מה לעשות עם הנהגים שצופרים

Retropier

New member
מה לעשות עם הנהגים שצופרים

אני גר בגבעתיים, ברחוב שנקין, ודי מתעצבן מהצפירות של הנהגים. הנהגים לא מודעים לכך, או מתעלמים מהעובדה שלצפור זה כמו לזרוק זבל ברחוב. זה מפריע ומעיק. רק בגלל שמישהו משתהה רגע, או לא נוסע מהר כמו שהיית רוצה, לא אומר שמותר לך לצפור עליו. הצפירה נועדה למקרי חירום! שמתי לב שברמת גן, ברחובות ביאליק והרצל, יש שלט שאומר "איזור עירוני - הצפירה אסורה", או משהו כזה. למה אין כזה דבר בגבעתיים? חשבתי על דרכים מסויימות לטיפול במצב. בהתחלה פינטזתי על משהו שמשלב רובי פיינטבול, אבל עלה לי רעיון הרבה יותר פרקטי, אם כי הוא מצריך את שיתוף הפעולה של העיריה: בכניסה לרחובות המועדים לפורענות יוצבו שלטים וכרזות, המזהירים שאין לצפור ברחוב. מי שכן יצפור, למרות הכל, יפגוש פקח של העיריה שיבקש ממנו לצאת מהאוטו (יש להם סמכות לעשות את זה? אם לא, אפשר לשים שוטר במקום). הדיאלוג ילך ככה: - אדוני, צא מהאוטו בבקשה. - למה מה? - צפרת באיזור ציבורי. אסור לעשות דבר כזה. - מאיפה אני אמור לדעת? - לא ראית את השלטים והכרזות? - בטח שראיתי, אבל למה שיהיה לי אכפת מהם? - אתה תצטרך לשלם קנס. - שאני אשלם? **ן שאני אשלם! אני אצפור כמה שבא לי! כ** ***ק! - אדוני, ברור לך שאתה מקבל קנס יותר גדול עכשיו, על התחצפות לעובד ציבור. - מהה?? (כמה שעות מאוחר יותר) - הי מאמי, תקשיבי, הכניסו אותי לכלא כי צפרתי. את יכולה לבוא לשחרר אותי בערבות? מה דעתכם?

im mitzi

New member
כי זה לא יעזור

בעיקרון לפי חוקי התנועה אסור לצפור באיזור עירוני, אבל נהגים שממהרים או חושבים שהנהג השני "איטי מדי" או מעכב אותם יוציאו את נשמתם על צפירה.

Retropier

New member
למה לא יעזור?

אם הנהגים יקבלו קנס, אז הם יחשבו פעמיים לפני שהם יצפרו. זה יהיה נפלא.

im mitzi

New member
ממש לא

יש הרבה אנשים שמעדיפים לקבל את הקנס ולהמשיך לצפור. בדיוק כמו שהם מעדיפים לדבר בטלפון בנסיעה ולא אכפת להם מהקנס. בנוסף תחשוב על כמות השוטרים שתצטרך "להשבית" על מנת לאכוף את השטות הזאת.

Retropier

New member
זאת ממש לא שטות

זאת מניעה מאנשים להתנהג כמו חמורים. זאת דרך למנוע התדרדרות של ההתנהגות של האנשים. ואני בטוח שהרבה אנשים יסכימו לראות את הנהגים הצופרים סופגים דוחות.

im mitzi

New member
ומי יקבע מהי צפירה מוצדקת ומהי לא?

אתה צודק שיש המון פעמים שאנשים צופרים סתם, אבל בוא שניה נסתכל על מקרים בהם אין לך ברירה. מקרה אחד במקרה של סכנת חיים (תאונה), אתה יודע כמה פעמים ראיתי ילדים חוצים את הכביש במקום שאין בו מעבר חציה ופשוט קופצים לכביש? מקרה שני שמאוד מפריע לי אישית אבל הוא גם חיוני זה מקרה בו אנשים מחליטים לחנות בכניסה לחניה, מה הבנאדם שרוצה להכנס לחניה שלו או לחילופין לצאת ממנה יעשה? יחכה בחיבוק ידיים עד שהאדם החצוף שחסם לו את האפשרות לנוע בחופשיות בחניה של הבנין שלו יחזור לרכב או שיצפור כדי להזכיר לאותו אדם שהוא חוסם וכך למעשה להוציא אותו מהחנות שהוא נכנס אליה בשביל להסתכל אם הוא מפריע. אין לי מושג אם יש לך רכב או לא, אני עברתי לפני כשנה מישוב קטן לעיר וגיליתי שלא רק בישוב הקטן ילדים קופצים לכביש והולכים עליו. בישוב הקטן שלי זה עוד מקובל וסביר כי אין הרבה תנועה ואנשים שאננים שם, אך בעיר כמו רמת גן עם התנועה שיש כאן אני לא מבינה מה הורים מלמדים את הילדים שלהם. אני מדברת על ילדים אבל נתקלתי גם באנשים בוגרים. לכן אין לך אפשרות לאכוף את השטות הזאת, וכן זו שטות, אני לא הייתי מוכנה לשלם עבור שוטר שיוצב ברחוב ויבדוק את רמת הצפירות, מעבר לזה שזו שטות זה גם לא ריאלי, לך תחפש מי בדיוק צפר...

aviad99

New member
מה הקשר למה שכתבת?

הוא בפירוש כתב שמדובר בצפירות שלא קשורות למניעת תאונה. גם אני גר בשינקין בגבעתיים ומה שהולך פה זה ממש כמו שוק רק של מכוניות. כל אחד עוצר איפה שבא לו. חנייה במקביל זה דבר מקובל פה. ואז כל כמה דקות כל התנועה נחסמת ואז שורה ארוכה של מכוניות צופרות. ככה זה כל בוקר וכל ערב. באמת נמאס.

im mitzi

New member
אני עדיין מחפשת איפה הוא כתב את זה

הוא כתב שנמאס לו מצפירות, את פשר הצפירות הוא לא יודע. גם ברחוב שלי צופרים, והרבה, אין מה לעשות. אני מניחה שאתה לפחות יכול להגיד תודה ששעות השינה העיקריות שלך הן בלילה בזמן שאין צפירות, אני לעומת זאת עובדת במשמרות ולעיתים מגיעה הביתה ב8-9 בבוקר כדי לישון. נכון שצפירות זה מטריד, אבל אין שום דרך למנוע אותן. גם לא באמצעות שלט.

למעלה