מה לעשות עם כבל חשמל בלוי של תנור חימום?

Borisyo

Member
בוקר טוב.

השתמשתי שנים בתנור חימום ריצפתי לחמם אמבטיה בחורף.
כבל חשמלי שלו נשחק עם הזמן ושמתי סרט בידוד שלא באמת פתר בעיה כי רואים שאין מרווח בשביל
לאפשר לסרט בידוד להתפס מספיק.

לאחרונה החלטתי לשאול אם זה לא בטיחותי ומה יכול לקרות אם אשאיר ככה.
הבלוק האפור תופס כבל חזק מידי ולא ניתן לכיוונון.

תודה


 
לדעתי מסוכן להשאיר ככה. הגידים מוגנים רק על ידי הבידוד הפנימי. והשוליים של פתח הכניסה לגוף התנור עלולים לפצוע את הבידוד הזה. כך שהגיד יגע בגוף התנור באותה נקודה.
אם אי אפשר להחדיר את החוט לבלוק האפור, אולי לשחרר את הבלוק, ולהחדיר את הכבל באופן "חופשי" לתוך גוף התנור 2-3 סמ', עד שתגיע לחלק בריא של הכבל. ואז להצמיד מעצור כלשהו לצד הפנימי של הכבל, כתחליף לבלוק. למשל - אזיקון. המעצור צריך להיות יציב מאוד, וכדאי מעצור נוסף גם מבחוץ, כדי למנוע משחק של הכבל פנימה-החוצה.
בנוסף, כדאי לעטוף את הכבל בנקודה שהוא עובר דרך החור, באיזולירבנד (או עדיף - צינורית פלסטיק), כדי להגן עליו משחיקה ע"י דופן הפח.
 

Borisyo

Member
אם אי אפשר להחדיר את החוט לבלוק האפור, אולי לשחרר את הבלוק, ולהחדיר את הכבל באופן "חופשי" לתוך גוף התנור 2-3 סמ', עד שתגיע לחלק בריא של הכבל. ואז להצמיד מעצור כלשהו לצד הפנימי של הכבל, כתחליף לבלוק.
לא ניתן להזיז כבל בתוך הבלוק. כנראה צריך לחתוך כבל בקטע הלוי, לחתוך מאחורי בלוק האפור ואז אוכל להכניס כבל פנימה.
חשבתי שאזיקונים פחות עדיפים ואולי לקנות גומיית מעבר (גרומט) כי אז זה יתפוס כבל טוב וגם יעטום חור היטב:
1647861444836.png
 
למעלה