מה לעשות עם הורים במשך 5 שנות ההמתנה לאזרחות?

מה לעשות עם הורים במשך 5 שנות ההמתנה לאזרחות?

אהלן,

אני שואל את השאלה לאחר שעברתי על כ 20 דפי חיפוש בנושאים דומים. מה עשיתם עם ההורים שלכם בזמן שהמתנתם לאזרחות ואחריי קבלת הגרין קארד? במידה וכל האופציות החוקיות פתוחות (תהיו יצירתיים בבקשה) -- מה אני יכול לעשות ומה צריך לקחת בחשבון? (כמובן הכל נאמר מנקודת ההנחה שההורים חד משמעית רוצים לבוא בהקדם)

זה האופציות שחשבתי עליהן עד עכשיו (אבל נשללו):

1. eb5 (אין לנו חצי מיליון)
2. f1 (בהנחה שאחד ההורים רוצה ללמוד אנגלית, האם זאת אופציה בגיל מאוחר מבחינת ההגירה?)
3. ...?

תודה רבה

Boston Guy

New member
בני כמה ההורים שלך ומה הם עושים היום בישראל?

נתחיל מהבסיס:
1. ממה ההורים שלך מתקיימים כיום (עבודה כשכירים? פנסייה? עסק פרטי?)
2. מה התכניות שלהם לגבי ממה להתקיים בארה"ב?
3. מה התכניות שלהם לגבי שרותים רפואיים בארה"ב (ביטוח? איזה?)
4. נניח שההורים שלך יגיעו לארה"ב בסטטוס שאינו מאפשר עבודה או הסתמכות על הטבות סוציאליות של המדינה (תיירים \ סטודנטים \ משהו בסגנון). יש לך \ להם את היכולת לממן קיום, רפואה ומגורים במשך מינימום 5 שנים עד שיהיה לך את היכולת לבקש עבורם גרין קארד?

תשובות (תדה)

1. שכירים (בני 55)
2. אידיאלית הכנסה כלשהי (עבודה או פליפ של בתים אם זה חוקי?)
3. שאלה מעולה (אני יכול לעשות להם ביטוח צד שלישי - אני מניח שזה תלוי ויזה?)
4. אני מניח שיוכלו לעבוד בקולג׳ אם לומדים אנגלית? או לעשות פליפ לבתים אם זה חוקי? הכי גרוע אני יכול לכלכל לזמן מוגבל.

zuki3

New member
לא יעבוד

1. אם יבואו ללמוד אנגלית עם ויזת סטודנט, אסור יהיה לשניהם לעבוד בכלל.
מותר לעבוד 20 שעות בקמפוס רק אם לומדים במסלול אקדמאי ומקבלים ויזת F.
ומותר לבן זוג לעבוד רק אם הסטודנט הוא דוקטורנט עם ויזת J.
2. הסיכוי שיאשרו לזוג ויזה רק על סמך זה שאחד לומד אנגלית הוא אפסי.
3. גם אם יאשרו להם זה לא יהיה ל5 שנים, אף אחד לא לומד אנגלית 5 שנים, זה במקסימום יעבוד שנה.
4. ביטוח רפואי שאתה תעשה להם לא יכסה שום מצב רפואי אמיתי, רק תאונות ומחלות קטנות, בגילם הם יכולים להתקל בבעיות רפואיות חמורות.
אם אתה רוצה שיבואו ויהיו מספר שנים על ויזת סטודנט, הם צריכים לבוא ללמוד משהו אמיתי ורציני במוסד רציני, זה לא חייב להיות אוניברסיטה, גם כל לימודים אחרים במוסדות רצינים, יש כאלו שלכל תחום מבישול ועד תעופה, אבל שכר הלימוד יהיה עשרות אלפי דולרים לשנה.

Boston Guy

New member
אני לא חושב שיש סיכוי לויזה "ללימודי אנגלית" לאדם בן 55.

ג'מאל - אני עוד לא בן 55, אבל כמעט. זה מעבר לפינה.
הסיכוי שנציג קונסולארי בקונסולייה האמריקאית בישראל יאשר ויזת סטודנט לאדם בן 55 שאומר שהוא רוצה לעשות פסק זמן מחיים של אדם בוגר בישראל וללכת ללמוד קורס באנגלית בארה"ב מאוד, מאוד קטנים.
לומר את האמת - הסיכויים של אדם בגיל כזה לקבל אישור לויזת סטודנט לתואר ראשון הם גם לא טובים.

