מה לעשות עם רגשות קנאה?

Vargos

New member
מה לעשות עם רגשות קנאה?

בחודש וחצי האחרונים כל החברים הקרובים שלי נכנסו למערכות יחסים , חלקן רציניות וחלקן פחות אבל הנקודה שלכולם יש מישהי.
אני לעומת זאת לבד, אוכל את הלב ומרגיש קנאה נוראית ואני שונא את עצמי בגללה.
כל הזמן עולות לי מחשבות שאני רוצה שמערכות היחסים שלהם יכשלו והם יהיו אומללים כמוני. אני כל- כך שונא את עצמי על המחשבות האלה, אבל אני לא יכול להימנע מהן.
ברור שעל פני השטח אני הכי מתמודד עם זה בקלות שאפשר, אומר לכולם כמה אני שמח עבורם. אפילו לשני חברים שלי תמכתי הייתי זה שדחף אותם לעשות את הצעדים.
דיברתי איתם שעות לגבי מערכת יחסים עתידית שלהם בזמן שאני עמוק בפנים מרגיש נורא. אני פשוט מקנא בהם, מקנא כמו חתיכת חרא בחברים הכי טובים שלי.
אם זה לא מספיק, אז עכשיו בגלל שלכולם יש מערכות יחסים הם מן הסתם עם חברות שלהם בעוד שאני נשאר כל הזמן לבד. גם אם קוראים לי לצאת איתם אני מעדיף שלא. לא רוצה להיות גלגל 2N+1 ...
לא יודע מה לעשות, לא יודע יודע איך להפסיק לקנאות והקנאה הופכת אותי יותר ויותר לממורמר. לא בא לי ללמוד, לא בא לי לעבוד לא בא לי כלום. אני יושב מול המחשב כבר שבועות ומנסה ללמוד, אבל בפועל אני פשוט חושב על העתיד שלי. חושב שאני אשאר כל החיים שלי לבד.
כבר קשה לי לנשום בלילות ואני לא יודע מה לעשות. אף פעם לא הרגשתי כל- כך מדוכא בחיים שלי לאורך תקופה כזאת ארוכה.

תנסה למצוא דרך לפרגן להם...

אולי תנסה לתפוס מרחק ולא לצאת איתם כשהם בזוג אלא רק אתם-הבנים.
אתה תאבד אותם אם לא תפרגן להם וגם באיזשהו מקום-תאבד את עצמך.

תנסה להבין שזה שיש להם בנות זוג לא אומר שהם מאושרים והכל פוצי מוצי כל הזמן,אולי זה נראה ככה בהתחלה אבל זוגיות ומערכות יחסים זה משהו שמאוד קשה לתחזק ודורש עבודה ומאמץ.

אני ממש לא מסכימה

שהוא צריך להגיד לעצמו שזוגיות זה לא כזה כייף. אם בשביל לפרגן לחברים שלו הוא צריך לחשוב לעצמו שהם לא באמת מאושרים, איזה מין פרגון זה?
ויותר חשוב, בשביל עצמו - למה שישכנע את עצמו שזוגיות זה לא כזה כייף? זו הדרך הכי בטוחה לוותר על סיכוי למצוא זוגיות בעצמו.

נכון שלרוב הזוגות קשה להחזיק זוגיות מאושרת לאורך זמן. נכון שאדם לא צריך לבסס את כל מקור האושר שלו על זוגיות. בוודאי ובוודאי שלא צריך להיות בזוגיות בכל מחיר. אבל זוגיות *טובה* היא אחד הגורמים שתורמים משמעותית לאושר. וחבל שאדם צעיר שעוד אין לו זוגיות, יתרכז בצדדים השליליים שלה.

תרשו לי לצטט כאן משהו שנאמר לי ע"י 16 שנה, מגבר שהיה בגיל שבו אני היום:
"סתוונית (שם בדוי), מגיע לך להיות מאושרת. מה שלא תעשי בחיים, אל תוותרי על האושר. הרבה אנשים עושים את זה."

ומצד שני, משפט שאין לי סימוכין מדוייקים אליו, אבל אני מאוד מאמינה בו: "שום דבר לא פוגע בסיכויינו לאושר, כמו הציפיה לאושר גדול מדי".

קודם כל, אל תשנא את עצמך

אתה לא חבר רע, אתה פשוט רוצה אהבה לעצמך, והחוויות של החברים מדגישות את זה.
אתם לא יכולים לצאת לפעמים רק הבנים? אז נשמע לי שאולי החברים שלך לא נותנים מקום מספיק ראוי לחברות ביניכם.

