מה לעשות עם חתול שמשתין על המיטה של הכלב?

nataliea

New member
מה לעשות עם חתול שמשתין על המיטה של הכלב?

היי,
יש לנו חתול בן שמונה (הוא איתי מגיל חודשיים-שלושה), ולפני כמעט שנתיים אימצנו כלבלב. אחרי תקופת הסתגלות אפשר לומר שהם כבר ממש חברים.

לאחרונה החתול התחיל להשתין על המיטה של הכלב לעתים קרובות ואין לי מושג למה או מה לעשות עם זה.
יש לו ארגז חול זמין תמיד, אני מנקה אותו פעמיים בשבוע בערך, אבל עושה רושם שזה לא קשור לנקיון הארגז מכיוון שזה קורה גם אחרי החלפת חול לחול חדש לגמרי.

עד עכשיו זה היה קורה לעתים רחוקות, ורק כשהחול לא היה נקי, ולא תמיד על המיטה של הכלב, כבר קרה שהוא השתין על הספה או על המיטה אבל זה באמת נדיר מאד.

מאד חשוב לי לפתור את העניין מהר כי הבאנו עכשיו כלבה חדשה (גורה) ואני חוששת מהחמרה של המצב.

קודם כל, הייתם אצל וטרינר?

השתנות שלא בארגז לפעמים מעידות על בעיות בדרכי השתן ושאר צרות. תמיד בשינוי התנהגות חד כזה שהמקור שלו לא ברור, ההמלצה היא ללכת לוטרינר שישלול בעיה פיזיולוגית.

דבר שני, כיבסתם את המיטה של הכלב עם אבקת כביסה ביו? יש סמנים ביולוגיים בשתן חתולים שמסמנים להם "פה השירותים", ואבקת הכביסה מפרקת אותם.

nataliea

New member
עדיין לא...

אני חושבת שהאבקה שלי היא ביו, וכיבסנו את הכרית עצמה, אבל החלק שמסביב גדול מדי למכונה שלנו אז שלחנו למכבסה ואני לא יודעת במה משתמשים שם.
&nbsp
הנחתי שמדובר בבעיה התנהגותית ולא פיזית, אבל אקבע מיד תור.
&nbsp
תודה!

למעלה