מה לעשות?

ש י מ ל ה

New member
מה לעשות?

לפני כשנתיים סיימתי ללמות הנדסאית תוכנה מאורט גבעת רם. יותר משנה! אני מחפשת עבודה בתחום(QA, פיתוח, תמיכה, הדרבה, שיווק..). ו....כלום! אני שולחת המון מיילים ואף אחד לא חוזר אלי. ברור לי עכשיו שהתואר שלי שווה ^$%#^$#^%$.
אני לא יודעת מה לעשות. אני כבר בת 30 ויקח לי כמה שנים להשלים לתואר. בגיל 30+ לא כ"כ מקבלים לעבדוה. מעדיפים צעירים, בני 25+(ואת זה אני שמעתי צהרבה אנשים שעובדים בהייטק). אני ממש מדיכאון. מה לעשות?

EmbeddedGuy

New member
מה לעשות? לחפש ביתר שאת!

שוק העבודה כרגע הוא לא מזהיר, בלשון המעטה, אבל הוא עדיין יותר טוב מהמצב שהיה כאן לפני שנתיים-שלוש. את צריכה לחפש עבודה בכל אפיק אפשרי, העיקר להתחיל לעבוד במשהו אשר קשור בתחום, אל תצפי להתחיל לעבוד מיד מההתחלה בתפקיד מעניין/משכורת גבוהה/תנאים בשמיים וכו', זה פשוט די חסר סיכוי כרגע.. את צריכה למצוא עבודה כלשהי העיקר שהיא בתחום ואחרי כשנתיים (כאשר תחשבי לבעלת ניסיון) תוכלי לנסות לשפר את תנאיך. קשה לייעץ כיצד למצוא עבודה אבל אני אנסה לתת מספר טיפים: > ראשית, אם זה אפשרי, כדאי לך לעבור לאזור המרכז ולחפש שם את העבודה הראשונה שלך (אני לא יודע היכן זה גבעת רם, אז אם זה באזור המרכז תשכחי ממה שאמרתי..
), במרכז יש יותר עבודות מאשר באזורים אחרים שאני מכיר ולכן כנראה שיש שם סיכוי טוב יותר למצוא עבודה. אם אכן תמצאי עבודה ותתחילי לעבוד אז לאחר שנתיים-שלוש תוכלי שוב לחפש עבודה באזור המועדף עליך ולחזור אליו... > אם יש לך קשרים כלשהם בתעשיה, זה הזמן להשתמש בהם! אפילו אם את מכירה מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו שעובד בחברת הייטק זה הזמן להפסיק להיות ביישנית ו"לדחוף" לאנשים את קורות-החיים שלך, קשרים תמיד יכולים לעזור וזו דרך טובה למצוא עבודה. > נסי להתקבל לחברות אשר מעסיקות מאסות גדולות של אנשים והן פחות בררניות בבחירת האנשים, למשל נסי לשלוח קו"ח לחברות כמו אמדוקס וכדומה. אמנם גם הן עושות מבחנים אבל מניסיון של אנשים שאני מכיר, נראה שיותר קל להתקבל לשם מאשר לחברות אחרות. קחי בחשבון שקרוב לוודאי שבהתחלה תבצעי שם עבודות "שחורות", לא כל-כך מענינות ובמשכורת לא מדהימה אבל, עבודה בחברה כזו תתן לך דריסת-רגל בתחום וזה מה שחשוב. > תמשיכי להתאמן על תכנות באופן פרטי בבית - "תשמרי על כושר" ותהיי מוכנה לראיון בכל עת כי אין לגעת מתי הוא יזדמן לך. אני אישית מכיר הנדסאית תוכנה אשר עבדה בחברת היטק באיזור חיפה במשך כשנתים ואז פוטרה במהלך צמצומים בחברה. היא חיפשה עבודה במרץ, אבל לא המשיכה להתאמן ולשמר את הידע שלה. בתחילה לא היו לה ראיונות בכלל ואז התחילו "טיפטופים" פה ושם, לרוע מזלה, היא גילתה שהחומר הולך ונשכח ממנה ואז, אחרי שלא עבדה כבר כשנה היא פשוט התייאשה מהתחום ועזבה אותו (למעשה היא עזבה את הארץ ונסעה לאמריקה ושם היא עובדת כטכנאית מחשבים-ללא קשר לתוכנה).

ש י מ ל ה

New member
תודה גיא

שלחתי כבר לכל מקום אפשרי. ולא חזרו אלי. אני מוכנה לעבוד בשכר מינימום תקופה מסויימת, ואפילו כמה חודשים ללא תשלום, אבל אף אחד לא חוזר אלי ואני לא מקבלת שום הצעות עבודה. אני מוכנה להכל בשביל ההתחלה. לצערי, אין לי הרבה קשרים ואנשים שאני מכירה ועובדים בתחום , דואגים רק לתחת שלהם(סליחה). עצוב מאוד , לא יודעת מה לעשות.

בעז 21

New member
שימלה שלום,

1.קודם כל בחורה בת 30 זה עדין לא נחשב לגיל מבוגר בהייטק. 2.הטעות שעשית היא שהלכת למסלול לימודי הנדסאים. 3.לפי דעתי אם את תכווני חזק לתחום ה -QA יש מצב טוב שתמצאי עבודה. 4.האם אולי חשבת לעשות שינוי מקצוע לאשת סיסטם... מקצוע קצת יותר מקובל להנדסאי תוכנה בלי נסיון. בברכה בעז.

amazone

New member
אולי בגלל גישה כזו את לא מצליחה

תצאי מהדאון ואל תתורידי ראש מה זה השטויות האלה לעבוד בשכר מינימום? לעבוד בחינם? בגלל זה נשים מרויחות נמוך (25% פחות מגברים) תתכילי לתכנת באופן פרטי כדי לשמור על כושר ולפתח ניסיון

רותם ™

New member
ניסית לגשת פיזית למקום עבודה?

הרבה אמרו לי שלשלוח מילים ופקסים זה הדרך הבטוח השזה יגיע לפח. מה שצריך לעשות זה להגיע פיזית למקום, להתעניין, גם ככה תוכלי להשאיר רושם אישי טוב, מה שלא תוכלי לעשות במייל תנסי מה יש לך להפסיד?

amazone

New member
ומה עם להיות עצמאית?

תציעי את השרותים שלך בתחום תשלבי את זה עם עוד כמה שרותים אני למשל עם תואר במדעי החברה כותבת סמינריונים בתחומים שונים

ש י מ ל ה

New member
ניסיתי.

וזה לא פשוט. עשיתי כמה דברים בהקמת אתרים. בהרבה זה לא עזר לי.

amazone

New member
אין דבר העומד בפני הרצון

כשסיימתי ללמוד עבדתי בעבודות שחורות והשלמתי הכנסה כעצמאית גם אז רק ניסיתי ולא ממש רציתי אלא רק כדי לבדוק ככה שנתיים עד שנכנסתי לזה ברצינות והרמתי את העסק זה פשוט יותר ממה שאת חושבת - ברגע שאת מפרסמת את עצמך בונה מוניטין ופונה למשרדים חברות ואנשים פרטיים בנוסף להרחבת השרותים שלך כמו בנוסף לבניית האתרים גם אחזקתם אז הכסף מגיע (והכל באופן וירטואלי) כנראה שלא ניסית מספיק

למעלה