מה לעשות??

מה לעשות??

שלום לכם!!! שמי דרור אלדר ברצוני לשאול שאלה. אני התחלתי לעבוד כעובד ייצור לפני 6 חודשים במפעל קטן שמספק את כל התנאים סוציאליים לעבוד, שהגעתי למפעל אמרו לי שיש 3 חודשים התנסות ואחר כך מנהלי התיפעול מחליטים להשאיר את העובד או לפטר אותו. ב3 חודשים הראשונים החלפו מנהלי התיפעול ולכן קיבלתי מכתב שיש לי עוד 3 חודשים של ניסיון, היום כעבור 6 חודשים שוב קיבלתי את אותו המכתב וכך אני נשאר עובד שאינו מקבל את רוב התאנים שאני זכאי לכן. מה לעשות בנידון? האם להמשך לעבוד במפעל כאילו כולם לא קרה או לדבר עם מנהלי התיפעול בקשר לנושא.

השאלה

קשורה גם לפורום דיני עבודה. אני הייתי מדברת עם מנהל התפעול. האם יש לך את זה בכתב? בחוזה?

הזוייה

New member
האם החוזה שאתה חתום עליו

כל שלושה חודשים חתום בתאריך תחילת עבודה וסיום עבודה? האם אתה עובד קבלן או עובד רגיל? ברמת העיקרון מותר לעשות דבר כזה, המעסיקים רוצים להיות בטוחים שהם לא מעסיקים מישהו שמחר יעזוב אותם, כאם מישהו פוטנציאלי לקביעות. אני מכירה כאלו שכל שנה מחדשים להם את חוזה העבודה. מבחינת הוותק- הוותק נשאר לך אל תדאג הדבר היחיד הוא, שאתה נחשב למתנדנד, שיכולים להעזיב אותך מתי שרוצים. אם נחמד לך במקום העבודה הזה, אתה משקיע ומרוצים ממך. אני משערת שבתום שנה יעבירו אותך לעובד קבוע. אגב, ברוב המקומות הנוהל הוא- שלושה חודשי ניסיון. אני בעצמי בחוזי עבודה רושמת לעיתים, ששה חודשי ניסיון. תלוי בתפקיד. בהצלחה.

למעלה