מה לעשות עם החתולה?

frankthe2

Active member
שלום וערב טוב לכולם
ושוב אני מבקש עיצה בקשר לחתולה שלנו פיצי.
פיצי בת 5 וחצי לערך, מעוקרת, אוכלת אוכל רפואי לאחר שעברה איזה מחלה לפני שנה וחצי... מחוסנת, מטופלת, חברה שלי הצליחה להרגיל אותי שיש חתולה בחיינו ושהחתולה ישנה בבית. טוב לה אז שיהיה... אבל לפני חודש התחיל שיגעון אצל פיצי - היא יוצאת מהבית, הולכת לחורשה מאחורי הבית ו... לא חוזרת, אנחנו יורדים כל יום ונותנים לה אוכל כדי שתאכל אוכל רפואי ולא כל מיני זבל שאנשים זורקים בחורשה. שבוע וחצי הייתה בחוץ, מה לא ניסינו כדי להחזיר אותה הביתה ולא חזרה. יום אחד לפני שבוע חזרה, הייתה בבית יומיים ואז שוב נעלמה לחורשה, 3 ימים ירדנו לחורשה ולא מצאנו אותה, חששנו כבר לגורלה, היום ירדתי לחורשה, מי רצה בטירוף אלי? פיצי. אכלה ושתתה את האוכל שלה - ניכר שהייתה רעבה מאוד. ניסיתי למשוף אותה לכיוון הבית - מעבר לקו של הגינה של הבניין ליד הבניין שלנו היא לא מוכנה לעבור. אז נתתי לה לאכול ושתייה אבל מחר יהיה סוער. אנחנו מעדיפים את פיצי בבית בטח במזג אויר כזה כמו שצפוי מחר ולא מבינים מדוע החתולה בורחת מהבית ונמצאת בחורשה במשך החודש האחרון בדיוק במזג האויר הכי לא טוב שיכול להיות.
עיצות, דיעות ופתרונות יתקבלו בברכה.

גורדיאן-II

Active member
שלום וערב טוב לכולם
ושוב אני מבקש עיצה בקשר לחתולה שלנו פיצי.
פיצי בת 5 וחצי לערך, מעוקרת, אוכלת אוכל רפואי לאחר שעברה איזה מחלה לפני שנה וחצי... מחוסנת, מטופלת, חברה שלי הצליחה להרגיל אותי שיש חתולה בחיינו ושהחתולה ישנה בבית. טוב לה אז שיהיה... אבל לפני חודש התחיל שיגעון אצל פיצי - היא יוצאת מהבית, הולכת לחורשה מאחורי הבית ו... לא חוזרת, אנחנו יורדים כל יום ונותנים לה אוכל כדי שתאכל אוכל רפואי ולא כל מיני זבל שאנשים זורקים בחורשה. שבוע וחצי הייתה בחוץ, מה לא ניסינו כדי להחזיר אותה הביתה ולא חזרה. יום אחד לפני שבוע חזרה, הייתה בבית יומיים ואז שוב נעלמה לחורשה, 3 ימים ירדנו לחורשה ולא מצאנו אותה, חששנו כבר לגורלה, היום ירדתי לחורשה, מי רצה בטירוף אלי? פיצי. אכלה ושתתה את האוכל שלה - ניכר שהייתה רעבה מאוד. ניסיתי למשוף אותה לכיוון הבית - מעבר לקו של הגינה של הבניין ליד הבניין שלנו היא לא מוכנה לעבור. אז נתתי לה לאכול ושתייה אבל מחר יהיה סוער. אנחנו מעדיפים את פיצי בבית בטח במזג אויר כזה כמו שצפוי מחר ולא מבינים מדוע החתולה בורחת מהבית ונמצאת בחורשה במשך החודש האחרון בדיוק במזג האויר הכי לא טוב שיכול להיות.
עיצות, דיעות ופתרונות יתקבלו בברכה.
תבדוק אם אין בבית משהו שלא אהוב עליה - כלב, מישהו שהיא לא מחבבת את היחס שלו אליה, מכונת כביסה / ייבוש מרעישה, וכו'.

אם אין שום דבר כזה אז תאמץ את מה שנאמר בפעם האחרונה ששאלת - ככה זה חתולים, יש להם העדפות משלהם, ואין ברירה (חוץ מלכלוא אותה בבית) אלא לתת לה לעשות כרצונה, ואם היא רוצה להיעלם אי אפשר לעצור אותה. היא תחזור כשתרצה, או לא.

