מה לעשות עם קליפות לימון שהושרו באלכוהול?

שלום, יש לי קופסה גדולה של קליפות לימון שהושרו כשבועיים בתוך אלכוהול 96% (לטובת לימונצ׳לו). כעת יש לי את הקליפות, רק החלק הצהוב כמובן, ושמתי בפריזר. מחפש לעשות איתם משהו מעניין, אולי סוג של מאפה או משהו פשוט? יש לכם אולי רעיון? אבל אני מחפש משהו קצת יותר מעניין. תודה לעוזרים!
 

uty

Member
שלום, יש לי קופסה גדולה של קליפות לימון שהושרו כשבועיים בתוך אלכוהול 96% (לטובת לימונצ׳לו). כעת יש לי את הקליפות, רק החלק הצהוב כמובן, ושמתי בפריזר. מחפש לעשות איתם משהו מעניין, אולי סוג של מאפה או משהו פשוט? יש לכם אולי רעיון? אבל אני מחפש משהו קצת יותר מעניין. תודה לעוזרים!
אם אתה חובב קונפיטורות ביתיות, זו תוספת מצויינת, כי הטעם נהדר ויש בקליפות פקטין שמייצב את הקונפיטורה. גם האלכוהול מוסיף לטעם.
רק לא לשים יותר מידי , שלא תצא קונפיטורה מרירה.
אני אוהבת על ק"ג פרי - אפרסק, מישמש (אם יש לך עץ כי 40 ש"ח ק"ג עדיף לקנות צנצנת מוכנה) להוסיף בערך כף וחצי קליפת לימון צהובה.

וגם - ממליצה להשתמש כתבלין - לתבשילי ירקות אסיתיים, עוגות בחושות, תוספת למליות לעוגות שמרים ולשטרודל.
 

TCH_ma

Active member
קליפות לימון מסוכרות ובאותו תהליך סירופ סוכר בטעם לימון
ללימונדה או משקאות חריפים.
 
למעלה