מה לעשות עם ילדה שלא אוהבת שעורי בית?

Rinat 789

New member
מה לעשות עם ילדה שלא אוהבת שעורי בית?

בתי היקרה כבר בת 11, ועדיין בכל פעם שמקבלת שעורי בית, אני מוצאת עצמי במעקב אחריה על מנת שתכין זאת, וכמובן יושבת אתה על המקצועות הקשים. זה די מתיש, די מתסכל והידיעה שמערכת בית הספר ממשיכה להציף בשעורים / עבודות / בחנים / מבחנים וכדומה לא תורמת לנושא. אפילו יש לה חונכת...ויש איזו שהיא התקדמות ובכל זאת , היא ממש לא אוהבת לשבת וללמוד אני די מבינה אותה, גם לשבת כך וכך שעות בבית ספר ועוד אחרי זה לשבת כך וכך שעות בבית לא יודעת מה לעשות :( יש הצעות?

sombol1

New member
נמשכים לתענוגים ובורחים מיסורים כך כולנו

אם מבינים שזה הטבע של כולנו אז רק להראות לה את התענוג והרווח שבלהכין שיעורים או את היסורים וההפסד שבאי הכנת השיעורים אפשר בדוגמאות בסיפורים אישיים על עצמך כאמא שהייתה פעם בבית ספר בהשפעת הסביבה חברות שמכינות ומצטיינות שישפיעו עליה וכ.... אולי גם הפרק הזה יעזור - http://www.kab.co.il/kabbalah/short/29704 בהצלחה.

ק3ת אח7ת

New member
אבל להכין שיעורי בית ולהתכונן למבחינים זה לא

תענוג
אני מאוד מזדהה עם תחושתה של בתך. גם אני סבלתי מהשיעורים ובמיוחד ממבחנים ובמיוחד אחרי כל כך הרבה שעות לימוד בביה"ס. אני אפילו זוכרת את הסיוטים שהיו לי בלילה מהלחץ שכרוך באינטנסיביות והמאמצים. מצד שני, באמת חשוב להכין את כל המטלות הללו. נשמע שאת מכירה בקושי שלה - האם גם היא עצמה מודעת לכך? לפעמים כאשר הילד מרגיש שההורה באמת מבין את הבעיות עימן הילד צריך להתמודד, כבר יותר פשוט להתמודד. אולי תפנקי אותה בהפתעה בזמן שהיא שוקדת על הלימודים באיזה כריך טעים או חטיף ממריץ או לימונה טעימה כאות הערכה על המאמצים שהיא מגלה למלא חובותיה? ככל הנראה זה לא יפתור את הבעיה אבל לפחות יקל. אין פתרונות קסם חוץ מלחכות לגיל 18

Rinat 789

New member
בהחלט מצ'פרת אותה בתמורה להכנת שעורים

אבל זה לא משנה את העובדה שפשוט לא בא לה על זה, בפרט שכל שנה השעורים רק הולכים ומתגברים, ואני מרגישה שבעצם אני ממלאת את תפקיד המורה ולא המורה המקורית :(

