מה לעשות עם גוזל של בז

tafustafus

New member
מה לעשות עם גוזל של בז

על פי העצה שכבר הופיעה כאן התקשרתי למוקד של רשות הטבע והגנים, והם נתנו לי מספר טלפון של פקח שאמור היה להימצא בסביבתי. לאחר כמה ניסיונות כושלים להשיג את הפקח התקשרתי שנית למוקד, אולם איש לא ענה, אולי מפסיקים לעבוד שם ביום שישי בצהריים. מה לעשות בינתיים? תודה!

netbird

New member
אחזקה

בינתיים, תדאג שלא יהיה חשוף לרוח פרצים או לקרינת שמש ישירה ותאכיל אותו בפירורי חביתה ומים ככל שידרוש. חוץ מזה, מאיפה אתה (אתה יכול לענות גם במסר אישי אם יותר נוח לך)?

tafustafus

New member
תודה על התשובה

בסופו של דבר הצלחנו להשיג את הפקח, והוא הפנה אותנו לפקח אחר אשר לקח את הבז, ויעביר אותו לספארי ביום ראשון. מה שלמדתי אגב מקרה קודם של גוזל בז שמצאתי הוא שהבעיה בהאכלת בזים בביצים או בבשר היא שהם זקוקים ללא מעט סידן שלא נמצא בהם. תזונתם הטבעית כוללת גם עצמות המספקות להם את הסידן הנדרש, שבלעדיו הם עלולים לחלות ברככת.

לגבי סידן -

האם קליפות ביצים לא יכולות לספק את זה? (אם כבר מכינים חביתה...) האם בז יכול לעכל קליפה של ביצת תרנגולת?

tafustafus

New member
אני מקווה שכן. אשמח לשמוע דעת

מומחה בעניין. בעיני, הדילמה של להרוג בעל חיים אחד (ישירות או בעקיפין) כדי להזין אחר אינה פשוטה כלל.

netbird

New member
בתל אביב

אני לא בטוח שזה ירגיע אותך, אבל אולי בכל זאת תשמח לדעת. בתל אביב, מקבלים למשל יונים שהומתו על ידי מגרשי יונים. אותם יונים משמשים קודם במעבדות סטודנטים בקורס באנטומיה ולבסוף לאחר הניתוח כמזון לבעלי החיים שבגן הזואולוגי הצמוד. אין לי כוונה שהדיון יתפתח לכיוון מוסרי (אלא אם אתה רוצה בכך), אבל חשבתי שאולי תשמח לשמוע על ה"מיחזור" הזה והחיסכון שבכך בחיי בעלי חיים.

למעלה