מה לעשות ?

אלמוני18

New member
מה לעשות ?

אני מבין שבאיזשהו שלב בחיים שלי אני יהיה חייב לתת תשובה ל"שאלה" אבל אני לא רוצה להיות טרף קל לכל מיני שוטפי מוח למיניהם .... איך אני אמור לדעת אם שטפו לי את המוח או לא ? מתי לדעתכם צריך לבוא תהליך החיפוש (באיזה גיל אדם מגיע לבשלות) כמובן שזה תלוי באדם וכו כו כו .... אבל בערך .... אני רוצה לעשות את לפני הגיוס אבל אני מרגיש שזה מוקדם מדי מה אתם אומרים?
 
לדעתי.....

החיים בעידן המודרני הינם "שטיפת מוח" אחת גדולה. מה לאכול ומה לשתות, מה לאהוב ומה לשנוא, מה לחשוב וכיצד להצביע..... ובכל זאת. יש ששותים קולה מחברה זו, ויש ששותים את של המתחרה. וזה אומר, שעדיין ולמרות שטיפות המוח, יש לאדם את הזכות הבסיסית ואת הדעה האישית לבחור במה הוא אוהב לאכול לשתות ולחשוב. ועדיין, הוא יכול לשנות את דעתו, וממחר להתחיל לשתות קולה מחברה אחרת, או כי טעמו השתנה, או שבגילו ובנסיון חייו, הוא מבין ורואה דברים בדרך אחרת. ולכן, אם אתה מודע לכך שקיימת "שאלה", וכי צריך לתת תשובות ל"שאלה", מן הדין שתתחיל לברר לתהות ולדון בשאלה, לחפש תשובות, ולהגיע לתוצאות. מבלי לאבד את "עצמך", מבלי להיות ל"טרף קל", חפש, שאל, ברר ---- ותמצא. ברכה והצלחה.
 

asaf2000

New member
ולדעתי...

מאוד מאוד קשה לדעת אם אתה נייטרלי או נוטה לצד אחד כבר מלפני שהתחלת לחקור, כך כותב הרב דסלר ז"ל בספרו, שאדם שניגש לחקור צריך להיות נקי מפניות אישיות. ומכיוון שלכולנו יש יצר הרע ויש תאוות ויש רצונות אז מאוד קשה לחקור באמת עד דרכה שאת רגיל בה אם היא נכונה או לא כי אתה משוחד לטובת הנאות החומריות שיש לך ומפחד (אולי בתת-מודע) מכל שינוי באורח החיים העכשוי שלך. מה הפיתרון? אין לי מושג. אולי הרב מתיחס לזה בספר אבל אני לא זוכר. בכל אופן אם אתה כבר הולך לחקור ברצינות נושא מסוים תראה שאתה לא פונה לצד מסוים כבר מראש, תבוא נייטרלי ומוכן לחלוטין לקבל את האמת אפילו הם היא לא כל כך תתאים לך ובלי למצוא תירוצים.
 
למעלה