limorsf

New member
שיעורי בית בהחלט הופכים לעומס על ההורים עם

השנים. תיארת שהילדה כבר בת 11, ובכיתה ה' אכן יש "עליית מדרגה" בדרישות הבית ספריות. למעשה, לא תמיד יש הכנה לדרישות אלה. לדוגמא, מופיעה דרישה ברורה לעבוד עם טקסטים באופן עצמאי, בכיתה ובבית, אבל לא תמיד לימדו לפני כן את הילדים "איך ללמוד", איך לגשת לטקסט, לחלק לפסקאות, להוציא עיקר ולקשר לתשובה....אסטרטגיות למידה מה שנקרא, שחשובות לכולנו, לא רק לליקויי למידה. בכלמקרה, אנו בסוף שנה, ויש "נפילת מתח" אצל הילדים וכמובן גם שאצל המורים, קצת נמאס לכולם במילים פשוטות. לכן, כדאי "לשנס מותניים", לדבר איתה על כך שלפעמים בסוף נמאס, אבל אין ברירה כי ......(כאן נכנס הערך שאת רוצה להעביר: כי חשוב לסיים משימות....כי גם כשקשה מתגברים.....כי צריך את החומר הזה ללמוד לפני שנה הבאה ועוד... רווחים - כתבו לך באחת התגובות, ויש צורך להדגיש אותם. בדיוק היום נתתי הדרכה לזוג הורים מחיפה שסיפרו שהמטלה שהילדים קיבלו הביתה היתה: לבנות דגם של לב אנושי!!!!! לא פחות ולא יותר, בשיעור מדעים, בכיתה ו'. גם היום, בגילי המופלג לא יודעת איך עושים את זה.....היית צריכה לראות איזה תערוכה של "ביצועי הורים" היתה שם.......אין אחד שלא עשה את זה. כך, שככל שהם גדלים העומס על ההורים גדל, ורק שינוי רציני בתפיסה ישנה את זה. בינתיים, יש צורך לשים לב לא לעשות יותר מדי במקומם, לא לוותר על החובות, ולהעביר את המסר שזה מסוג הדברים שמלמדים אותנו להכריח את עצמנו........ בהצלחה לימור סופר פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

אני מכירה את זה מהבית

הבת שלי בת 12.5 וגם קשה לה להתארגן על עצמה, גיליתי שאין ברירה אלא רק לתת לה זמנים ולהראות לה איך להתארגן, אני עושה לה רישום כשהיא מגיעה מביה"ס על סדר קדימויות בשיעורים ומבחנים כדי שיהיה לה יותר קל מול העיניים ומראה לה את השבוע שלה בחלוקת זמנים איך הוא נראה: מסיבות, חוגים וחברות ונותנת לה להחליט. ומסכימה עם לימור שצריך להראות להם איך ללמוד כי לפעמים הם נתקעים במשהו שהם לא יודעים ואז מתחילים להתמרח, ללמד לג\דלג ולהיות עניניים יותר. זה קשה... בהחלט

Rinat 789

New member
אז זהו ....שזו מלחמה מתמדת

אין לי ברירה, כי בלוח זמנים היא כלל לא עומדת, וזה לא מתאים לאופי שלה. להיפך, היא הטיפוס שצריך את הזמן שלו, וכמובן כל פעם להזכיר לה את ההסכם ביננו, לציין שאם זה ימשך כך אבטל לה חוג כדורסל וכדומה היא יותר טיפוס ספורטיבי, ואם כבר היא מתעניינת זה בספרי קריאה

לימודים ושיעורי בית - אחריות של מי?

שלום רינת. אין ספק שזהו נושא שמעסיק הורים רבים. זה בדיוק היה הנושא בשיעור האחרון שהעברתי בקבוצת ההורים, בדיוק הכנתי להם סיכום של השיעור שמציג את שלושת הגישות הרווחות ואת המחירים והרווחים של כל גישה. אני מצרפת את הקובץ לעיונך. כמובן שאת מוזמן לשאול שאלות נוספות, עדי - מאמנת אישית ומנחת קבוצות הורים

GnarledCynic

New member
אולי אפשר להפוך את שיעורי הבית

למשחק? זה תלוי כמובן בגיל שלה, אני מניחה שבאיזשהו שלב זה כבר נהיה קשה. נגיד, במטלות קריאה, אפשר להמחיז את הטקסט, בייחוד אם יש אחים שיכולים לעזור, או לצייר את הדברים תוך כדי. בתור ילדה תמיד ניסיתי להפוך את שיעורי הבית למשעממים פחות, אז את תרגילי המתמטיקה הייתי שרה בקול ואת כל מה שצריך לשנן הייתי מציירת בקטן ליד. עדיין יש לי ציורים כמו היטלר קטן מצית את הרייכסטאג ופרעה קטן מלביש את יוסף בזהב. היוסף שלי נראה כמו ראפר לבן.

למעלה