מה לעשות?

shakim

New member
מה לעשות?

סליחה על הכותרת הלא כל כך ברורה, השאלה שלי בנויה מהרבה אפשרויות וקשה להגדיר כותרת ברורה. היה לי פאלם ישן מאוד (M100) ששירת אותי בנאמנות. הוא עדיין עובד, אבל נמחקה לי העברית, ואין לי את הקוד של כלנית. אני מבין שזו בעיה כי כלנית התפרקו. אז מה אני עושה עכשיו? א. לקנות עברית? אני מבין שזה עניין של 200 ש"ח לפחות. ב. לזרוק את הפאלם הישן למרות שהוא עובד? ג. ומה לגבי חדש? מה המחיר המינימלי לפאלם? אני צריך סך הכל משימות בסיסיות מאוד, אבל הייתי שמח שהטעינה תהיה דרך חיבור למחשב ולא בהחלפת בטריות. ד. מה לגבי מכשיר סלולרי (ברשת סלקום) שהוא גם פאלם או PDA? כמה העלות המינימלית? אגב, הFAQ של הפורום לא עובד... סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש על התשובות!

2cookie

New member
ד. אתה יכול לקנות משולב נחמד

רכשתי למען אבי מכשיר i-mate משומש (הרבה זיכרון, מעבד חזק, מסך גדול ו-windows mobile 5) ב-900 ש"ח, לא נורא בכלל למכשיר שעושה את כל מה שהחדשים עושים. חדש מהחברה עולה לפחות 3600 ש"ח עם התחייבות עד לקבר בערך. ג. לא שווה לקנות פאלם חדש למטרות שלך. אתה יכול להשיג זייר משומש שנטען מהמחשב ומזכיר את ה-M100 שלך ב-200 שקל ומטה. ב. לא זורקים פאלמים. משמידים אותם בכדי שאף אחד לא ימצא ויסבול בטעות...
סליחה על היפוך הסדר

shakim

New member
תודה! שתי שאלות הבהרה

איפה קונים פאלמים משומשים כמו הזייר הזה? הם יכולים להחזיק כמה שנים? לגבי ה i-mate, אני חושש לקנות משומש, כי כרגע אני עדיין משלם בסלקום על מכשיר רגיל ומקבל בתמורה ביטוח. אם אני קונה מכשיר משומש מן הסתם לא אקבל ביטוח, ואם קורה לו משהו - נשארתי בלי פאלם ובלי סלולרי (למרות שאני משלם ביטוח על הישן)... אין סלולרי זול שהוא גם פאלם פשוט שמסתנכרן מול המחשב? ושוב תודה לכל העוזרים!

2cookie

New member
לא הייתי קונה טראו 600

לאור גילו המופלג ובעיות האמינות שלו (לא רק המכשיר שלי). למרות שהוא מאד זול (בסביבות 600 ש"ח), שווה להשקיע את ה-300 ש"ח הנוספים ולקנות את ה-i-mate, שהוא הרבה יותר חדש, אמין ומודרני ויש מי שמטפל בו בארץ גם אם בתשלום.

2cookie

New member
רק מעבדות פרטיות ואתם

רוב מכשירי ה-i-mate שמסתובבים בארץ הגיעו מאורנג' ומסלקום, שם ניתן גם לבטח אותם. רוב מכשירי הטראו 600 מיובאים מחו"ל.

shakim

New member
נניח שאני קונה I-mate משומש,

אני פשוט שם בתוכו כרטיס סים ומתחיל להשתמש ברשת סלקום? בעיה שנייה היא שברגע שזה גם סלולרי - לפחות אצלי כמות השימוש גדולה הרבה יותר, ולכן גם השחיקה. אפילו החשש שייפול למים. לכן אני חושש לקנות משומש ולהישאר בלי ביטוח.

2cookie

New member
1. כן

2. אתה יכול לבטח i-mate אם הבעלים קנה אותו מאורנג' או סלקום, מה שנכון לרוב המכשירים. בכל מקרה ההשתתפות העצמית והתיקונים כל כך יקרים שלפעמים יותר שווה לקנות מכשיר אחר.

2cookie

New member
רוב המכשירים שרכשתי משומשים

רובם לא התקלקלו, חלקם הראו סימני שחיקה ואחד מהם מת (טראו 600). אבל גם קניתי מכשיר חדש שהתפגר בתום תקופת האחריות, ומכך למדתי שאין הבדל בין משומש לחדש- או שהמכשיר עמיד וישרוד שימוש (אצלך או אצל מישהו אחר), או שהוא לא.

למעלה