מה לעשות עם חלון גדול בסלון בלי תריסים?

annaK12

New member
מה לעשות עם חלון גדול בסלון בלי תריסים?

שלום לכולם, אשמח לעזרה ולעצה.
עברתי לדירה עם חלון גדול בסלון (גובה 260 רוחב 270). אין תריסים ולדעתי גם אין אפשרות כזאת כי אדן החלון צר ואין מקום להוסיף מסילות. מהצהריים ועד הערב יש שמש ישירה שמציפה את כל הבית באור מסנוור. עד לפני כמה ימים היו תלויים וילונות האפלה כבדים (וממש מכוערים בעיניי), אבל אז מוט הוילון קרס כנראה בגלל התקנה לא טובה.
השאלה היא: באיזה פתרון הצללה אמין לבחור? כזה שיפחית את עוצמת השמש בבית וגם יספק פרטיות. הסתכלתי על וילונות זברה, נראים אלגנטיים, יפים ובמחירים יחסית זולים. ואני תוהה אם הם עושים את העבודה ? אשמח לשמוע את דעתכם

מרי פופ

New member
עשיתי עכשיו בשיפוץ 3 ונציאנים/שלבים על ויטרינות גדולות

פתרון לא יקר ומעולה: אפשר לפתוח לגמרי, להשאיר אור עם שלבים פתוחים אופקיים ולסגור לגמרי את האור עם הטיית השלבים.

גלמיש1

New member
בחלון מערבי רצוי להתקין הצללה חיצונית

כי השמש ישירה ולא רק מסנוורת, אלא גם מאד מחממת. כשאת שמה וילון/צלון פנימי - אז מאפשרת לקרניים לחדור דרך החלון, וברגע שעברו את הזכוכית יש לך בבית כבר אפקט חממה. הוילון לא יציל את האויר מלהתחמם - רק יסתיר את הסינוור. לכן מומלץ להתקין תריס/צלון חיצוני.
לגבי אי-אפשר להתקין תריסים... אני לא בטוחה שזה נכון. ממליצה לך להתייעץ עם מומחה שיגיע לשטח ויראה את המצב, וידע לתת את הפתרון הכי טוב. (אולי אפשר להתקין ארגז תריס חיצוני כשהמסילות על הקיר, ולא בתוך הפתח).
יש כיום תריסי רפפה/צלונים שמתקינים בחוץ, הם מתכנסים לתוך קסטה קטנה מעל החלון. יש ידניים ויש חשמליים.
תעשי חיפוש ברשת ....

1Shir

New member
אני אודה לך אם תוכלי להבהיר

וילון אומר שיכול להיות סגור או פתוח.
הצללה חיצונית ניתן גם לכבות או להדליק? זה חשמלי? איזה איש מקצוע מומחה בדברים כאלה? (מרכז ת"א אם יש לך מישהו מומלץ)

אני במצב דומה. פחות מפריע לי החום או האור (אוהבת חום ואור מסתדרת בלי מזגן ובלי וילון מקסימום פותחת קצת חלון שתהיה רוח יש לי רשת נגד חרקים על כנף אחת וזה מספיק לי). יותר מפריע לי קור בחורף ורעש מבחוץ. על איזה פיתרון היית ממליצה לי?

(לא מחפשת לחסוך כסף)

(לגבי פיתרון חיצוני, הגישה מלמטה לא קלה, זה לא נמוך, ולמטה יש חצר לא מאורגנת, עם עץ ענק שענפיו צמודים לחלון...)
אני אשמח לקבל שם של מומחה שמתעסק בדברים כאלה במידה והוא נחמד וקשוב וסבלני)

גלמיש1

New member
וילון זה יופי אבל לא מחליף תריס מהרבה בחינות.

לתריס יש 3 תפקידים עיקריים, הצללה/הסתרה, הגנה מחום/בידוד (תרמי ואקוסטי) , והגנה מפריצה. הנה ההסבר :
1. הצללה מפני חדירת קרינה - כמו שכתבתי למעלה, תריס חיצוני מייצר הצללה כלומר חוסם את השמש לפני שהיא חודרת פנימה דרך הזכוכית. כאן וילון לא יועיל כי הוא נמצא אחרי הזיגוג.
2. בידוד - מפתיע אבל תריס חיצוני מוגף מייצר בידוד תרמי נוסף. בפרט בחורף. כי הוא מייצר עוד שכבת אויר כלוא בין הזגוגית לתריס - ואויר הוא מבודד טוב. אגב, יש לזה גם יעילות אקוסטית משמעותית.
3. הגנה מפני פריצה - אמנם 'אין דבר העומד בפני הרצון' ופורצים מקצוענים יכולים לפרוץ הכל. אבל תריס מתכת גדול וכבד, מהווה מעכב רציני לפריצה. מה גם שאפשר להתקין בו בריחים אוטומטיים שנועלים אותו. אם יש לך חלון שאפשר להגיע אליו (ענפי העץ למשל) תריס כזה ימנע חדירה משם.
4. הצללה מפני סינוור - זה גם וילון יכול לעשות.
5. פרטיות - תריס מגן עלייך ממבטים וכו. זה גם וילון יכול לעשות.

לגבי תריס חשמלי או לא - בויטרינות/חלונות גדולים תריס אלומניום יחייב מנגנון תפעול חשמלי. בפתחים בגודל קטן יותר זה ענין של בחירה אישית. בעקרון אפשר לעשות תריס חשמלי איפה שרוצים, אבל צריך תשתית של חשמל לטובת מנוע התריס.

1Shir

New member
למה 2 מפתיע
ברור ששכבה נוספת מוסיפה בידוד

תריס חשמלי חיצוני אפשר לפתוח לגמרי או שעדיין יהיו שלבים של תריס (רק פתוחים) שיחסמו את האוויר והאור?
&nbsp
איך נקרא בעל מקצוע מומחה שעוסק בדברים כאלה? (אשמח להמלצות בת"א על מומחים נחמדים וסבלניים אם מישהו מכיר
)
&nbsp
מה הכוונה תשתית חשמל? יש שקעי חשמל במרפסת הזאת אבל לא נראה לי שזאת הכוונה

למעלה