מה לעשות עם כל הקלמנטינות?

ימימה

New member
מה לעשות עם כל הקלמנטינות?

אמא שלי הביאה לי מפרי גנה - ערמת קלמנטינות קטנות, דקות קליפה ומאד מתוקות. הבעיה היא שקצב הזלילה שלהן כאן לא מספק ובקרוב הן יתקלקלו. אז חוץ מלסחוט למיץ - יש לכם רעיון מעניין אולי?
 
מאוהבת בפרי הקטנטן כמו מפעם הזה

אני סחטתי מיץ, הכנסתי לרטבים של סלטים, אם אין להן מליוני גרעינים אז מפולחות בסלט חסה,
מתאימות מאד לקרפצ'יו קישואים
ולעוגה בחושה במקום מיץ תפוזים
אה וגם לפודינג הנפלא שסבתי היתה מכינה ממיץ תפוזים סחוט- שתי כוסות מים להרתיח עם שלוש כפות סוכר- יכולה להוריד מזה, שתי כוסות מיץ סחוט מעורבבות בשתי כפות פודינג לבישול בטעם לימון או תות לערבב היטב עד שהאבקה תימס, אפשר גם קורנפלור. לזרזף את המיץ לסיר עם מי הסוכר תוך כדי בחישה למניעת היווצרות גושים . לחכות תוך כדי בחישה שמסמיך מעט ולכבות את האש. טעים ככה חם וטעים אחרי שמצטנן ומתמצק. להגיש עם פיסטוקים מרוסקים מעל...
 

ladybug6

New member
בדיוק הרעיונות שהיו גם לי

במיוחד העוגה הבחושה, שאותה אפשר גם להכין כפול ולהקפיא.
 

ימימה

New member
תודה לשתיכן

לקחתי לי זמן עד מחר להחליט מה לעשות מתוך הרעיונות שלכן
 

ימימה

New member
בסוף נסענו לשלג בצפון

ובסוף בילינו את כל השבת בצימר עם הפסקת חשמל ובלי חימום....

בקיצור - הקלמנטינות עוד מחכות לגאולה...
 
למעלה