מה לעשות? לחפש ביתר שאת!
שוק העבודה כרגע הוא לא מזהיר, בלשון המעטה, אבל הוא עדיין יותר טוב מהמצב שהיה כאן לפני שנתיים-שלוש. את צריכה לחפש עבודה בכל אפיק אפשרי, העיקר להתחיל לעבוד במשהו אשר קשור בתחום, אל תצפי להתחיל לעבוד מיד מההתחלה בתפקיד מעניין/משכורת גבוהה/תנאים בשמיים וכו', זה פשוט די חסר סיכוי כרגע.. את צריכה למצוא עבודה כלשהי העיקר שהיא בתחום ואחרי כשנתיים (כאשר תחשבי לבעלת ניסיון) תוכלי לנסות לשפר את תנאיך. קשה לייעץ כיצד למצוא עבודה אבל אני אנסה לתת מספר טיפים: > ראשית, אם זה אפשרי, כדאי לך לעבור לאזור המרכז ולחפש שם את העבודה הראשונה שלך (אני לא יודע היכן זה גבעת רם, אז אם זה באזור המרכז תשכחי ממה שאמרתי..
), במרכז יש יותר עבודות מאשר באזורים אחרים שאני מכיר ולכן כנראה שיש שם סיכוי טוב יותר למצוא עבודה. אם אכן תמצאי עבודה ותתחילי לעבוד אז לאחר שנתיים-שלוש תוכלי שוב לחפש עבודה באזור המועדף עליך ולחזור אליו... > אם יש לך קשרים כלשהם בתעשיה, זה הזמן להשתמש בהם! אפילו אם את מכירה מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו שעובד בחברת הייטק זה הזמן להפסיק להיות ביישנית ו"לדחוף" לאנשים את קורות-החיים שלך, קשרים תמיד יכולים לעזור וזו דרך טובה למצוא עבודה. > נסי להתקבל לחברות אשר מעסיקות מאסות גדולות של אנשים והן פחות בררניות בבחירת האנשים, למשל נסי לשלוח קו"ח לחברות כמו אמדוקס וכדומה. אמנם גם הן עושות מבחנים אבל מניסיון של אנשים שאני מכיר, נראה שיותר קל להתקבל לשם מאשר לחברות אחרות. קחי בחשבון שקרוב לוודאי שבהתחלה תבצעי שם עבודות "שחורות", לא כל-כך מענינות ובמשכורת לא מדהימה אבל, עבודה בחברה כזו תתן לך דריסת-רגל בתחום וזה מה שחשוב. > תמשיכי להתאמן על תכנות באופן פרטי בבית - "תשמרי על כושר" ותהיי מוכנה לראיון בכל עת כי אין לגעת מתי הוא יזדמן לך. אני אישית מכיר הנדסאית תוכנה אשר עבדה בחברת היטק באיזור חיפה במשך כשנתים ואז פוטרה במהלך צמצומים בחברה. היא חיפשה עבודה במרץ, אבל לא המשיכה להתאמן ולשמר את הידע שלה. בתחילה לא היו לה ראיונות בכלל ואז התחילו "טיפטופים" פה ושם, לרוע מזלה, היא גילתה שהחומר הולך ונשכח ממנה ואז, אחרי שלא עבדה כבר כשנה היא פשוט התייאשה מהתחום ועזבה אותו (למעשה היא עזבה את הארץ ונסעה לאמריקה ושם היא עובדת כטכנאית מחשבים-ללא קשר לתוכנה).