בכל אופן, אתה חדש כאן בפורום, לא?
בוא תשאר לכתוב כאן, תכיר חברים חדשים במצבך, ואולי גם חברה?

Hawkgirl

New member
היום צריך להיות אירוח בפורום

והשאלה שלך דווקא מעניינת ומאוד רלוונטיות.
אולי תשאל את השאלה בשרשור הנעוץ בפורום כדי שכולנו נוכל לשמוע תשובה ממישהו בעל התמחות ונסיון בעניין?

לולקה1

New member
מבינה ומזדהה

מוכר, יותר מידי מוכר.
גיליתי אבל שכשבאמת ניסיתי לשמוח עבור חברות שלי (ולא העמדת פנים), אז באמת תחושת הקנאה חולפת.
מתי הצלחתי לשמוח עבור חברות שלי? כשלא חשבתי על עצמי בסיטואציה, אלא נטו עליהן.
בשביל זה קודם כל צריך להפנים שהחיים שלך הם החיים שלך, והחיים של חברים שלך הם החיים שלהם. לכל אחד יש את קצב החיים שלו, וכל אחד חווה את החוויות שלו, בכל תחומי החיים. ואם מתחיל העיסוק בהשוואות, הוא לא נגמר. זה יכול להתחיל בזוגיות, ולהגיע לכל פן אחר בחיים. מי שבסוף הכי מתוסכל מזה, זה אתה. ההשוואה היחידה שכן מומלץ לעשות, זה השוואה ביחס אליך - לתקופות מסוימות אחרות בחיים (איך התקדמתי היום לעומת פעם). זה לא רלוונטי בכלל איפה אחרים נמצאים היום, כי לא התחלתם באותה נקודת התחלה באמת.

מה שכן, אל תנתק קשר עם חברים שלך (!). חברים טובים זה נכס יותר מידי יקר, שחבל לוותר עליו. ותנסה פשוט לשים את עצמך בצד, ובאמת לשמוח. באמת שזה עושה טוב, גם לך, וגם לחברות שלכם בכלל.

וגם לך תגיע זוגיות, לא לדאוג. עצם קיומה של הזוגיות אצל חברים שסובבים אותך לא אמורה להשפיע בכלל על החוסר שלך. (רק על התחושה אולי, שאתה זה שאחראי לשנות)

שיהיה מלא בהצלחה.:)

טום גיא

New member
נסה לשמוח עבורם באמת

כמו שכבר הבחנת, הקנאה הורסת אותך מבפנים. היא הופכת אותך לממורמר ואני חושב שזה בסופו של דבר רק יקשה עלייך למצוא זוגיות בעצמך. מרמור זו תכונה דוחה.

לפי מה שאתה כותב, האושר של אנשים אחרים מונע ממך להיות מסוגל לחיות את החיים של עצמך. למה אתה צריך להשוות את עצמך אליהם? או למשהו בכלל? תתחיל מזה שתחשוב לרגע על כל שאר הדברים שיש לך בחיים. אל תיקח אותם כמובן מאליו - תהיה מרוצה מהם. גם אם יש אותם וגם אם אין אותם לאחרים. חיה את החיים שלך, ולא של אנשים אחרים. תהנה ממה שיש לך במקום לחשוב על מה שאין. אחת האימרות האהובות עליי היא שהעשיר הוא מי ששמח בחלקו.

כשנולדת אף אחד לא הבטיח לך כלום. לאף אחד לא "מגיעה" זוגיות לפי חוזה שהוא חתם עם אלוהים. אף אחד לא רימה אותך כשלא קיבלת משהו, ואף אחד לא רימה אותך כשאיבדת משהו. זה קורה בחיים לכולם. אחד הדברים שלמדתי בחיים הוא שאתה גם לא באמת זקוק לשום דבר בשביל האושר שלך. אפשר להיות חסר כל ועדיין מאושר. גם אם יש משהו שאין לך, נסה להבין שאתה לא זקוק לו, ושאפשר לחיות נהדר בלעדיו.

וככל שתהיה יותר מרוצה מהחיים שלך, כך יהיה לך יותר לשמוח גם באושר של אנשים אחרים, גם אם הם מאושרים מסיבות שאתה לא יכול להיות מאושר בגללן. וככל שתהיה יותר מרוצה מהחיים שלך, כך גם תהיה אדם שיותר נעים להיות בסביבתו. שמחת חיים זו תכונה מושכת. אבל קודם כל - אתה חייב את זה לעצמך!

