מה לעשות???

צוקיצ

New member
מה לעשות???

היי אני נעער בן 17 ויש לי בעיונת. אני שם לב שתמיד שאני שותה אלכוהול זה מחזק את הביטחון שלי ואני הרבה יותר פתוח וככה בחיים הרגילים אני סגור ולא מדבר עם בנות. בזמן האחרון התחלתי לשתות חצי כוס וודקה כל יום לפני ביס או אפילו להביא בבקבוק וודקה ולשתות וזה עוזר לי מאוד עם בנות ויחסי חברה. הבעיה היא שאני קצת מתחיל לאהוב את הרעיון ולעשות את זה כמה פעמים בשבוע וגם זה גורם לי בעיות עם מורים(הפרעות וכו'), ויש מישהי שאני דלוק עליה שעד עכשיו דיברתי איתה רק שאני במצב של אלכוהול ואני מפחד שאם אני ידבר איתה במצב רגיל אני יהיה סגור ורציני כמו קודם ואני ממש לא יודע מה לעשות, אני יודע שזה ממש רע שאני שותה קצת לפני בי"ס אבל בסוף של יום זה עוזר לי!!! מה לעשות?

shanhen

New member
גם בעיונת זו בעיה

צוקיצ שלום, בעייה ואפילו בעיונת היא תחושה סוביקטיבית של אדם לגבי התנהגותו. העובדה שדעתך אינה נוחה מהשימוש שאתה עושה עם אלכוהול, ובכל זאת אינך מפסיק את ההתנהגות, מעידה על כך שאכן יש לך בעיה. רב הבעיות מתחילות כשהן קטנות, אם לא מטפלים בהן כמו שצריך הן רק גודלות ומתעצמות, וסוחפות את המשתמש לדרך שקשה לחזור ממנה. זה הזמן לברר את מצבך וראוי לא לעשות זאת רק עם עצמך. תפנה לעמיתים באחת מקבוצות לעזרה עצמית הקרובה למקום מגוריך או למסגרת מקצועית הפרושה ברחבי הארץ. עצם פנייתך ומכתבך מעידים שאתה מודע לעצמך ורוצה לחיות טוב יותר. אל תרפה מדרך זו ותראה רק טוב.

dcl

New member
לצוציק

בני נוער רבים אומרים שאלכוהול פותח להם דלתות חדשות שהיו סגורות קודם והם מרגישים בטחון עצמי רב והביישנות נעלמת להם. הם מרגישים חופשי לדבר בחברה, ללכת לדיסקוטקים ולהתחיל עם בנות. הם מאמינים שהאלכוהול גורם רק לדברים הטובים האלו ולא שמים לב לפגיעה שהאלכוהול גורם - במקרה שלך הפרעות בבית הספר. לאט לאט אתה מפתח התמכרות לאלכוהול והחיים שלך נפגעים. תזכור שאתה בגיל רגיש (התבגרות) שיחסי בנים-בנות והמקום בחברה הם משמעותיים, וייתכן ואתה רוצה למצוא את מקומך ולהיות מקובל. אבל, אלכוהול זה לא הדרך, אלכוהול מתקשר בדרך כלל לתוקפנות ולאלימות וגורם נזקים גופניים בשלב מאוחר של ההתמכרות. בקיצור, זה בסדר להיות מוטרד בגלל בנות או מקומך בקרב חבריך, אבל אלכוהול לא יעשה אותך מקובל. אולי הוא יעשה ההיפך, ואנשים יתחילו לרכל על התלמיד שמביא בקבוקים לכיתה. גש לדבר עם יועצת בית הספר - היא אמורה להיות אשת מקצוע מבינת ענין.

צוקיצ

New member
למי שהגיבו

תודה על פניתכם, אני מאמין שאני לא יתמכר כי מידי יום אני לוקח כמויות קטנות וזה לא שאני לא יכול לחיות בלי זה ושאני אוהב את הטעם -אני לא, אז זה רק למטרות טובות לא? מישהו אמר לי שאחרי שמתמכרים אז האלכוהול כבר לא משפיע ואז אם לא לוקחים אלכוהול אתה במצב פחות טוב מהממוצע,ואז שותים כדי לחזור לנורמל. זה נכון?

berrya

New member
צוקיצ

עזוב רגע מכורים לא מכורים. ברגע שאתה מתמודד בעזרת אלכוהול על קשיים שיש לך זה כבר לא טוב, כבר יש לך תירוץ למה להיות תלוי באלכוהול. שתיה צריכה להיות בשביל הfun כשיוצאים בערב לפאב או מסיבה או הופעה, מצב של חגיגה. לא בשביל להתגבר על קשיים.

למעלה