האם להורים שלך יש תארים אקדמאים קיימים - והאם הם בנויים ללכת למסלול של "לימודים לתואר שני" כלשהם?

עוד תשובות (תדה)

תודה על התשובה. מה אם מדובר במצב שהם עושים המרה (תוך כדיי שהם כבר בארה״ב)? יש להם תואר שני בהנדסה. יכול להיות שבנויים לתואר שני פה, אבל הבעיה שאי אפשר יהיה לעבוד תוך כדי? או אולי אתה מכוון ל opt? כיוון נוסף מעניין הוא לימודי בהכשרה תעסוקתית? אולי מקצוע חדש? הם טפו טפו בריאים ומאוד מוכשרים. תודה שוב

Boston Guy

New member
למה אתה מתכוון במילים "עושים המרה"? "המרה" של מה?

למי יש תואר שני בהנדסה, ובאיזה תחום הנדסי?
לשניהם?
האם הם עובדים במקצוע שבו יש להם את התואר? כמה שנים?

תשובות - תודה, אתה עושה עבודת קודש

1. המרה מוויזת תייר לסטודנט (ברגע שכבר נמצאים בארה״ב). למיטב הבנתי זה בלי ראיון.
2. לשתיהם תואר שני בהנדסת בניין. אבא כן, אמא לא בדיוק.
תודה שוב, אתה עושה עבודת קודש

Boston Guy

New member
כמה ההורים שלך נואשים?

האם הם נואשים לעזוב את ישראל ברמה של סיכון לדפוק לעצמם את הסיכוי העתידי לתהליך GC אחרי שאתה תוכל להיות הספונסור שלהם?

ההורים שלך הם לא ילדים בני 20.
אצל ילד בן 20 יש מצב שהוא בא לטייל ובמשך הטיול החליט שהוא רוצה "ללמוד אנגלית".
ההורים שלך הם אנשים באמצע שנות ה 50 לחייהם.
נגיד שהם יצליחו לבצע את הקומבינה הזו, ויחרגלו כמה שנים בארה"ב כ"סטודנטים". ואחרי הכמה שנים הללו אתה תגיע למצב שאתה יכול להיות ספונסור להגירה שלהם - ותגיש עבורם בקשה.
אתה חושב שהקומבינה הזו לא תצוף ותעלה במהלך הבדיקות של רשות ההגירה?
מה דעתך - ההגירה תקנה את הסיפור שאנשים בני חמישים פלוס "למדו אנגלית" ולא עבדו במשך 3, 4, או 5 שנים - והתפרנסו מהאוויר?
או שרשות ההגירה תגיע למסקנה שהם עשו WILLFUL MISREPRESENTATION בכניסתם כתיירים לארה"ב, ולכן הם פסולים מלקבל גרין קארד?

zuki3

New member
כמה דברים

1. אין מסלול לא ידוע וחמקמק, מה שאתה יודע, זה מה שיש
2. קח בחשבון שטראמפ הציע ויש סיכוי שזה יעבור, להעביר את מסלול ההורים של אזרחים למה שקורה בקנדה,
ההורים של אזרחים לא מקבלים תושבות ואזרחות.
אלא רק ויזת תייר קבועה, מה שאומר שהם לא יוכלו לעבוד, ולא יהיו זכאים לשום עזרה מהמדינה, ובעצם לא יוכלו לעבור לגור בארצות הברית, כי הם יצטרכו לשמור על התושבות הישראלית כדי להיות זכאים לביטוח בריאות מלא ומקיף.

נקווה שזה לא ייקרה

ההורים שלי הם הדבר הכי חשוב לי ומצד שני אני לא רואה את עצמי חוזר לארץ

debby12

New member
מנהל
מה "עושים איתם" אחרי קבלת אזרחות?

אני שואלת ברצינות - לא צוחקת עליך חלילה

נניח שיכולת להביא אותם באופן חוקי מחר. זה באמת מה שהם רוצים? מה לגבי שפה, תרבות, חברים, בני משפחה, עבודות, ביטוח בריאות עבורם? זה לא כזה פשוט לאנשים בני חמישים והרבה או שישים ו....

למעלה