Vargos

New member
תודה על התגובה הכנה , אחי

וצודק. אף אחד לא חייב לי כלום ואני באמת צריך להעריך את הדברים שכן יש לי.
הרצון לחברה אצלי נובע בעיקר מעניין של סטטוס וקנאה ולא ממש כי אני רוצה. אם באמת הייתי רוצה הייתי מנסה לעשות משהו מעבר ללשלוח הודעות לבנות באתרי הכרויות.
אולי כשאני אסיים את התואר עוד שנתיים יהיה לי זמן לחפש מישהי, ואולי לא . זה לא באמת קריטי, המין האנושי ימשיך להתקיים בלי המידע הגנטי שלי.

Saladin

New member
אולי תנסה לצאת איתם.

נראה לי שאתה קשה עם עצמך (או מוותר לעצמך) כשאתה אומר שתהיה גלגל שלישי. יכול להיות שלחלק מהחברים שלך זה דווקא מתאים וככה תוכל לצאת למקומות ואולי יכירו לך חברות של החברות. ובאמת אל תשנא את עצמך, רק שלא תאשים את עצמך בבגידה בגלל איך שאתה מרגיש. אתה בן אדם.

מנומשת27

New member
זה בסדר לקנא

זה לא בסדר להתבאס, לאכול את הלב ולהפסיק לחיות מרוב קנאה. כמו בכל דבר בחיים, גם כאן יש איזון בין קנאה חיובית ומדרבנת, לבין קנאה הרסנית - כזו שנראה לי שאתה חש.

לכן, לטעמי, לגיטימי שתקנא, אבל באותה נשימה, פרגן לחברים שלך, ואל תיתן לקנאה להשתלט לך על החיים.

קנאה זה לא בריא

העצה שלי היא תחפש בנוסף חברים רווקים כמוך
שהם ללא זוגיות.
זה נחמד לקטר ולצאת עם אנשים שהם בראש שלך ומבינים לליבך
מניסיון.

אצלי זה הפוך אני בזוגיות ומרגישה שחלק מהחברות הרווקות מקנאות בי

הקנאה היא 100% מרכיבים טבעיים

אין מה לעשות, זה בתוכנו.
אני גם מקנא - בזוגות שאני רואה ברחוב, וגם בחברים קרובים. גם אני התייסרתי בהתחלה ואמרתי לעצמי שאני בטח חרא חבר - עד שהבנתי שזה טבעי לגמרי. תהיה בטוח שאם המצב היה הפוך גם הם היו מקנאים.

אין לי יותר מדי עצות איך להיפטר מזה, יש כל מיני טריקים (כמו מה שרבים וטובים הציעו כאן בשרשור), בדיוק כמו שיש טריקים איך להפסיק לכעוס או איך להיות מאושר. אני למשל מנסה גם להסתכל על הדברים הטובים שיש לי בחיים, או הולך לפרוק את הרגשות במשהו שאני אוהב (במקרה שלי - טניס), אבל בסוף יום (או למחרת) אני אשוב לקנא כי כל עוד זה משהו שחשוב לך, להיות בזוגיות, אתה תשאף אליו, גם אם שאר הדברים בחיים שלך טובים. השאיפה הזאת היא מה שתגרום לך בסופו של דבר לפעול למען זה, וגם להשיג.
אבל מה שחשוב קודם כל להבין שזה טבעי ושאתה לא אשם בשום דבר, וזה כבר טוב כי זה מוריד אותך ממצב של "קנאה" ו"אשמה" לרק "קנאה"

Starman3

New member
אני ממש מבין אותך

אמנם אני לא מייחל שהמערכות יחסים שלהם יפסקו. אבל כן, מאוד קשה לי עם זה שכולם מוצאים זוגיות או חלקם כבר ממסדים עוד יותר את הזוגיות הקיימת, ואני נשאר מאחור..

אין לך מה לכעוס על עצמך על זה שאתה אנושי. גם אם חברים שלך היו יודעים מה אתה מרגיש הם לא היו כועסים עלייך, הם היו מבינים שזה לא שאתה רוצה ברעתם ושזה הכל תוצאה של הבדידות והתסכול שלך.

אני לא יודע איך אפשר להפסיק לקנא. אולי רק דרך זה שתכיר גם מישהי , אבל "קל להגיד וקשה לעשות..." . מקווה שתתאפס על עצמך במהרה.

למעלה