מה לעשות עם ה"שמיכיות"?

osi28

New member
מה לעשות עם ה"שמיכיות"?../images/Emo101.gif

חייבת להתייעץ: השבוע ביקשה אחת המטפלות (זו שנמצאת בבוקר) בגן מהאיש לא להביא יותר את השמיכי של הקוקולים לגן, כייון שהם עלולים להיחנק בשינה מהשמיכות. הבקשה מאוד תמוהה בעיני וגם הנימוק לא ממש משכנע. הם לא תינוקות רכים- הם ילדים בני שלוש! ואיפה היה החשש לביטחונם עד עכשיו? שנה שעברה הם גם היו בגן של נעמ"ת (אבל במקום אחר) ומעולם לא שמעתי בקשה כזו מהצוות, להיפך- אם כבר ביקשו שלא נשכח להביא יום-יום את השמיכות כי הם חייבים למולל אותן כדי להירגע וכדי לישון. בימים המעטים שהיינו שוכחים להביא את השמיכות היה יום סיוטי לילדים ולצוות המטפל. גם עכשיו הם עדיין קשורים (שלא לאמר "מכורים"
) לשמיכות האלה (שאגב נגזרו ל-2 כדי שאם אחת תלך לאיבוד יהיו לנו עוד. כרגע נותרו שלוש חתיכות מה"זהב" הזה...). מה שאני חושדת זה שלצוות הנוכחי פשוט נמאס לאסוף את השמיכות (כי הם כל הזמן זורקים אותן) או לחפש אחריהם. הם העירו על זה כמה פעמים ואמרו שכדאי לגמול אותם מהשמיכות. נשמע הגיוני? אני ממש לא מעוניינת לגמול אותם כרגע מהשמיכות (בטח שלא את כפיר, שעדיין נמצא בעיצומו של תהליך גמילה מהחיתול). מה לעשות? לשלוח אותם עם שמיכות או לא?

לשלוח עם ולהגיד בגן ש"הם לא הסכימו"

אם החלטת לא לגמול אותם עכשיו, את לא תגמלי אותם עכשיו, זה הכל.

בגיל הזה לא "גומלים" משמיכי

כל הרעיון של שמיכי היא שהיא ממלאת את תפקידה (החשוב!!!) עד שהילד מוותר עליה בעצמו!

Big Mama 1

New member
בול שיט!../images/Emo46.gif

מסכימה עם סוכריה, תשלחי עם השמיכים ותגידי שלקחת לתשומת ליבך את בקשתם, זה תהליך שיקח קצת זמן ושיתאזרו בסבלנות עד..... שהילדים יזרקו לבד
שלא יתמרנו אותך לעשות משהו בניגוד לרצונך ולהבנתך.

"על אחריותי" תגידי להם.

הרי גם בבית הם ישנים איתן. זה סתם כסת"ח ונסיון למצוא תירוץ לגמילה חסרת הגיון.

לבנה123

New member
לא גומלים משמיכי.

אומרים לגננת שאת והם לא מעוניינים בזה. ואם היא מתחילה להתווכח מוסיפים לה שהתייעצת עם רופא ילדים (מי יגיד שהם נחנקים משמיכה בגיל הזה??? זה משהו מנוצות אולי?) שאמר שזה בסדר, ועם פסיכולוגית (הנה, התייעצת) שאומרת ששמיכי זה משהו שיום אחד הילד יוותר עליו מעצמו ושהויתור שלו עליה מעצמו הוא בעל חשיבות גדולה בתוקף היות שמיכי "אובייקט מעבר". לצד זה, אני חושבת שאפשר לדבר עם הקוקולים על זה שבמשך היום שמיכי נמצאת במקום מסוים (ולא מסתובבים איתה), כדי שתשמר. ושכל פעם שהם צריכים "תדלוק" ממנה הם באים למקום הזה ואחרי זה משאירים את זה שם. ככה אולי יהיה פחות כאב ראש ותסכול לצוות אם הם באמת זורקים את השמיכות בכל מקום.

osi28

New member
תודה לכולן!

מרוב התימהון על הבקשה המוזרה שכחתי שגם בבית הם ישנים עם השמיכות...
לבנה, רעיון טוב לגבי השיחה על מיקום השמיכות, זה יכול להיות גם שלב ביניים להיפרדות חלקית מהשמיכות.

osi28

New member
../images/Emo6.gif ואם כבר פתחתי שרשור...פנינה מאתמול:

כפיר רץ אליי בהתרגשות ואומר לי: "אמא, אני הייתי בכוח הנשיכה!"

תרוץ צולע, אפעס

להחנק משמיכה בגיל 3? יה, רייט. אוסי, תעשי מה שמתאים לילדים שלך ומה שמתאים לך. ולא מה שמתאים לצוות.

chompi1

New member
אני תמיד בעד לעשות מה שנראה לך נכון לעשות

לנו אף פעם לא היו חפצי מעבר או מוצצים, כך שאנחנו לא ממש מכירים את הקשר הזה, אבל לא נראה לי נכון בכלל לבצע גמילה רק בגלל שלגננת לא נוח. אז כמו שאמרו לך כבר, תמשיכו עם השמיכות עד שתחליטו אתם מתי שתחליטו שהגיע הזמן להפרד מהם. ו-
לך ולקוקולים.

רוית ב

New member
מאוד מבינה ומזדההה וסיפור

אצלינו במקום שמיכי היה "מאמ" (מאמ זה החיתול בד הרך טטרה הזה שאיתו הולכים ליון ואותו מחזיקים בחזקה וממוללים בידיים ליד הפנים בלי מאמ לא יוצאים מהבית.. ובטח לא הולכים לשיון!!! בגן לפני כחצי שנה באו בדיוק עם הדרישה הזו של "לא להביא מאמ ולא להביא שמיכות קטנות ולא כלום.. מוצצים לשינה מותר השאר אסור מיד נכנסתי ללחץ נוראי איך ילך הילד לישון בלי מאמ ולמה לעולל לו את זה. הבאתי מאמ על אפן וחמתן של הגננות ואמרתי שלא מעניין אותי ההנחיות נא לתת לילד מאמ ואם והוא בוכה ולא רוצה לישון אני אקח אותו הביתה יותר מוקדם לא אכפת לי!!! היות שהגננות מאוד אוהבות את נדבי , והיות שהן מכירות אותי כבר מספיק טוב (אנחנו ממש חברות טובות) אמרו "בסדר" כעבור יומיים נדבי רץ אלי עם מאמ מקופל ונקי וארוז (הן אפילו לא הוציאו אותו מהשקית) ואמר לי בשמחה אני ילד גדול ואני ישן בגן בלי מאמ רק בבית!!!1 והיה לא גאווה. גמילת מאמ בשנת צהריים היתה ללא בעיות ללא בכי וללא טענות כלל. הייתי המומה לגמרי הגננת הסבירה לי שהיא ניסתה בעדינות, ישבה לידו בהרדמה כמה דקות (מה שבדרך כלל לא קורה הילדים נרדמים לבד) והכל עבר בשלום בפעם השניה הוא הלך בלי המאמ שליון והכל היה נפלא הילד היה גאה הגננת מרוצה ורק אמא דואגת ומופתעת נשארה פעורת פה בדלת של הגן זה עבר בשלום אולי תקחי את השמיכות ותנסי לתת לגננת לגמול בלי "כאבים" בהדרגה. זה יעבוד בנינו זו דרישה ממש מטופשת היות שילדים בגיל 3 לא נחנקים משמיכיות.. שוין.. נסי לאט לאט הזמן טססס!!!!!

למעלה