מה לעשות?

רותם1024

New member
מה לעשות?

שלום לאנשי הפורום. אז המצב הוא כזה: אני מסיים בחודש הבא את המכינה קדם אקדמאית(לא יעודית),ואין לי מושג קלוש לגבי המשך לימודים, חשבתי על הנדסה אבל חסר לי מתמתיקה ופיסיקה ברמה מוגברת, אמנם אני יכול להרשם למכינה בספיר להנדסה שנה א' אבל זה מצריך ממני לעות פסיכומטרי ביולי הקרוב, שיאלץ אותי ללמוד לבד ובלי מספיק זמן על מנת להכין אותי כראוי לבחינה(חודשיים),וחוץ מזה ממש לא בא לי על כל ההשלמות האלה כי אני לא יודע אם אני באמת רוצה ללכת על זה. אני בעקרון נמשך למקצועות הומניים יותר, רק שעוד לא מצאתי משהו שאני ר-ו-צ-ה ללמוד! בקיצור הכל אצלי חמצמץ ופושר ושום דבר לא מעניין אותי ברמת מקצוע לחיים. אני כבר בן 24 וממש בא לי לעשות משהו עם עצמי אבל אין לי מושג מה וזה מצב ממש מתסכל! ההתלבטות שלי כרגע היא- האם להתחיל ללמוד משהו שנראה לי ואם אני לא אהיה מעוניין בו- אחליף?, או שאדחה הכל בשנה,אעשה פסיכומטרי כשאני יודע שאני לא לחוץ בזמן, אחסוך כסף ללימודים וכדו'? ברור לי שרק אני יכול לענות לעצמי, אבל מכיוון שלא כרגע, אשמח לעצה טובה וחכמה... תודה. וד"א אני אחרי 2 אבחונים תעסוקתיים שלא עזרו לי הרבה.

ללי1107

New member
הי רותם,

את כותב שחשבת ללמוד הנדסה אבל מה שמונע ממך לעשות זאת זה 2 מקצועות שהם ברמה מוגברת: מתמטיקה ופיסקה, אך השאלה היא האם זה באמת מה שמעניין אותך בחיים? האם אתה רואה את עצמך עוסק בזה בעוד 5 שנים ? . מצד שני, כתבת שאתה נמשך יותר למקצועות הומאניים. יש לא מעט מקצועות כאלה, למה למשל אתה הכי נמשך? האם חשבת לשלב בין שני התחומים במסלולים דו חוגיים או מסלולים שהם ריאליים עם אוריינטציה הומאנית ולהיפך? בחירת מקצוע היא תהליך מורכב. נכון, זה "זולל" לא פעם הרבה אנרגיות, משפיע על כל מצב רוחנו ואפילו מתסכל כשלא יודעים מה לבחור. אני מציעה לך לשבת עם עצמך ולעשות לעצמך מן מיפוי צרכים וערכים. מה חשוב לך כרגע? איפה אתה רואה את עצמך בעוד כמה שנים (כן, ממש לדמיין את זה!). עד כמה תהיה שלם עם ההחלטה לדחות את הלימודים בשנה? נסה גם לחשוב על תחומים שעסקת בהם בעבר (מקומות עבודה, שירות צבאי, תיכון, תנועת נוער וכו') ייתכן שניסיון העבר שלך יקדם אותך לקראת החלטה. אגב, כתבת ש"ממש בא לי לעשות משהו עם עצמי אבל אין לי מושג מה" ייתכן שדווקא דחיית הלימודים ובחינה עצמית של צרכים, נטיות וכישורים במשך השנה הזו יקדמו אותך לקראת בחירה טובה יותר. יחד עם זאת, גם להתחיל בתחום מסוים ואח"כ לשנות כיוון זה בהחלט בסדר. לפעמים דווקא התנסות פחות חיובית בתחום כלשהו, פותחת לנו דלת לדברים טובים יותר בהרבה. מאחלת לך המון הצלחה בכל תחום שתבחר.

למעלה