מה לעשות?

b e l l a 1 8

New member
מה לעשות? ../images/Emo10.gif

שלום לכולם, בתקופה האחרונה יש לי המון בעיות עם ההורים, הריב או יותר נכון הרצאה האחרונה הייתה ממש עכשיו ואני חייבת חוות דעת של מישהו. דיברתי על זה עם החברים הקרובים שלי אבל שום עצה שלהם לא הועילה ננסה את מזלי פה. (מצטערת מראש זה יהיה ארוך מאוד) אני מקווה שזה המקום הנכון... אז ככה, אני עוד מעט בת 18, יש לי אח בן 9 (עוד מעט 10) ויש לו תסמונת CPאבל זה ברמה שהוא הולך לבי"ס רגיל, הולך לחוג, מתאמן והכל (כמעט ילד רגיל). מאז שהוא היה קטן ועד לפני חודש הוא היה הולך לסבתא שלנו אחרי הבי"ס ונשאר אצלה עד שההורים היו חוזרים מהעבודה ככה שאני לא נשארתי איתו בבית יותר מדי. לפני חודש הוא התחיל לחזור הביתה מהבי"ס והוא איתי בבית. מהרגע שהוא נכנס הביתה מתחילה מלחמה על כל דבר קטן החל מלהוריד נעלים עד לא יודעת אפילו לאן, הוא מתקשר לאמא לעבודה להתבכיין והיא אומרת לי לעזוב אותו בשקט שיעשה מה שהוא רוצה. עד כאן על אחי. אני בזמן האחרון לא לומדת הרבה (סוף י"ב), אני נמצאת הרבה בבית ובתקופה הזאת נראה לאמא שלי שאני לא עושה כלום בבית, שמשהו השתנה, למרות שכבר הרבה זמן שאני לא שוטפת את הבית למשל (הספיק לי 7 שנים...), אבל אני כן מכינה אוכל לפעמים, כמויות לסופ"ש לא סתם כי בא לי לאכול באותו רגע, ומתעסקת עם הכביסה וכאלה. ועכשיו שיש לי הרבה זמן לא בא לי להתחיל לנקות את הבית עד שיש לי את החופש הזה אני נורא רוצה לנוח. ועכשיו אחרי הרקע נגיע לבעיה. כל סופ"ש הם עושים לי שטיפות מוח על אותו תוכן: אני לא עושה כלום בבית, לא איכפת לי מאף אחד חוץ מעצמי, לא מתעניינת בהורים ובסבים, אין לי קשר עם אחי, אני לא צריכה אותם בשביל כלום חוץ מכסף וזהו בעיקרון. בהרצאות הראשונות עוד בכיתי, כי זה ממש פוגע בי וכשאני מנסה לפתוח את הפה איכשהו אני נקטעת בהערה לא במקום של אבא שלי. אין לי איך לדבר איתם! הם באמת חושבים שקמתי יום אחד והחלטתי להיות ככה וזה כל כך לא נכון, נורא כואב לי שאין לי שום קשר עם אמא שלי, ובכלל עם אף אחד מהמשפחה הקרובה שלי, אבל אני חושבת שזה אמור לבוא מההורים עוד כשאנחנו קטנים (ולא יה לי את זה) ולא פתאום בגיל 17-18 שאני אתחיל להיות החברה הכי טובה שלה ולספר לה דברים וכאלה. יש לי המון ביקורת כלפים, ביקורת שהם לא ישמעו ממני כי למרות הכל אני רוצה (או יותר נכון צריכה) להמשיך לחיות בבית הזה, היום פלטתי שהם מפנקים את אחי יותר מדי, ושהוא לא שם על אף אחד חוץ מאמא, ולצבא הוא בטח לא ילך (בגלל ה CP), ולדעתי זה שלב מאוד חשוב בחיים, זה תקופה שדיי מעצבת אותנו, וגם את זה לא יהיה לו, ואחרי שאמרתי שלא יקחו אותו לצבא אמא שלי התחילה לבכות (ובשלב הזה הגעתי לכאן). הם רוצים שהמצב ישתנה, וניסו "להעניש" אותי, ניתקו לי את האינטרנט והיום למשל לא נתנו לי כסף לצאת אחרי שבועיים שאני תקועה בבית בלי לצאת לרקוד ולהתפרק. אני כבר לא יודעת מה לעשות המצב הזה הורס אותי, כבר הגעתי למצב שכשכולם בבית אני פשוט ננעלת בחדר. ניסיתי לחפש עבודה כדי להיות קצת יותר עצמאית, כי כל ההרצאות מגיעות בשנייה שאני מבקשת מהם 50 שקל לצאת. נורא מעצבן אותי שהם חושבים שזה הכל בגללי, שהכל תלוי בי והשינוי צריך לבוא ממני. הם חושבים שהם אף פעם לא טועים, וגם אם כן הם בחיים לא יודו בזה. אני כבר לא מאמינה שיהיה שינוי. לפחות לא לפני הצבא... אוף, כל כך מיואשת... מה אני יכולה לעשות? תודה רבה מראש לעונים ושוב סליחה על האורך...

odel10

New member
וואי סיפור חיי חח...

