מה לעשות?

מה לעשות? ../images/Emo10.gif

ובכן, לפני הכל אספר מעט על עצמי ואנסה לעשות את זה כמה שיותר בקצרה. אני בת 24.5 וכל החיים היה לי נטייה להתחיל משהו ולא לגמור אותו לעיתים נדירות אני הצלחתי לסיים. יש לי ליקויי למידה ועשיתי גם איבחון תעסוקתי (שהיום אני לא שלמה בכלל עם תחומי הלימודים+עבודה שהציעו לי) אני אתחיל מהחסרונות שלי ואחרי זה אמשיך הלאה. אני כבדת שמיעה, ואין לי בכלל ידע באנגלית (בימים האחרונים אני חושבת ומרגישה שזה בגלל השמיעה הירודה שיש לי, כי אין לי חשק לשמוע כלום למרות שיש לי מכשירי שמיעה, קצת קשה להסביר את זה וזה ממש לא תירוץ) כשהייתי בגיל 9 רציתי ללמוד אקולוגיה ובגיל 17 והלאה רציתי ללמוד משהו על תחום עם ילדים כמו חינוך או משהו כזה אך פסלתי את התחום עם הילדים מכיוון שצריך לשמוע המון ודי קשה לי להיות בתקשורת עם אנשים רבים. ואז כמה שנים מאוחר יותר רציתי ללמוד משהו במחשבים אבל בגלל הבעיה הכל כך מורכבת עם האנגלית שאין לי בכלל, פסלתי את זה. ובמקביל לשנים האלה ניסיתי לשפר ולתקן בגרויות (את זה הצלחתי
) ולגשת 4(!) פעמים לפסיכומטרי ונכשלתי בכולם
והנה כעת אני סיימתי הכשרה ממש קלה בתחום של אופיס וקלדנות יחסית נמוכה, יש לי משהו כמו איזה 40-50 מילים בדקה וזה ממש נמוך, ויש לי המון תקופות יובש עם בקשת עבודה, ובמקביל חשבתי ללמוד גם על תחום של קונדיטוריה אבל לאחרונה אני פוסלת את זה על הסף כי יש לי סכרת ואדם שיש לו את זה, לא יכול להיכנס לתחום קונדיטוריה מסיבה פשוטה כל אפיה שהוא עושה חייב לטעום וזה מלא סוכר..... חשבתי לתומי, שאם ואם אני אקבל עבודה מתישהוא בתקופה הזאת אני אעבוד שנה- שנתיים אחסוך קצת כסף ואז אלמד תחום מסויים או שאני אנסה לשלב בין התחומים (אני יודעת שיש קורסים שמתחילים בערב, טועה?) והנה כעת מצאתי את עצמי משוטטת באינטרנט ואני מיואשת.. לימודי סביבה בכלל לא מתאימים לי כי צריך 3 שנים וצריך לדעת מלא תחומים כמו מתמטיקה, ועוד תחומים. אני ממש, אבל ממש לא יודעת מה לעשות עם החיים שלי
מה אני אעשה? עזרו לי בבקשה!

דנה1233

New member
לתותי פרוטי,

התחושה שעולה מקריאת דברייך היא, כי יש לך נטייה לפסול כמעט כל דבר, וכי את מוצאת כמו שאמרת בעצמך שזה יישמע- תירוצים, מדוע לא להתמקד בתחום זה או אחר. חינוך- הוא תחום רחב למדיי ואינו מחייב תקשורת בו זמנית עם הרבה אנשים. את בהחלט יכולה לעבוד גם בעבודה פרטנית. אנגלית- אפשר ללמוד קריאה וכתיבה, בלי דיבור, הרי גם הצרכים במחשב מחייבים את שני הראשונים ולא את השלישי. נראה שאת גם לגמריי לא ממוקדת על תחום מסויים , אלא מתפזרת מאוד תוכלי לציין לאילו מקצועות היפנו אותך מהמכון התעסוקתי? האם עשית קורס לפסיכומטרי , לפני שניגשת אליו? האם את מטפלת באופן כלשהוא בלקות הלמידה שלך? בכל זאת, הצלחת לשפר בגרויות, כשאת רוצה מאוד את מצליחה. אם מכון איבחון אחד לא הצליח לדעתך לאבחן אותך נכון, מדוע שלא תגשי לייעוץ נוסף? בקיצור, האפשרויות אינסופיות השאלה- רמת המוטיבאציה, ודברים שמעבר לכתוב. (למשל- שוב: מה שכתבת- שאין לך חשק וכו')

דנה1233

New member
נ.ב.

עכשו אני רואה את השורה - על הנטייה לא לסיים דברים (שקודם פיספסתי) זה מבחינתי מחזק את התחושה, שמעבר לקשיים האובייקטיביים, והם קיימים ואני לגמריי לאמזלזלת בהם, קיימים קשיים אחרים, בתוכך, שעלייך להתמודד איתם, ואז ייקל עלייך למצוא את התחום המועדף עלייך.

שלום דנה ../images/Emo20.gif

בנוגע למכונים עשיתי איבחון פסיכולוגי רב שיקומי שאני חושבת שזה איבחון מקיף ביותר שזה גם פסיכולוגי וגם איבחון תעסוקתי או שאני טועה
בכל אופן ניגשתי לאיבחון. (כמה שנים אחרי התיכון ואחרי שקיבלתי תעודת בגרות אמיתית) הסיכום של הסיכום באיבחון: מדובר בבחורה עם אינטלגנציה מילולית גבוהה מהממוצע, למרות ליקויי חריף בשמיעה ובמקביל ליקויי למידה לא מילולים, שאופיינים דווקא להנמכה בתיפקודי ההמיספירה הימנית. כתוצאה מכך קיימת דיסקלקוליה עם הנמכה ניכרת בהבנה מתמטית, דיסלקציה מתונה באנגלית ודיסגרפיה משמעותית באנגלית. לפי האיבחון הנ"ל הומלץ לי ללמוד בספרנות של בתי ספר, ארכיבאות ממוחשבת, הנהלת חשבונות, פקידות וקלדנות מחשבים וכו'. בכל המקצועות הנ"ל ביררתי באינטרנט וכולם מבקשים פסיכומטרי. והנהלת חשבונות בכלל לא בא בחשבון, כי אני בכלל לא טובה בחשבונות. בפסיכומטרי הנ"ל ניגשתי 4 פעמים לשני מכונים שונים. 3 פעמים במכון X 1 פעם במכון Y בליקויי למידה, לא הצלחתי ממש לפתור כי לא קיבלתי בכלל כלים

דנה1233

New member
שלום תותי,

משהו לא ככ נראה לי- כנראה אני לא בעניינים- להנהח צריך פסיכומטרי?!? ממתי? וגם ליתר המקצועות שציינת. האם ביררת במספר מקומות? לא יודעת זה נשמע לי לא הגיוני. (היכן ביררת?) יש היום המון שיטות לטפל בלקויות למידה, אוליי כדאי שתבדקי ותבררי? ולא כתבת לי מה דעתך על עניין המוטיבאציה . דנה.

דנה1233

New member
מה דעתך על

פנייה לגרפולוגית , שמתמחית גם בלקויות למידה?

למעלה