מה לעשות? מנצלים אותך-אז איך להגיד לא לבוס?

דודו157

New member
מה לעשות? מנצלים אותך-אז איך להגיד לא לבוס?

אתה מנהל ללא צוות של עובדים עם מוטיבציה... וכשיש פרוייקט ענק שמחייב צוות או ללקיחת קבלני משנה חיצוניים בעלי התמחות ןניסיון =הבוס לא מבין או עושה עצמו שלא מבין מה גודל הפרוייקט קם ואומר לי "אז מצידי תעבוד יום ולילה (חוץ מכל העבודות שלך)... ותגמור הפרוייקט ולא מעניין אותי שאר הדברים שאתה עושה וכמה זמן זה מצריך גם אם אתה בשוטף עובד בשביל 6 ...אז איך אומרים לבוס כזה לא? "אמר כבר אלברט איינשטיין שמי שחוזר על אותם פעולות ומקווה לתוצאות שונות הוא לא שפוי....אז איך אומרים לא לבוס כזה?

היי

אם אתה מנהל צוות שאין לו מוטיבציה. אתה חייב לשאול את עצמך איך זה שלכולם אין מוטיבציה? אולי צורת הניהול שלך בעייתית? תיפגש עם האנשים לחוד לשיחת ההערכה . תבהיר להם שהם את המטלות שלהם. מה המשימות העתידיות, ומה תהליכי היעד. תשמע מה שיש להם להגיד. תנסו להגיע להבנה.

דודו157

New member
היי

לא קיבלתי תשובה לאיך אומרים לא לבוס שהכל עובר מעליו ומצידו תעבוד יום ולילה גם אם אינו מבין את גודל הפרוייקט ולא איכפת לו שזה לא ריאלי הכל סיסמאות אצלו.

דודו157

New member
שוב אני מבקש עצה איך לאמרלא לבוס נצלן

איך לאמר לבוס לא מבלי להרגיש אשם או מאויים?

avital42

New member
למה להרגיש אשם או מאויים

ההרגשה היא שלך, לפחות לגבי הרגשת אשמה. תשאל את עצמך למה אתה מרגיש אשם. לגבי האיום, איום של מי? לכל פגישה יש להערך, גם להגיד לא צריך להערך. ל-לא צריך נימוקים משכנעים ונכונים. כשתהיה משוכנע שאתה צודק ב-לא שלך, ולא מתוך אגו, האשמה והאיום אמורים להעלם. בהצלחה

דודו157

New member
יש פרוייקט שרק צוות של מומחי תוכן יכל לעשותו

יש איפיון שרק צוות או אאוט סורסינג יכל לעשותו,הבוס לא מבין את גדל הפרוייקט ואןמר לך למרות שגם אתה מנהל מצידי תעבוד אתה 24 ש' יום ולילה ותעשה אותו לבד... הבוס רק מדבר על חזון ושאר הסיסמאות ובפועל ...מצידי-תעבוד יום ולילה ותגמור את זה...איך מתמודדים עם בוס כזה?

avital42

New member
אימון

במקצועי אני מאמנת, כלומר התובנות מעשות בשאלות ותשובות. כאן אני מייעצת ומציעה לך לעבוד בשיטת אימון. כשאנשים תקועים במחשבה שלהם, יש צורך להגיד להם זוזו. הצעה שאני יוכלה לתת לך, ותראה אם המתאים לך. לבקש שיחה לא על הדרך אלה שיחה שאתה מבקש לשעה ורשומה ביומן של הבוס שלך. לשיחה הזאת צריך להביא נתונים כגון מה כמות העבודה, כמה שעות עבודה דרושים, ממש להכין תרשים מסודר כתוב וברור. למרות שיש לך הרגשה שהבוס יודע הכול, זו ההרגשה שלך , כמו ההרגשה שלך של כעס ואשמה. זה אצלך. אני לא מדברת מגבוהה, כאשר מתחננים פגישה, בטוחים באמירה שלך, תרים את הראש ותעשה. תרגיש שאתה צודק!!! האם אתה עובד לבד? במידה ויש עוד אנשים איתך בפרוייקט תיקח אחד שמשלים אותך. כזה שיודע לנשום ולספור עד 10.תכננו ביחד מי אומר מה. תעשו סימולציות מה יכולות להיות התשובות של הבוס שלכם. במידה והוא ישאל אתכם שאלה שאין לכם תשובה תרשמו אותה ותבטיחו (וגם תקיימו) לתת תשובה. בכלל לבוא עם דף ועט ולרשום דברים שנאמרים. (אני רושמת כל הזמן אתה ואתה, אך אם תיקח לך שותף, כמובן שמדובר בשניכם). השיחה צריכה להיות שיחה של הקשבה. אתה תבקש לנהל את השיחה בצורה הזאת, כלומר כל אחד מאפשרים לדבר ומקשיבים קשב מלא, לא חושבים תוך כדי שיחה על תשובות או התגובות שיש להגיד. במידה ולא מסכים, תפסיק את השיחה ואז נראה מה הלאה. במידה והוא יסכים, ולמרות זאת יתפרצו אחד לשני לשיחה, תזכיר איך החלטם לנהל את השיחה, אל תחשוש, תוביל. תבקש רשות לרשום תוך כדי שיחה ותרשום נקודות שאתה רוצה להתעקב בזמן הדיבור שלך. בסוף השיחה אתה ראשי להכניס את האני מאמין שלך על שעות עבודה, משפחה וחיים פרטיים שיש לך. תשתמשו במילים מכובדות, תשבחו ותוקירו תוך כדי שיחה, אל תתנו לבוס שלכם להרגיש לא אנושי ולא צודק. תומרו תודה בסוף הפגישה גם אם לא יצאתם מרוצים.התודה על הזמן ולו חמש דקות שהוא הקדיש לכם. אני יכולה להגיד לך ששיחות כאלה עושות פלאים, אך לא אצל כולם. לסיכום, לתכנן את הפגישה, סימולציות על התנהלות השיחה, הובלה השיחה, לזיום את השיחה. מה שנקרא "לקחת אחריות" על עצמך ועל מה שאתה מוכן לעשות. לא לפחד מפיטורין או מהשלכות אחרות שאתם פוחדים שיקרו, זה יחסום אותך. בהצלחה.

דודו157

New member
קודם כל תודה

את אומרת שאני מרגיש שהבוס יודע הכל.בדיוק ההפך!זה בוס חדש שלא יודע כמעט כלום העיקר זורק"מצידי שישב 24 שעות ביממה ויגמור....

avital42

New member
אז תוריד את השורה הזאת

דודו אל תחפש אותי על כל מילה, זה בדיוק ההבדל בין אימון כשיושבים אחד מול השני למה שאני מנסה לעזור לך. אז הוא לא מבין, תסביר לו. אך לא שמעתי את דעתך על ניהל השיחה שהצעתי.

דודו157

New member
מקובל!

אני אנהל השיחה בדיוק כפי שהצעת אבוא עם נתונים על גודל הפרוייקט,סוג הפרוייקט ,גודל הסיכונים והמתודולוגיה וכו'.

דודו157

New member
לא קיבלתי תשובה באיך להגיד לא לבוס שהכל מעליו

לא ענית לי ישירות לעניין

למעלה