אריאלה פיקסלר אלון
New member
מה לצהריים היום אצלכם../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif
אצלי... גולאש הונגרי עם נטיפי בצק... הנה המתכון שלי : חומרים: 3 בצלים קצוצים 5 שיני שום חתוכים קטן 11/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות 1/4 כפית קימל מלח לפי הטעם 2 כפות פפריקה אדומה מעט פפריקה חריפה 2 עגבניות קצוצות 1 גמבה אדומה קצוצה 2 פפלים ירוקים רגילים או חריפים 2 כפות רסק עגבניות. 1/2 ק"ג תפוחי אדומה קלפים וחתוכים לקוביות 4 עלי דפנה 3-4 גרגירי פלפל אנגלי 10 כוס מים רתוחים 1 כף אבקת מרק עוף קורט סוכר 1/2 כפית פלפל שחור 1 כף פפריקת שמן מרוקאי מעורבבת במעט שמן בכוס, ונותנים לזה "לנוח" בצד עד שישקע... ומוסיפים רק את השמן האדום, לא את הפפריקה עצמה. אופן ההכנה: מטגנים במעט שמן את הבצלים הקצוצים עד הזהבה, מוסיפים את השום ומאדים. מוסיפים את השום והבשר ומטגנים למשך כ-10 דקות. מוסיפים את הפלפלים האדום והירוק ומאדים. מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות, את המים הרתוחים, את המים, והתבלינים, ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך כשעה וחצי על אש בינונית {לא מוסיפים את תפוחי האדמה עדיין} , טועמים ומתקנים תיבול. אחרי כשעה וחצי מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך סופי של התפ"א. מומלץ להגיש עם נטיפי בצק לפי המתכון הבא: 2 ביצים 1/4 כפית מלח 1/4 כוס קמח מערבבים את הביצים עם המלח והקמח בהדרגה, כמות קטנה של קמח בכל פעם. אח"כ מטפטפים בכפית מהתערובת, לתוך מים או מרק רותח, ומבשלים כמה דקות, ומסננים. מגישים עם הגולאש. טעים ומשביע.
אצלי... גולאש הונגרי עם נטיפי בצק... הנה המתכון שלי : חומרים: 3 בצלים קצוצים 5 שיני שום חתוכים קטן 11/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות 1/4 כפית קימל מלח לפי הטעם 2 כפות פפריקה אדומה מעט פפריקה חריפה 2 עגבניות קצוצות 1 גמבה אדומה קצוצה 2 פפלים ירוקים רגילים או חריפים 2 כפות רסק עגבניות. 1/2 ק"ג תפוחי אדומה קלפים וחתוכים לקוביות 4 עלי דפנה 3-4 גרגירי פלפל אנגלי 10 כוס מים רתוחים 1 כף אבקת מרק עוף קורט סוכר 1/2 כפית פלפל שחור 1 כף פפריקת שמן מרוקאי מעורבבת במעט שמן בכוס, ונותנים לזה "לנוח" בצד עד שישקע... ומוסיפים רק את השמן האדום, לא את הפפריקה עצמה. אופן ההכנה: מטגנים במעט שמן את הבצלים הקצוצים עד הזהבה, מוסיפים את השום ומאדים. מוסיפים את השום והבשר ומטגנים למשך כ-10 דקות. מוסיפים את הפלפלים האדום והירוק ומאדים. מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות, את המים הרתוחים, את המים, והתבלינים, ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך כשעה וחצי על אש בינונית {לא מוסיפים את תפוחי האדמה עדיין} , טועמים ומתקנים תיבול. אחרי כשעה וחצי מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך סופי של התפ"א. מומלץ להגיש עם נטיפי בצק לפי המתכון הבא: 2 ביצים 1/4 כפית מלח 1/4 כוס קמח מערבבים את הביצים עם המלח והקמח בהדרגה, כמות קטנה של קמח בכל פעם. אח"כ מטפטפים בכפית מהתערובת, לתוך מים או מרק רותח, ומבשלים כמה דקות, ומסננים. מגישים עם הגולאש. טעים ומשביע.