מה לעשות ?

קמנצינד

New member
מה לעשות ?

גולש המכונה "גם אני עדיין חי", קרא לי 'סייען לרצח', ו'עבריין', בפרום גלעד שליט, משום שאני לא מתנגד לשחרור מחבלים תמורת גלעד שליט. שמתי לב שהוא גם נכנס לפורום מתגייסים, וקורא לבני נוער לא להתגייס, מה שנשמע לי כמו עבירה פלילית. האם אני צריך ללכת למשטרה להגיש תלונה נגדו, ונגד תפוז, או ישירות להגיש תביעה ?

תשובות

לעניין הקריאה לבני נוער שלא להתגייס יכול שמדובר בהסתה לעבור על החוק ותפקיד הרשויות לטפל במקרים כאלו. אומר כי הסבירות שקריאה שכזו תביא בסופו של דבר לנקיטת צעדים כנגד אותו אדם אינה גבוהה, יש כאן התנגשות בין חופש הדיבור והבעת דיעה מול איסור להסתה וכיוצא באלה, כאשר הנטיה היא לאפשר כמה שיותר חופש ביטוי. בנוגע לקריאות כגון "סייען לרצח" או "עבריין" יכול שדברים אלו יחשבו כדברים פוגעניים אשר מטרתם להשפיל ולבזות - הגדרה בחוק. שאלה היא האם שמך אמיתי מפורסם באתר ? האם הקריאות מופנות ישירות אליך ועוד עוד, כאשר רק לאחר בחינת כלל נסיבות ועובדות המקרה ניתן יהיה לדעת האם קמה עילה מכוח חוק איסור לשון הרע אומר כי נושא שחרור גלעד שליט הוא מורכב ומלא רגשות ולכן הסבירות שיראו באמרות כאלו עילה לתביעה מכוח חוק איסור לשון הרע אינה גבוהה אך אפשרית. לא ברורה הטענה כנגד "תפוז" - האתר מאפשר חופש ביטוי לכל האנשים אשר מבקשים לחוות דיעה בכל נושא רלוונטי, האתר אינו אחראי לתוכן הפרסום של משתמשים כאלו ואחרים ואין לו שליטה על כל ביטוי או אימרה שנכתבת בו. באם יש לך טענות ספציפיות או הסתייגויות באשר התוכן מסוים ניתן לפנות למנהל הפורום הרלוונטי אשר יבחן את הנושא ויפעל בהתאם לתקנון האתר ובהתאם לחוק.

למעלה