פותח טיפה והוא שואל אותי "לאן אתה נוסע?". אני כעיקרון לא מעלה טרמפיסטים, בטח לא כשאני לבד באוטו. אני עונה לו איזו תשובה מבולבלת ומתחמקת, הוא מבין שאין מצב מתרחק ומקלל בעצבים. (מה שמאשש בתוכי את העיקרון הבסיסי של לא לקחת טרמפיסטים שאין לי איתם היכרות אישית כלשהי, כי בתוך כל אדם עלול להתחבא סוג של פשע או אלימות, ואני לא ממש מחפש לגלות את זה בדרך). בכל אופן, השאלה הנשאלת היא - כיצד אני יכול להימנע ממצב כזה? איזו תשובה ניתן לתת שבאמת לא תגרום לו להתפרץ באלימות כלפיי או כלפי הרכב? (זו גם הסיבה שאני לא עונה בסירוב אלא בהתחמקות, כי באמת שלא מתחשק לי שהאוטו "יחטוף"). הרעיון הכי טוב שיש לי זה .. להצביע על הנקודה הכי קרובה, או הנקודה שהפוכה לכיוון הנסיעה שלי (כאילו שפספסתי פנייה ואני מתקן).יוצא מנקודת הנחה ש- אף אחד לא מחפש טרמפ שהוא בכיוון ההפוך לכיוון הנסיעה או לנקודה קרובה מרחק הליכה. יש משהו אחר, רעיון אחר, שיטה אחרת להתחמק / להמנע ממקרים כמו שפירטתי? תודה.

לא לוקח טרמפיסטים

פשוט להניד בראש לא. א. אסור לעצור ברמזור. לא הורדה ולא להעלות נוסעים. אם לא יקחו נוסעים ברמזורים, לא יחכו שם טרמפיטים, דבר המסכן אותם. כנ"ל לגבי המתרימים למיניהם. ב.אין חובה לקחת טרמפיסטים, חושב שזה מסוכן גם להם. במיוחד בני נוער המסתובבים בשעות לא שעות.

פלטרון

New member
כנראה שזו באמת הדרך..

לא לשתף פעולה בשום דרך, כלומר- להניד בראש לשלילה עוד לפני שהוא בכלל שאל או הציע או ביקש. אני לא יודע אם זה פחות טוב או יותר טוב מלתת תירוץ/לשקר..

s h o o s h a

New member
לא לוקחת טרמפיסטים

כשנעצרת ברמזור- נועלת דלתות, לא פותחת חלונות, מגבירה במעט את המוזיקה ומתעלמת לחלוטין מכל אלו שמבקשים טרמפים, מקבצים נדבות או לחילופין, מנסים למכור לי ספרי קודש ואושר אלוהי. הכי טוב, הכי פ@וט, הכי בטוח.

פלטרון

New member
גם אני נועל דלתות ..

למעשה, זה הדבר הראשון שעשיתי באותו היום עוד כשראיתי אותו מרחוק מתקרב.. לחצתי על הכפתור של הנעילה של כל הדלתות. מה גם ש.. רוב הסיכוי שהדלתות היו נעולות כבר משלב מוקדם יותר של הנסיעה..
נראה לי שמהיום אני עובר להתעלמות.

BellA עלמה

New member
מצד אחד אתם מדברים

בעד מודעות חברתית מתד שני מתנהגים ככה. לא חייבים לקחת טרמפיסטים אבל אין צורך להגביר מוזיקה ולנעול את הדלת גם אני מאוד נזהרץ שאני לוקחת טרמפיסטים. לרוב לוקחת רק מהמכללה ולרוב נשים \בחורות אבל כאחת שלפעמים לוקחת טרמפים שאין ברירה(הייתי עולה לטרמפים בעבר) התנהגות כזו די מעליבה כולה רוצה טרמפ לא רוצחת

s h o o s h a

New member
כולה רוצה טרמפ לא רוצחת

על המקרה של נהג המונית דרק רוט שמעת? העילה לרצח? אז לא כולם כאלה, אבל למה להסתכן?

BellA עלמה

New member
שאני לוקחת

טרמפיסטים אני נזהרת 1 רק נשים 2 רק מהמכללה כי אני יודעת מה זה מרגיש להיות בצד השני זה שעוצר טרמפ לעמוד בקור וגשם

