מה לעשות

כרמית46

New member
מה לעשות

יש לי שתי תרנגולות וזכר והנקבה דוגרת ועוד מעט יהיו אפרוחים האם הזכר לא מסכן את האפרוחים שיצאו והשאלה השנייה האם צריך לעשות איזה שהוא חימום לאפרוחים בלול או שהתרנגולת תעשה את העבודה?

לא תהיה לך בעיה

לא ידעתי שאחת התרנגולת כבר דוגרת! הזכר לא מסכן האמא תעשה את הכול כדי להגן אבל מומלץ להפריד ולשיםאת הדוגרת עם האפרוחים לבד כי הם נוטים לטבוע או שהזכר או הנקבההשניה ידרכו עליהם הנקבה עושה את כול העבודה! אבל אם היא קטנה פיזית ואין מספיק מקום מתחתיה לכול האפרוחיםשווה לשים מנורה פשוטה לחימום קל לאפרוחים הנטושים

כרמית46

New member
תודה

היא היתחילה לידגור לפני כמה ימים מוזר כי קר מאוד עכשיו אבל אני לא מיתלונן

nogen

New member
שלום כרמית

אם הלול שלך מגודר ואין לטורפים אפשרות להיכנס אין צורך להפריד בינהים אצלי הזכר הולך אחרי הנקבה והאפרוחים לכל מקום ולא עושה כלום וכשנקבה אחרת מתקרבת האם תוקפת אותה ולא נותת לה להתקרב לאפרוחים ואל תחשבי שתרנגולות דוגרות רק שחם כי אם היא התחילה להטיל ביצים כשהיה חם היא תשים את הטלת הביצים ותתחיל לדגור גם אם ירד גשם תוך כדי.

מסכימה עם כל מה שכתבו לך, אבל כמו

תמיד, צריך לצפות בהם ולבדוק. אם הזכר פראי, ודורך על הקטנים, או גורם לאיזה קושי לדוגרת או לאפרוחים - רצוי להפריד. לא כל הזכרים אותו דבר. יש תקפנים, יש רגועים ויש היסטריים. בדרך כלל לא תהיה בעיה אבל תמיד צריך להפעיל שקול דעת לגבי הלהקה הספציפית שלך.ובאשר למנורת חימום, תלוי באיזה איזור מגורים (גליל גבוה, הרי ירושלים, שפלה..) באיזורים הקרים אם אין כיסוי והגנה לקן כן הייתי מחממת. בלילות קרים - גם באיזור השפלה הייתי מחממת.

למעלה