מה לעשות עם אחותי????

אלמוג251

New member
מה לעשות עם אחותי????

אחותי אחרי צבא ופשוט לא עושה עם עצמה כלום!!! ולפני שתגידו לי למה בכלל איכפת לי אני אפרט. מעבר לזה שהיא עצלנית / אדישה / ולא איכפת לה מכלום יש לה גם אופי מחורבן. היא לא נוקפת אצבע בזמן שאני עובדת/לומדת וקורעת את עצמי והיא פשוט שורצת כל היום מול המחשב או הטלוויזיה. היא מדברת לא יפה שממש בא לך להוריד לה סטירה וזה לא רק אליי אלא גם לאמא שלי שטובה מדי בשביל להגיד לה משהו. היא חושבת שהכל מגיע לה. בזמן שאני שעושה הכל על מנת להתפרנס ולהסתדר עם כל עבודה שתכניס לי כסף ועבור הוריי זה אף פעם לא מספיק היא לא עושה כלום ולא אומרים לה כלום. היא לא מזיזה את התחת שלה למצוא עבודה היא לא רוצה ללמוד היא פשוט יושבת בבית למעלה משנה ולא עושה כלום. הפה שהיא פותחת פה כשאומרים לה משהו מרתיח אותי . אמא שלי אומרת שהיא הרימה ידיים איתה שאין לה כוח שזה עולה לה בבריאות ואני לא יודעת מה לעשות איתה. היא חוצפנית מגעילה לא מעריכה מה שעושים בשבילה ואני ממש עצבנית עליה.

happy00

New member
באמת לא קל

אם את רוצה לעזור לה, אולי תנסי לעזור לה לצאת מהמצב בו היא נמצאת. תציעי לה לעזור לה לכתוב קורות חיים, כי תמיד טוב שיש, תציעי לה לעבור ביחד על מודעות דרושים, ודברים כאלו. תבואי אליה ברוח טובה, ולא בטון של הטפת מוסר שהיא צריכה לעשות משהו עם עצמה. לפעמים קשה לעשות את הצעד הראשון, וצריך שמישהו יתן את הדחיפה, ולא בדרך של הטפות.

שאלה לי אלייך ../images/Emo13.gif

וזה לא מתוך ביקורת אלא ניסיון להבין ואולי גם משהו שחשוב שתשאלי את עצמך: האם מדובר בקינאה/כעס/תסכול באחותך על כך שאת מתאמצת למען הכסף והיא מקבלת הכל מההורים בלי לזוז או להזיז דברים
או שמא מדובר באמת ברצון שלך לעזור לה?

אלמוג251

New member
תגובות

אני כן כועסת מאוד שמוותרים לה על הכל ולי לעומת זאת יורדים לחיים. אני נותנת לה המון אני תמיד שם בשבילה אבל היא ממש לא מעריכה את זה. היא לא עושה שום דבר בשבילי ואני לא אומרת שאני עושה בשבילה בשביל לקבל בחזרה ממש לא אבל לפחות שתעריך מה שעושים בשבילה. אני מבינה שאנחנו שונות אבל מעצבן אותי לראות אותה ככה. אין לה שאיפות היא חיה את החיים עושה מה שהיא רוצה. אני לעומתה לא מסוגלת לשבת דקה בבית . אני מנסה לעזור לה אני מנסה לדבר איתה אבל היא מתעצבנת ישר ומדברת לא יפה. כמה אפשר לראות את אחותך יושבת בבית לא עושה כלום מתנהגת כאילו הכל מגיע לה כשבחוץ החברות שלה הן כמו אלוהים היא עושה הכל בשבילן בזמן שהן לא פעם אחת פגעו בה ואני הייתי שם בשביל לאסוף את השברים. זה פשוט מרגיז!!!

למעלה