מה לעשות עם מוס שוקולד ?

קישלורן

New member
מה לעשות עם מוס שוקולד ?

הכנתי את העוגת מוס ש כרמלה בנחלה ונשאר הרבה מוס שוקולד. חשבתי להכין בסיס של עוגת שוקולד רכה, מעליה את המוס. נשארו לי גם 5 חלבונים אז חשבתי להכין מרנג ואז לשבור חתיכות ולפזר מעל. מה דעתכם/ן ? יש לכם רעיונות אחרים ?
 

צוצונת

New member
קודם כל תכניסי את המתכון לעוגה

יחד עם הערות שלך . תמיד אפשר להקפיא ולעשות מהמוס פרפה. אפשר להכין עוד עוגה. את מכירה את עוגת המרנג קוקוס ומוס שוקולד שלי? אם לא אז הנה היא: 5 חלבונים בטמפרטורת החדר (חשוב מאוד להקצפה) 3/4 כוס סוכר 100 גר' קוקוס זו שכבת הבסיס של העוגה והיא הדבר היחיד שאפוי בה. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה עם הסוכר. מקפלים לתוך התערובת את הקוקוס ומצפים תחתית של תבנית מס' 26 משומנת קלות. אופים כרבע שעה עד 20 דקות בחום 170 מעלות בערך עד להזהבה. מצננים. השכבה השניה היא מוס שוקולד ללא ג'לטין אבל עם חלמונים כדאי להגיש את העוגה הזו סמיפרדו חצי קפואה כדי שהמוס יהיה בדרגת מוצקות טובה. 200 גר' שוקולד מריר 2 שמנת מתוקה 3 חלמונים להמיס בבן מארי את השוקולד כשמצטנן מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מקציפים את השמנות המתוקות ומקפלים לתוך זה את השוקולד המומס שופכים על המרנג קוקוס שהצטנן כבר מכסים הכל בניילון ומכניסים לתא ההקפאה ללילה או לפחות לשעתיים. השכבה השלישית יכולה להיות בכמה אפשרויות כל פעם אני מגוונת: או מוס שוקולד לבן שאותו אני מכינה כמו המוס הקודם, או מקציפה שמנת מותקה ומוסיפה לה כף אבקת נס קפה יוצא קצפת בטעם מוקה והיא נפלאה אבל ילדים לא כל כך אוהבים , או שאני מקציפה קצפת עם 2 כפות סוכר ומצפה את העוגה. אפשר לזרות שוקולד מגורר או להזליף סירופ שוקולד או להוסיף דובדבנים מסוכרים. העוגה הזאת היא עוגת הבית שלנו.
 

קישלורן

New member
באמת חשבתי לשים

את המוס על המרנג אבל חשבתי שעד שהמרנג יאפה המוס יתחיל להתקשות. נראה לי שאני אנסה להכין את התחתית שאת מציעה בגלל זמן ההכנה היחסית קצר ועל זה אשפוך את המוס. תודה אה - ובהמשך אני אעדכן לגבי העוגה הראשונה שהכנתי
 

צוצונת

New member
את יכולה להכין רק את המרנג קוקוס

לאפות אותו ולשים עליו את המוס שוקולד לא חובה לעשות את השכבה השלישית זה מספיק טעים ויפה גם ככה.
 

צוצונת

New member
יש לך אבקת אינסטנט פודינג אולי?

אפשר להקציף את החלבונים להוסיף אבקת פודינג אינסטנט הכי טעים שוקולד ולאפות. בסיס נהדר וקיצפי.
 

צוצונת

New member
אפשרלהכין בסיס מרנג אגוזים

כוס אגוזי פקאן קלויים חצי כוס סוכר 4 חלבונים כף גדושה קמח תפו"א או קורנפלור כפית תמצית וניל לטחון את האגוזים במעבד מזון. להקציף את החלבונים עם הסוכר להוסיף את האגוזים הקצוצים הוניל והקמח לערבב בתנועות קיפול להניח על תבניתתנור משומנת נייר אפיה לצייר עליו 2 עיגולים בגודל התבנית העגולה שלך להכין 2 בסיסי מרנג אגוזים וכך תוכלי לשלב עם המוס שוקולד שלך. בסיס+ מוס +בסיס +מוס.
 

קישלורן

New member
אך, אם רק הייתי רואה את התשובה

בזמן ! הרעיון של שני מרנגים, הקמח - מצא חן בעיני. בכל אופן, מה שבסוף עשיתי זה הקצפתי את החלבונים עם סוכר והוספתי קצת קוקוס (זה מה שהיה), קצת שקדים טחונים (זה מה שהיה) וקצת יותר אגוזי מלך. המרנג תפח לו בתנור והוצאתי כעבור 20 דק' בדיוק ושחררתי עם סכין מהדפנות שירד בצורה שווה (זו גם "מחלה" שלי). אז יש בסיס שמתקרר לו ועוד מעט יצטרף לו המוס ואחרי שיתיצב במקרר אוכל לחוות דיעה לגבי הטעם. בהודעה נפרדת אני אספר מה עשיתי עם העוגה של כרמלה בנחלה. המון תודות לך על העזרה
 
למעלה