מה לעשות?

מה לעשות?

עם החיסונים? שאלת מליון הדולר! הבן שלי בן 3 PDD, ויש לו אחות בת שנה וחצי. לא יודעת אם הבעיה התחילה אצלו בעקבות החיסונים (הוא קיבל את הא-צלולרי) אבל זה תמיד נמצא בראשי כאפשרות. אחותו לא קיבלה עד היום שום דבר בכלל - ורציתי לשאול כי קראתי כאן את השיחה על טיפת חלב, מה הייתם עושים, אם בכלל, אצל מי, באיזה גיל....קשה הא? תודה, ובהצלחה לכולנו עם המסגרות החדשות שמחכות לנו השנה.

doroniz

New member
חיסונים

אתחיל מהסוף - אופיר (היום בן שנה וחצי +) קיבל את כל מערך החיסונים במועד והתפתחותו תקינה לחלוטין. אופיר הוא אח לעומר בן 7 + הנמצא על ספקטרום האוטיזם. ועכשו להתחלה - כמובן שתכנית הרחבת המשפחה אצלנו השתבשה לאחר האבחון של עומר, ובשלב מסוים הבנו שפשוט צריך לקפוץ למים ולקוות שאופיר לא יכנס לספקטרום. היות ואני לא חושב שהאוטיזם של עומר הוא כתוצאה מהחיסונים, ההתלבטות היתה קלה יותר אבל היא בהחלט היתה. לנו היה ברור שאופיר יחוסן אבל תחת בקרה קפדנית יותר. אחת הדרכים היתה לחסן אותו בחיסונים הסלולריים - את הראשונים קנינו באופן פרטי, ובמהלך הזמן משרד הבריאות עבר באופן גורף לחיסונים הללו. לא יודע אם החיסונים הסלולריים הם טובים יותר/מסוכנים פחות, אבל ברור לי שצריך להמשיך ולחסן את האוכלוסיה מפני מחלות שהעולם (לפחות המערבי) הצליח למגר. בהצלחה, דורון.

shulamit10

New member
../images/Emo101.gif אירגון "חסון"

שלום לאמא של אוהב את מוזמנת להכנס לאתר של אירגון "חסון"- מצורף הלינק. כמו כן מתקיימות הרצאות בית בכל רחבי הארץ.
בהרצאה ניתן מידע רב ומעמיק וניתנות תשובות לשאלות. לידע כללי: כדאי מאוד לבדוק כל חיסון מדוע הוא ניתן. מומלץ לחסן כל חיסון בנפרד על מנת לדעת אם ואיזו תגובה יש מחיסון מסויים. מומלץ להמתין בין חיסון לחיסון מספר שבועות, מומלץ לחסן רק כאשר הילד בריא ממחלת חום לפחות חודש ימים. מומלץ מאוד לחסן בקיץ כאשר כולם בריאים יותר.וחשוב מאוד- החיסון הסלולארי פחות בטוח, מאחר והוא מהונדס גנטית.
אשמח לענות לשאלות שולמית בר-קשת.
הומאופתית קלאסית

עדיף תמיד לחכות

שלום לאמא של אוהב, כרגיל אני ודורון מציגים את שתי העמדות הנוגדות זו את זו בנושא החיסונים. אני בעד לחכות לפחות עוד שנה כדי לראות שההתפתחות של האחות הקטנה תואם את גילה ויכולותיה. בשלות של מערכת החיסון היא שונה אצל חלק מילדי הPDD ואני, כאם שנכוותה פעמיים וילדיה נפגעו מאד מהחיסונים ממליצה בחום לחכות. ניתן לבדוק את תפקוד המערכת החיסונית ואת יכולת פירוק הרעלים דרך עמותת מרפי השולחים בדיקות גנטיות אלו ואחרות לארה"ב. יש הרבה מידע על הקשר בין חיסונים לבין אוטיזם ואם האחות או הרופאה יגידו לך שהקשר נשלל אני מציעה לקחת זאת בערבון מוגבל. מספיק שיש ילד אחד במשפחה כדי להעלות את הסיכון לילד הנוסף.
ובהצלחה לכל הילדים בהתארגנות למסגרות החדשות.

doroniz

New member
דעות מנוגדות

זה נחמד להיות מנוגדים בדעות ועדיין להישאר ידידים - בקיצור, ניגודי הדיעות לא גורמים להעכרת מערכת היחסים. זה אחד הדברים שלמדתי במהלך השנים האחרונות, ואני בהחלט חושב שה-PDD של עומר קידם אצלי את התהליך הזה של לשמור על מערכות יחסים. דורון.

למעלה