מה לעשות עם חתולת רחוב שעושה צרות לאמא שלי?

zahipan10

New member
מה לעשות עם חתולת רחוב שעושה צרות לאמא שלי?

החתולה הזאת כל היום בגינה של ההורים שלי. עושה את הצרכים שלה על הדשא הסינטטי, יושבת על הכביסה הנקייה, יושבת על שולחן האוכל. וכל כמה חודשים ממליטה גורים, מביאה אותם לגינה שלהם וחתולים אחרים הורגים אותם בתוך הגינה.

השיא היה אתמול, כאשר החתולה נכנסה לתוך הבית וניסתה לטרוף את התוכי היקר שלהם. דבר שהכניס את התוכי לסטרס קשה שפשוט רעד מפחד במשך דקות ארוכות עד שהרגיעו אותו.

מבחינת אמא שלי זה היה הקש ששבר את גב הגמל והיא רוצה שאני אפטר מהחתולה הזו. אני חשבתי לקחת את החתולה באוטו ולהוריד אותה ב:
1. שכונה אחרת (שכונת בתי קרקע שרוב התושבים בה הם ממוצע רוסי, כך שכנראה הם יאכילו אותה).
2. עיר אחרת (מיתר, עומר, להבים - ערי וילות שככל הנראה תוכל למצוא שם מזון ושתייה).
3. קיבוץ/מושב (שיכול להיות שיש שם כלבים משוחררים שיטרפו את החתולה).

מה הדבר הנכון לעשות?

תודה מראש.

גורדיאן

New member
אולי כדאי לשנות גישה,

אם את יכולה להכניס את החתולה למכונית שלך אז כבר עדיף לקחת אותה לווטרינר ולעקר אותה ואז לא תהיה הבעיה של המלטת גורים, וזה צעד עדיף מבחינתה בכל מקרה, ואם את לא יכולה לטפל בחתולה אז גייסי מישהו בעל ניסיון בזה שיעזור לך, בטח יש מישהו כזה בסביבה שלך.
בקשר לתוכי - אם החתולה יכלה להיכנס ולנסות לטרוף את התוכי אז גם אם היא לא תהיה שם עצם האפשרות שיש לכניסה לבית תזמין חתול כלשהו לעשות את אותו הדבר, אל תאשימי את החתולה. כמו בפתגם: לא העכבר גנב אלא החור גנב.
בקשר לשאר: אני חייב לומר שזה נשמע מוזר מאוד, חתולים לא אוהבים לעשות את הצרכים שלהם על דשא סינתטי, הם מעדיפים אדמה שאפשר לחפור בה ולהסתיר את הצרכים, ואיך היא יכולה לשבת על כביסה נקיה? היא מטפסת על חוטי הכביסה ויושבת שם למעלה? או שאמא שלך משאירה סל מלא כביסה נקיה והולכת? ואם כן, אז שוב - אם החתולה הזאת לא תעשה את זה יבוא חתול אחר ויעשה את זה.
ומלבד כל האמור לעיל - להעביר חתול למקום אחר מנוגד לחוק, אם יש לכם חתול שאימץ את החצר שלכם בתור הטריטוריה שלו עדיף לכם לפנק אותו ולהאכיל אותו ולא לנסות לגרש אותו, מפני שגם אם תצליחו זה לא יעזור, חתול אחר יבוא במקומו.

ק ו ל י ת

Well-known member
שלום רב לא הצלחתי להכניס הודעה בנפרד

ולכן משתרשרת לפה.
בתי גילתה לפני יומיים שלושה גורים לדעתי בני דבועיים בערך בחצר. האמא לא הגיעה עד היום. האם יש למישהו חתולה מניקה שתוכל לאמץ אותם?

dimitrygo

Active member
מנהל
אם אמא לא חוזרת אין ברירה אלא להאכיל אותם בתחליף חלב יעודי

לגורי חתולים.

zahipan10

New member
ההורים שלי לא יפנקו חיה שהם שונאים

החתולה כל ערב יושבת ליד הדלת כניסה ומנסה להיכנס לתוך הבית כדי לטרוף את התוכי. מדי פעם החתולה מצליחה להיכנס לתוך הבית והם מגרשים אותה, אתמול התוכי לא היה סגור בכלוב, אלא משוחרר על הרצפה, והוא הצליח לעוף על המקרר שנייה לפני שנטרף.

אמא שלי כבר שנה לא מוציאה את התוכי לגינה בגלל הפחד מהחתולה הזו, וגם לחדר שמש קשה להוציא אותו, מכיוון שהתוכי רואה את החתולה דרך הזכוכית ונכנס לסטרס. וכמו כל חיה, גם תוכי זקוק לשמש כדי לייצר ויטמין D.

ובקשר לכביסה: החתולה הזו עולה על המתקן כביסה ומלכלכת את הבגדים. לפני כמה חודשים היא קרעה שמיכת פוך עם הציפורניים שלה.

בקשר לצרכים שלה: אין בגינה שלהם אדמה בכלל, הכל דשא סינטטי וריצוף. כנראה שזאת הסיבה שהיא עושה את הפיפי שלה על הדשא.

ננסה להשפריץ עליה מים ולהעיף אותה מהגינה, אם זה לא יצליח נעביר אותה לשכונה אחרת. באר שבע עיר גדולה, היא תמצא את המקום שלה ותשרוד.

dimitrygo

Active member
מנהל
חתול הוא חיה מוגנת והכברתו למקום אחר היא עבירה על חוק.

מומלץ מאוד ללכוד אותה ולעקר, כך לא יהיו גורים וחתולים זרים לא יכנסו כדי להרוג אותם.
אתם אולי מתעצבנים אבל חתולים מביאים המון תועלת. הם מגרשים או הורגים מכרסמים נחשים וחרקים. כמו כן כמו שהסבירו לך כבר אם החצר והבית שלכם לא מוגן אז זה רק עינין של זמן עד שחתול אחר יתפוס את המקום של החתולה הזאת. ככה זו הטריטוריה שלה וחתולים אחרים לא יכנסו אליה.
&nbsp

Bogen2

New member
ההורים שלך התנחלו לחתולה בטריטוריה!

התרבו שם והשתלטו לה על השטח!
לא נשאר לה מקום לא מיושב באדם להמליט בו....

Bogen2

New member
ואם היה אכפת להם מהתוכי ה"יקר" שלהם

היו מגינים עליו מפני סכנות מן החוץ!!

למעלה