דרך שלישית: העלאת קטורת ותפילה לבסטט, אלוהי החתולים, לפעמים היא עוזרת.

frankthe2

Active member
תבדוק אם אין בבית משהו שלא אהוב עליה - כלב, מישהו שהיא לא מחבבת את היחס שלו אליה, מכונת כביסה / ייבוש מרעישה, וכו'.

אם אין שום דבר כזה אז תאמץ את מה שנאמר בפעם האחרונה ששאלת - ככה זה חתולים, יש להם העדפות משלהם, ואין ברירה (חוץ מלכלוא אותה בבית) אלא לתת לה לעשות כרצונה, ואם היא רוצה להיעלם אי אפשר לעצור אותה. היא תחזור כשתרצה, או לא.

דרך שלישית: העלאת קטורת ותפילה לבסטט, אלוהי החתולים, לפעמים היא עוזרת.
נראה לי שהחברה תיישם את העיצה המועילה שלך להעלאת קטורת ותפילה לאלוהי החתולים.
היום ירדתי לחורשה, נתתי לה, הבנתי שהיא רעבה, עליתי הביתה, ירדתי לחורשה שוב ונתתי לה עוד אוכל - אכלה בתיאבון ניכר, הייתה רעבה מאוד. לא מובן לנו למה בימי החורף הקרים היא מחוץ לבית ולמשך כל כך הרבה זמן, אין מייבש, אין כלב, יש חתולים אחרים מחוץ לבית והיא הייתה איתנו כל כך הרבה זמן עם החתולים בחוץ, עכשיו בקושי רואים את החתולים האחרים והיא עדיין שם בחורשה הקרה במקום בבית שמן הסתם יותר נעים לשהות בו...

גורדיאן-II

Active member
נראה לי שהחברה תיישם את העיצה המועילה שלך להעלאת קטורת ותפילה לאלוהי החתולים.
היום ירדתי לחורשה, נתתי לה, הבנתי שהיא רעבה, עליתי הביתה, ירדתי לחורשה שוב ונתתי לה עוד אוכל - אכלה בתיאבון ניכר, הייתה רעבה מאוד. לא מובן לנו למה בימי החורף הקרים היא מחוץ לבית ולמשך כל כך הרבה זמן, אין מייבש, אין כלב, יש חתולים אחרים מחוץ לבית והיא הייתה איתנו כל כך הרבה זמן עם החתולים בחוץ, עכשיו בקושי רואים את החתולים האחרים והיא עדיין שם בחורשה הקרה במקום בבית שמן הסתם יותר נעים לשהות בו...
בכל מקרה כל הכבוד על הדאגה, והאכלה, שאתה מקדיש לחתולה הזאת. תחזקנה ידיך.

frankthe2

Active member
עדכון
היום ירדתי לחורשה, פיצי רצה אלי, נותן לה אוכל... הולך קדימה 5 מטר לכיוון הבית, היא הולכת איתי, עובר את המחסום שלא הסכימה לעבור - הגבול של הבניין ליד, היא עוברת איתי את הגבול הדימיוני הזה, מתקדם הלאה, היא הולכת איתי, עוד ועוד לאט לאט, רבע שעה היגענו לבית שלנו ואז היא נעלמה, מאוכזב אני מתכנן להיכנס לדירה, פותח את הדלת, מי נכנסת לפני? פיצי שלנו שחזרה הביתה! אכלה, שתתה, שיחקה בכדור, נרגעת עכשיו על הספה יחד עם חברה שלי...

אלישבע777

Well-known member
קשה לנו להיכנס לראש של חתול. גם לי היה חתול מסורס שאימצתי מהרחוב כגור מורעב ורזה, שהתעקש לברוח בכל פעם שפתחתי את הדלת. בחוץ תקפו אותו חתולי החצר ולא פעם חזר פצוע וחולה. בסוף גיליתי לתדהמתי שהוא מתחיל איתם!! הוא רב עם החתולים למטה וחוטף באבי אבי אביו...
והיה לי חתול בית שמעולם לא היה בחוץ וגם הוא התעקש לברוח לחדר המדרגות ולנסות לצאת משם החוצה, למרות שהשגחתי עליו היטב. הוא ידע לחמוק לי מתחת לאף בלי שארגיש בכלל בעודי משגיחה שלא ייצא... אבל למרבה המזל, פרט לפעם אחת, תפסתי אותו בזמן והוא לא יצא החוצה מחדר המדרגות. עד מותו הייתי צריכה להשגיח עליו היטב, כשדלת הדירה נפתחה. הוא היה חתול מאד סקרן ופעלתן והוא גם נהנה להריץ אותי במדרגות למטה ולמעלה וגם לקומות העליונות ובחזרה...

