מה לקנות - חצי דרומי או צפוני?

מה לקנות - חצי דרומי או צפוני?

אנחנו לקראת קניית מגרש לבניית קוטג' דו משפחתי. המגרש יחסית ארוך וצר ומחולש לשנייים בין הצפון והדרום. הגינה פונה בכל מקרה לצד מערב והכניסה ממזרח. השאלה אם עדיף חצי צפוני (מזרח - הרבה צפון - מערב) או דרומי (מזרח - הרבה דרום - מערב). לפי מה שהבנתי בית הפונה דרומה הוא יותר מואר ויותר חם. ובית הפונה צפונה יותר חשוך וקר, אבל יש בו גם יותר אוויר ויותר נעים בקיץ. מה הייתם קונים?

איריסג

New member
צפוני

מכיוון שהצד הדרומי הוא עם המון המון המון שמש. בעיני, לעיתים יותר מדי - צד דרומי משמעו שאם יש שם חדרי שינה - כמעט ולא תפתחי שם חלונות במהלך היום כי השמש מכה שם נורא. ולשבת בגינה בקיץ כשהיא בדרום זה די גהנום. לעומת זאת, הצד הצפוני נעים יותר, יש לך בכל מקרה שמש שמגיעה ממערב, ובקיץ הרבה יותר נעים לשבת בחוץ.

mol3

New member
הכל עניין של גיאוגרפיה...

התשובה הקודמת נכונה באמת למקום שחם בו בקיץ וסביר בו בחורף. אבל בלי לדעת באמת היכן המגרש, אין אפשרות רצינית לענות. אם זה באילת... צפוני. אם זה בירושלים, או בצפת או בצפון רמת הגולן... כמובן שדרומי. גם מחירי המגרשים (דרומי/צפוני) משתנים ע"פ המיקום הגיאוגרפי. במקומות הקרים דרומי שווה יותר מצפוני. במקומות החמים מאד, להיפך.

ענתש

New member
צפוני. מסכימה.

הדרום מאד חם. ובנוסף בדו משפחתי צר וארוך בדרך כלל תתכננו כניסה ראשית מהצד ולא מהחזית ודלת בדרום זו צרה צרורה, תחשבו שכל 5-6 שנים תצטרכו להחליף דלת כי השמש והגשם יגמרו אותה. אני מדברת מנסיון (ולהשקיע את הדלת בבית + גגון לא עוזר, רק מאריך את זמן ההחלפה בעוד שנה אולי).

את החצי הצפוני . בקיץ יותר נעים

בחורף זה לא משנה גם הדרומי יחמם את הבית . הרוח היא בדרך כלל צפון מערבית , בצדדים המערבי והמזרחי יש לך שמש . אני אישית לא היייתי הולך על קוטג' אלא על גבינת טופו . נסה לראות אם יש משהוא שלא יחייב בניית קוטג' אלא בניה בקומה אחת .

גם דרומי וגם צפוני

חשוב לדעת את המיקום של הבית. אם הבית פונה לשדה פתוח או מוקף שכנים ... בדרך כלל גינה, עצים ופרגולות בתכנון נכון יכולות לפתור את כל הבעיות שרשמו לך . לפי מה שאני מבינה הגינה שלך לא דרומית אלא מערבית , וזה אחלה ! חוצמזה אור בבית חשוב לי יותר מהכל , לגור בבית חשוך זה ממש מתסכל לכל צד היתרונות והחסרונות שלו ....כמו לכל דבר בחיים .

Dfengshui

New member
אני בעד דרומי

בית צפוני הוא בית קררררר. לא אוהבת. היום אני גרה בבית שהכיוונים שלו הם מזרח-דרום-מערב. הגינה פונה למערב והכניסה ממזרח, אבל רוב הבית פונה לדרום. השמש בארץ יורדת לדרום רק בחורף וזה נהדר. בקיץ, היא מגיעה יותר מגבוה ואז היא לא נכנסת ממש
בכל אופן, האדריכל שלנו דאג לכך שמעל החלונות הדרומיים תהיה הצללה בנויה וכך מעט מאוד שמש חודרת בקיץ, אבל הרבה שמש חודרת בחורף. לעומת זאת, בעבר הרחוק גרנו בבית צפוני ובעלי פיתח שם אסטמה
(שנעלמה אחרי שעברנו משם)

אם פי 3

New member
לקחת בחשבון את נושא הדוד

קולטי שמש שלא מופנים לצד דרום, הם משמעותית פחות יעילים. יתכן שניתן לתכנן קולטים לצד דרום, גם בבית צפוני - אבל כדאי לבדוק את זה.

למעלה