מה לעשות עם 45דקות לשבוע מביטוח לאומי?

מה לעשות עם 45דקות לשבוע מביטוח לאומי?

לאחר תביעת סיעוד אבא שלי קיבל שעות וחלק מנוצל למשהו אחד ונשאר עודף של 45דקות בשבוע אז אמרנו לחברת סיעוד לשלוח לנו מישהו שיעשה קניות במכולת, אבל זה לוקח 5 דקות אז חוץ מסיעוד שנשאר ממנו עודף, מה אפשר לנצל חוץ מניקיון/קניות?
שמעתי שאפשר לחצני מצוקה/ביקור רופא, זה נכון?!

gili3786

New member
היי

אני רכזת חוק חוק סיעוד.
יש לך אופציה של לחצן מצוקה.
אם אביך מתגורר בגפו זו אופציה מומלצת. יש שתי אופציות לגבי הלחצן:
1. להוריד רבע שעה מהשעות, וזה כולל את הלחצן עצמו בלבד. ללא תשלום נוסף.
2. להוריד חצי שעה מהשעות ולקבל את החבילה המורחבת של שירותים רפואיים בעלות חודשית של 10 ש"ח שזה כולל- את הלחצן כמובן , ביקור רופא בעלות של 25 ש"ח בלבד, ( באופן פרטי זה בסביבות ה100-200 ש"ח) ואמבולנס בחינם גם במקרה שלא מאשפזים.( באופן פרטי במקרה שלא מאשפזים מחייבים אתכם בסביבות ה 700 ש"ח)

בעיני האופציה השניה מומלצת בשבילך. בהצלחה.

3. מוצרי ספיגה- במידה ויש לו בריחת שתן.
4. יש לך גם אופציה של ביקור במרכז יום- אבל זה כבר מוריד שעתיים מהשעות, אז אני מבינה שלא רלוונטי.

כבר העברנו למרכז יום מספיק שעות

1)עו"ס טענה שאי אפשר חינם במרכז יום אז הוא משלם במרכז יום 15 ש"ח ליום
2)עו"ס טענה שחייבים שימוש למטרות סיעוד ולכן יש עודף זמן לא מנוצל= 45דקות בשבוע שאינם מנוצלות
3)לחצן מצוקה בסגנון שתיארת או בתשלום אינו כדאי(עד היום לא היה צורך כי הבעייה היא קוגנטיבית). השאלה אם מנוי כמו בחברת "**** ****" תהיה חינמית? כי רק שם יש שעון GPS+סלולארי+לחצן+ביקור רופא+אמבולנס(אני באמת שואל, זו לא פרסומת)
יש גם חברה אחרת מסובסדת כנראה מטעם הרווחה(כדאי) שנותנת ביקור רופא+לחצן+אמבולנס+תיקונצ'יק/הנדימן(שירות תיקונים-שיפוצים)
השאלה אם זה בהסדר עם השעות של ביטוח לאומי? כי נראה לי שלא...
4) אין צורך במוצרי ספיגה(תודה על האינפורמצייה בכול מקרה)
5)אז כרגע אנו מנצלים את הזמן לקניות במכולת/בית מרקחת שזה בדיוק 10 דקות ובטח שחבל על הזמן הזה שהרי הוא לא גר בגפו ויש מי שיעשה קניות/ניקיון.
6) זה נראה שאני מתלונן במקום להגיד תודה שקיבלנו שעות....

newbe85

New member
זה תלוי באזור המגורים

במרבית הערים בארץ ביטוח לאומי מסבסד רק את עלות הביקור עצמו במרכז היום, ואילו 15 השקלים הנוספים הם על ארוחות, שאינן כלולות בתעריף יום הביקור (יש מספר ערים חריגות בלבד, בה מסובסדת מלוא העלות).
לגבי השאלה שניה, האופציה הראשונה שציינת נקראת לחצן רפואי וזהו שירות פרטי, האופציה השניה שציינת נקראת שכונה תומכת. את השכונה התומכת כן ניתן לקבל דרך השעות של הביטוח הלאומי, אך אינני בטוחה כמה דקות לוקחים כל שבוע.

שלחו לנו מכתב שאומר: שיוכלו לדרוש בדיקה חוזרת

ביטוח לאומי ראה ששמנו את כל הכסף על מרכז יום ו45דקות לסיעוד אז נשלחה לנו הודעה שהם רשאים לבדוק שוב זכאות לשעות.
אז אם אעביר עוד זמן לשכונה תומכת אז יגידו שאנו לא זקוקים לשעות ואז יורידו לנו שעות אז אני לא יודע
אתקשר לעו"ס בעירייה להתייעץ בקשר לשכונה תומכת

newbe85

New member
הם זכאים לעשות בדיקה חוזרת

בכל מקרה, בלי שום קשר לתוכנית הטיפול.
כמו שאמרתי על אף שהחוקים אחידים יש הבדלים בגישות של המחוזות השונים.
אני עובדת כעו"ס מרכזי יום לקשישים, ויש לי קשישים שהתוכנית שלהם כוללת חמישה ימי ביקור (חלק מהיום החמישי בתוספת תשלום) ובארבע השנים שאני עובדת לא קרה מעולם שביטוח לאומי ביטל שעות עקב תוכנית טיפול שאיננה מתבצעת בבית.
מכיוון שהבעיה כפי שציינת היא קוגניטיבית אתם יכולים לטעון שביקורים במרכז היום מספקים השגחה נאותה יותר (יותר שעות ביממה) ויתרה מזו גם בטיפול האישי כגון רחצה, הלבשה, מתן תרופות וארוחות, שזה בדיוק מה שהביטוח הלאומי נותן בגינו עשות טיפול, מתבצע במסגרת מרכז היום. מרכז היום הוא אופציה לגיטימית ושוות ערך לשעות סיעוד בבית, אחרת הם מלכתחילה לא היו מאפשרים טיפול על חשבון שעות סיעוד בבית.
לגבי שכונה תומכת- שוב, פרט לקוגניציה בוודאי יש איזושהי מחלה כרונית בגיל הזה שניתן לטעון שבגינה יש צורך בלחצן רפואי שהוא חלק משכונה תומכת.
עצוב שצריך להגיע למקום הזה שצריך להצטדק על תוכניות טיפול שהן אופטימליות לקשיש...

כן תודה

מסתבר שגם אצלינו יש "שכונה תומכת".
בתמורה ל-15דקות מזמן הביטוח לאומי אקבל זאת חינם(לחצן מצוקה+ביקור רופא/אמבולנס+תיקונים וכו'..)
ונישאר עם 30 דקות שבועיות אצל חברת הסיעוד=שעה פעם בשבועיים=שעתיים בסוף חודש(זה מצטבר משבוע לשבוע)
אז שעתיים בחודש לחברת הסיעוד שקצת מיותרת(קניות מכולת/תרופות וזהו).
טוב, אז ביי ותודה!

למעלה