frankthe2

Active member
עדכון:
ושוב פיצי מבריזה לה מהבית, כבר 3 ימים לא מגיעה הביתה, ושוב כרגיל אני מגיע הביתה, שם לה אוכל בצלחת ויורד למטה לחורשה לתת לה אוכל, אתמול אכלה היה סביר ביותר, היום באתי - אכלה קצת, אולי חצי צלוחית, לשתות לא הסתכלה אפילו לכיוון הצלוחית של המים. התרחקה מהצלוחית של האוכל והתיישבה לה בצד, כאילו היא לא רעבה בכלל, אני מאוד מקווה שהיא לא אוכלת את הג'אנק שמשאירים בחורשה כי אנחנו נותנים לה אוכל רפואי ולא בא לנו שהיא תחלה בגלל אוכל גרוע ששמים בחורשה (קוטג מקולקל, גבינות לבנות למיניהן וכו). לפני כמה ימים כשיצאה לחורשה , באתי עם צלוחית של אוכל- עשיתי לה קצת רעש, החלה עוקבת אחרי - עד שהחזרתי אותה הביתה. היום כלום! לא התייחסה לאוכל או לרעש שעשיתי עם הצלוחית. חזרתי מאוד מאוכזב הביתה.
הצעות? פתרונות? משהו? מישהו?
סליחה שאני מציק ותודה על המענה....

zivelca

Member
אצלנו יש חתולת רחוב בבית שהייתה יוצאת וחוזרת, אחרי שראינו שמתחילים בעיות הכנסנו אותה ולא יוצאת יותר, היא היום סיעודית יש לה בעיית כליות וכל יום אנחנו עושים לה אינפוזיה לפי הוראת הווטרינר שהציל אותה, אוכל אוכל רפואי וחיה לה לדעתנו די טוב, היא בת 16 לפחות כנראה 18.
תקבעו עובדה תכניסו הביתה ולא לתת לצאת, הם מתרגלים די מהר לנוחות של הבית.
אם הייתה בחוץ מזמן כבר הייתה מתה.
כולם אמרו לנו לפני שנה וחצי תרדימו אותה, הווטרינר הסביר שהוא לא אלוהים יכול לטפל ומה שהגורל שלה יהיה זה מה שיקרה ''רופא שלא מתיימר להיות חכמולוג אלא להיות אדם''.

Yukita

Active member
מנהל
עדכון:
ושוב פיצי מבריזה לה מהבית, כבר 3 ימים לא מגיעה הביתה, ושוב כרגיל אני מגיע הביתה, שם לה אוכל בצלחת ויורד למטה לחורשה לתת לה אוכל, אתמול אכלה היה סביר ביותר, היום באתי - אכלה קצת, אולי חצי צלוחית, לשתות לא הסתכלה אפילו לכיוון הצלוחית של המים. התרחקה מהצלוחית של האוכל והתיישבה לה בצד, כאילו היא לא רעבה בכלל, אני מאוד מקווה שהיא לא אוכלת את הג'אנק שמשאירים בחורשה כי אנחנו נותנים לה אוכל רפואי ולא בא לנו שהיא תחלה בגלל אוכל גרוע ששמים בחורשה (קוטג מקולקל, גבינות לבנות למיניהן וכו). לפני כמה ימים כשיצאה לחורשה , באתי עם צלוחית של אוכל- עשיתי לה קצת רעש, החלה עוקבת אחרי - עד שהחזרתי אותה הביתה. היום כלום! לא התייחסה לאוכל או לרעש שעשיתי עם הצלוחית. חזרתי מאוד מאוכזב הביתה.
הצעות? פתרונות? משהו? מישהו?
סליחה שאני מציק ותודה על המענה....
בהנחה שאינכם מתכננים לעבור לחיי בית בלבד, כנראה לא תוכל לעשות הרבה: העלייה בטמפרטורות וכל הפעילות האביבית מאוד מזמינות חתולים החוצה. כל זמן שיש גישה החוצה, אפשר רק לחיות עם זה ולעקוב לראות שלא קרה משהו.

frankthe2

Active member
ועוד עדכון:
אתמול ב 10 ורבע/עשר וחצי מי באה? פיצי!
אכלה איזה 3 פעמים בלילה לפחות, שתתה המון, יצאה בצהרים מהבית. כנראה שתחזור בערב - כנראה הבינה שנוח לה איתנו ואצלינו אז היא תמשיך לבוא. מקווה שלא תחטוף איזה משהו בחורשה אבל כמו שאת אומרת - אין מה לעשות!
תודה בכל מקרה!

למעלה