ben 911

New member
לוקח טרמפיסיטים, אך רק חיילים/ות

על אף מקרה לא נעים שאירע לי לפני כשנתיים. חזרתי בשעת לילה מאוחרת וברחוב ז'בוטינסקי בר"ג (רחוב מאד הומה כל שעות היממה) ראיתי אישה צעירה מרימה יד לטרמפ. בדרך כלל אינני נוהג לעצור ל"דברים כאלה" אך משהו בעמידה שלה ובצורת נפנוף היד גרמו לי להבין שהיא במצוקה כלשהי, עצרתי. היא שאלה בעדינות ובקול מתוק, אם אוכל להסיע אותה לתחנה המרכזית בת"א. אמרתי לה שזה לא מסלול נסיעתי אך בגלל השעה המאוחרת, אקח אותה ברצון. בדרך אחרי שהחלפנו כמה מילות נימוסין, היא הפתיעה אותי בדרישה לכסף עבור מונית, כמובן שסירבתי והודעתי לה שהטרמפ שהיא מקבלת הוא די והותר מבחינתי. ואז היא ברוב חוצפה הודיעה לי חד וחלק שאם לא אשלשל לידה סכום של 100 שקלים היא תרשום את מס הרכב שלי ותודיע בתחנת המשטרה הקרובה שניסיתי לתקוף אותה מינית. לרגע קל נתקפתי בבהלה שמא אני הולך לאכול אותה על לא עוול בכספי. אבל מיד התעשתתי ונסעתי ישר לתחנת המשטרה בדיזנגוף. לא עזרו לה הצעקות והאיומים בדרך, תפסתי לה ביד בחוזקה,כדי שלא תצא ותברח מהרכב. כך היגענו לתחנת המשטרה, כשחשש קל מכרסם בי, ככלות הכל זו מילה שלי מול מילה שלה. לאחר שהיגשתי תלונה החוקר הודיע לי שהיא מוכרת להם בגין עבירות מרמה והאשמות שוא נוספות שהיא הגישה בעבר נגד אנשים שונים. וגם בנוסף היא מטופלת בבי"ח פסיכיאטרי מוכר בבת ים. אם נניח שלא היה לה עבר פלילי, הייתי בבעיה, כמו אותו מסכן ראשון שנפל לה כקורבן. את מוסר ההשכל מזה למדתי על בשרי. אין לקחת טרמפיסטים ולא טרמפיסטיות מכל סוג שהוא ויהי מה.

רק חיילים ואנשים מוכרים

פעם חששנו בעיקר ממחבלים מחופשים, כיום אנו חוששים בנוסף מכל מיני "טיפוסים" שונים ומשונים. הכל יתכן ואין דבר מובן מאליו. כבר ציינתי שביחד עם תלונות אמת יעלו ויצופו גם תלונות שקר, שעלולות לגרום לנזק בלתי הפיך לקרבן התמים. גם אני כמו רבים וטובים ממעט מאוד לקחת טרמפיסטים. הטרמפיסטים היחידים שאני לוקח הם חיילים/ות ואנשים מוכרים. הטרמפיטים המזדמנים (שרובם המכריע בעלי כוונות טובות) נאלצים לשלם את מחיר הפשע, האלימות והרוע.

כל אחד לעצמו...

הדרך הכי קלה להתעלם,לא להעלות אף אחד על הרכב וזהו. אבל האם זה לא מעשה של בורגנות ואנוכיות? אני לא אומר שצריך לקחת כל טרמפיסט, אבל גם לסגור את החלונות הדלתות ובעיקר את הלב זה לא הכי סימפטתי. נכון,אם מדובר על נהגת לבד להעלות גבר זר זה בהחלט בעיה לצערי, אבל אם מדובר על ישובים קהילתיים שיש "פרצופים" מוכרים או ממקום העבודה\הלימודים למה לא? הנתינה היא הרגשה טובה. יש סיטואציות שבהן רמת הסיכון היא מיזערית (אם בכלל) בעוד רמת ההנאה שבנתינה היא עצומה. לדעתי,צריך להפעיל שיקול דעת נכון,וכל מקרה לגופו.

../images/Emo121.gifואנוכיות משהו

כן נכון זה עוזר, אבל מה קשה להגיד שאתם לא לוקחים טרמפסטים? בתור טרמפיסט כשאני עובר ברמזור, אפילו אנשים שמסמנים לי לא אני עושה להם שלום ומחייך, והם מחייכים בחזרה. מה קשה להגיד: שמע, אחי, אני לא לוקח טרמפסטים מסיבה זו וזו, מצטער. סוף העולם?

ומהצד השני..

אני חיילת וכמעט ולא לוקחת טרמפים, אבל לפחות פעמיים או שלוש מצאתי את עצמי במצב שאין ברירה. זה או שאני מסתכנת ולוקחת טרמפ(רק עם עוד חברה) או שאני מסתכנת ומחכה לאוטובוס שאולי בחיים לא יגיע ונשארת תקועה באמצע שום מקום. כמו שמפחיד להעלות טרמפיסטים, ככה מפחיד להעלות על טרמפים. אי אפשר לדעת מי מאחורי ההגה, ואי אפשר לדעת מי עולה לשבת לידך. אני אעצור רק לבנות ולרוב כשיש איתי עוד אנשים באוטו.. ושאלה קטנה לכל הנשים למה אתן אף פעם לא עוצרות לחיילות למההההה?!?

למעלה