אני אומנם יותר צעירה ממך אבל אני מבינה בדיוק מה עובר עליך..לי יש אח עם תסמונת דאון שדורש צומי בכוח ואין לי כל כך דיבור איתו וההורים שלי אומרים בדיוק את אותם דברים שהם אומרים לך ..לא רק בנוגע אליו אלא בנוגע להכלללללל...אני מקנאה בך כי את עוד מעט עפה מהבית ואני כולה בת 15 ויש לי פול זמן...את צריכה לשבת איתה לשיחה ולהסביר לך שאחרי הכל עבדת קשה ושאת חושבת שאת המעט חופש שנותר לך לפני הצבא את מעדיפה (ולפי דעתי גם צריכה) לנוח קצת..עוד מעט גם את זה בקושי תוכלי לעשות (בלי לבאס חח..) את צריכה לגרום לה להבין אותך...אני לצערי לא הצלחתי וגם לא אצליח אבל כל פעם שהיא אומרת לך משהו במעצבן אותך תרגיעי את עצמך עם משפט כמו: "עוד מעט הכל נגמר , עוד מעט אני אעוף מפה והיא תתגעגע לראות אותי יושבת ולא עושה כלום" חח..מאחלת לך בהצלחה....

b e l l a 1 8

New member
דבר ראשון אני מאוד משתתפת בצערך...

וכשאני הייתי בת 15 המצב לא היה כל כך נורא... ואל תדאגי השנים האלה עד הצבא יעברו לך מהר מאוד! הבעיה היא שאין טעם לגרום לאמא שלי לנסות להבין אותי כי כל פעם שאני פותחת את הפה הם קוטעים אותי... נראה לי מה שנשאר לי לעשות זה להתפלל שיקדימו לי את הגיוס או משו...

faith2

New member
היי../images/Emo24.gif

אני כל כך מבינה אותך, כל כך- זה בדיוק ככה היה איתי לאורך כל החופש הגדול....עד שמצאתי עבודה. זה כאילו נראה, שמתי שאת כבר מקבלת את החופש שכל כך רצית- ההוריםם חייבים להיכנס לתמונה ולהרוס לך- ככה זה בדיוק היה איתי, ככה זה בדיוק אצלך ואני בטוחה שזה אצל עוד רבים.... אל תבכי, ואל תהיה עצובה מתוקונת....זה כל כך טיבעי....שאין לך אפילו מושג....בהתחלה בוכים, אחר כך מתרגלים....מה שאני ממליצה לך הוא כזה- לחפש עבודה. להיות יותר עצמאית, להראות להורים שאת כן שונה- ושהם כן טעו. אולי תישבי איתם בסנוף לשיחה, ותסבירי להם למה את כל כך מרוחקת, תסבירי להם שהחופש הזה נחוץ לך אחריי שנים של למידה....מה דעתך?

b e l l a 1 8

New member
../images/Emo122.gif

דיי התייאשתי מלחפש עבודה, למרות שאני יודעת שאני חייבת את זה... לנסות להסביר להם אין טעם, הם פשוט לא יקשיבו. הם או יותר נכון רק אמא שלי משווה אותי אליה, יש לה אחות שקטנה ממנה ב 10 שנים ובכל הזדמנות היא דוחפת לי כל מיני סיפורים על מה היא עשתה בגילי, היא לא מבינה שהזמנים השתנו, והדברים עכשיו הם לא כמו לפני 30 שנה... ניסיתי להסביר לה את זה אבל היא לא קיבלה את זה יפה...

tty2

New member
אולי כבר לא אקטואלי ובכל זאת...

אני קורא את סיפורך וישנם קווים מאוד דומים לסיפורי האישי רק שהוא מנקודת המבט של אחיך (הסובל מ-CP). אם עד כאן עוד לא ברור, אז נתחיל מזה שאני בן 26, סובל מCP קל (בדומה לאחיך) מלידה. אני מציין את זה כדי להבהיר לך שאני מודע לכל הדינמיקה המשפחתית של משפחה של ילד חולה בCP. ילד שכזה דורש בד"כ הערכות מיוחדת, טיפול מיוחד והרבה תשומת לב של המשפחה... מעבר לעובדה שאני מבין לליבך בכל הקשור ברצון שלך לחפש חופש ועצמאות כלכלית בתוך כל הלחץ הזה של גיל 17, אני יכול גם לומר לך שבאיזהשהו שלב התככים עם ההורים יפסקו. אבל, אני גם מאמין גדול בכל הנוגע לחלוקת מטלות ועזרה בבית. את בעצמך אמרת שהפסקת לשטוף את הבית כי "הספיקו לי 7 שנים..." אבל את עדיין חייה בבית ובתור שכזו, אני לא חושב שזה מוגזם לצפות ממך לעזור קצת. אני לא אשפוט אותך כי אני לא מכיר אותך אבל מנקודת מבט של מבוגר שהיה שם פעם (בתוך כל המריבות האלו) אני יודע שלפעמים...אבל רק לפעמים ההורים גם מדברים בהגיון מסויים... תחשבי על זה...

למעלה