מה לעשות?

underdog30

New member
מה לעשות?

לחברי הפורום שלום !. לילדה בלבן בפרט. אני עוקב מזה זמן רב אחרי הפורום ונהנה ולקרוא. בו. אני עצמי סטודנט למדעי המחשב באונ' הפתוחה. חסר רקע במחשבים ( מלבד מס' קורסים). אבל עוקב בדאגה אחרי המצב של שוק ההייטק. אני קורא על מובטלים בתחום ואנישם מאוד מוכשרים שלא מוצאים עבודה. אני מתחיל קצת לחשוש שאני בחרתי בתחום הלא נכון בזמן הלא נכון. אני מסיים את התואר בעוד כשנה וחצי- רוב הקורסים שלקחתי עד כה היו בתמטיקה ורק קורס אחד בתכנות. אני זקוק לעצהטובה. במה להתמקד מבחינת המחשב ?האם ללמוד שפת תכנות כגון C באופן יסודי ואחר כך להמשיך ל ++C וכד' או ללמוד משהו קליל יותר כמו VB אני פונה דווקא אליכם כי אתם עשיתם כבר " טבילת אש " בשוק העבודה ואני לצערי עדיין לא התחלתי לעבוד בתחום. כל המלצה או טיפ יתקבלו בברכה. מקווה שכולם יימצאו עבודה !! . underdog

../images/Emo140.gif

המלצתי היא ללמוד שפת תכנות כגון C באופן יסודי ואחר כך להמשיך ל ++C. (ואני לא מזלזלת חס וכרפס במתכנתי ה-VB) ללמוד את הבסיס, והרגלי תכנות נכונים, הוא הדבר הכי חשוב לדעתי. לאחר שתדע לתכנת OO, יהיה לך הרבה יותר קל לעבור לשפות תכנות אחרות, ואפילו ל-VB, אם תצטרך. מ-VB יהיה לך קצת יותר קשה לעבור. אך זו רק דעתי. לגבי המצב - אם יש לך זמן, אתה יכול לנסות למצוא עבודה חלקית עכשיו באיזו חברה, אולי בתשלום סמלי או התנדבות, כדי להתחיל לצבור קצת נסיון וקשרים, וזה מאוד יעזור לך במציאה עבודה בעוד שנה וחצי, אם אנשים כבר יכירו אותך
בהצלחה

havalina

New member
משרת סטודנט

מסכימה עם ילדה בלבן: כדאי ללמוד OOP לעומק, להבין את הדקויות של C, C++ וכו'. זה קרש קפיצה מצויין כמעט לכל כיוון ומהווה רקע חיוני לדעתי לתכנות טוב. אוכל גם להמליץ לך לחפש משרת סטודנט, החל מאמצע שנה ב' (כשתוכל להשקיע לפחות 20 שעות שבועיות). בירושלים יש משרות סטודנת ב-NDS ובאינטל (הר חוצבים). מקבלים אותך בידיעה שאתה עדיין חסר נסיון ומפתחים אותך. לא מובטחת לך משרה קבועה בתום התקופה אך זה מאוד משתלם. אני עשיתי זאת, זה פגע לי מעט בציונים, אך תרם לי רבות!

למעלה