מה לעשות עם שוקולד מריר?

אלונה ע

New member
מה לעשות עם שוקולד מריר?

יש לי בערך 5 חבילות שוקולד מריר של עלית שהוא לא מספיק טרי בשבילי לאכילה ישירה (לא פג תוקף) אבל כן יכול להתאים לבישול ואפייה, איך אני יכולה לנצל אותו? רעיונות?
 

bali

New member
מנהל
הו הו המון אפשרויות

פאדג' בראוניס, מוס שוקולד מריר, פונדנטים (עוגות שוקולד חמות עם מרכז נוזלי), טראפלס, פונדו שוקולד ששטובלים בו פירות... רק תגידי מה את אוהבת ונביא לך מתכונים
 

bali

New member
מנהל
ויותר טוב, מצאתי ספר מתכוני שוקולד שאספתי פעם

מצרפת אותו בקובץ WORD. תהני. אם יש משהו שאין שם ובא לך עליו, תגידי.
 

אלונה ע

New member
תודה רבה מקסימונת ../images/Emo140.gif יש לי עוד שאלה

יש לי מתכון לעוגת שוקולד שאנחנו בבית מאד אוהבים ואחד המרכיבים במתכון הוא כוס 200 מ"ל קקאו השאלה שלי היא כמה שוקולד מריר (כמה מבחינת כמות) יכול להחליף את כוס הקקאו?
 

bali

New member
מנהל
זה קצת מסובך להחליף קקאו בשוקולד

והבעיה היא שהקקאו מתווסף לתערובת בתור חומר יבש, ואילו השוקולד, שרצוי להמיס, משמש כסוג של שומנים ולחות לתערובת. אפשר להחליף ב 100-200 גרם שוקולד מומס, אבל יהיה צורך ביותר קמח בתערובת. אולי לא בכמות של כוס קמח שלמה נוספת, אבל חלק ממנה בטוח. זה יכול קצת לשנות את מרקם העוגה. אני בעד להוסיף קמח כף אחרי כף עד שהתערובת במרקם שאת מכירה מהמתכון המקורי. זה לא אומר שלא כדאי לנסות, רק לקחת בחשבון שהיא תצא קצת שונה מהרגיל.
 
למעלה