מה לקנות מהקצביה בשביל החתול?

גורדיאן

New member
פשוט מאוד...

תיכנס לקצביה ותשאל היכן יש בסביבה חנות שמוכרת מזון לבעלי חיים.
יצא לך זול יותר ולהם בריא יותר.

Yukita

Active member
מנהל
יש מי שקונה חלקים טחונים

אבל צריך להביא בחשבון שכל מה שבקצביה עובר תהליכי כשרות ולכן מלא בכמויות אדירות של מלח. בעקרון עדיף דברים כאלה כתוספת ולא כתזונה בלעדית, ולדאוג לזמינות תמידית של מים לשתיה.

voyager2005

New member
אפשר חלקי עוף עם עצמות קטנות

כמו כנפיים. אני נותנת לחתולים שלי חצי כנף כמעדן פעם בשבוע. צריך להשגיח עליהם כשהם אוכלים, ולוודא אח"כ שהם באמת מעכלים את העצמות.
&nbsp
ואפשר גם דגים קטנים, כמו סרדינים

voyager2005

New member
כמה סיבות

א. בטבע החתול אוכל עצמות
ב. זה טוב לבריאות הפה והלסת, וכנראה גם לבריאות הנפשית
ג. אני מעוניינת לתת לגורים שלי מגוון של סוגי אוכל כך שלא ינעלו על משהו מסויים (ובדיוק עכשיו גם ראיתי באיזשהו אתר שאם נותנים עצמות, חייבים להתחיל מוקדם כי אח"כ החתול לא ידע איך אוכלים אותם)
ד. אם כבר מישהו הולך לתת עצמות, אז שידע איך עושים את זה נכון

אנ1נא

New member
עצמות מבושלות נשברות לשבבים חדים כסיכות

שעלולים לפצוע את מערכת העיכול. אני לא בטוחה לגבי עצמות לא מבושלות, אולי הן נשברות באופן שונה - אבל אני מניחה שאיתן יש בעיות של חיידקים. הייתי מציעה לך לשקול זאת שוב ובכל מקרה, להתייעץ עם וטרינר לגבי העניין.
&nbsp

&nbsp
&nbsp

voyager2005

New member
עצמות מבושלות מאוד מסוכנות

לגבי עצמות לא מבושלות, הם לא נשברות לרסיסים, אבל עדיין יש דיעות לכאן ולכאן אם כדאי או לא כדאי. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
&nbsp
לגבי חיידקים, צריך להקפיד על כללים בסיסיים כמו כל טיפול בבשר נא. אבל מעבר לזה, החתולים שלי מנשנשים חרקים במשך היום, שזה לא פחות בעייתי מבחינת חיידקים. אבל גם לתקוע את החתול בחדר סטרילי שבו הוא לא יגע בשום דבר, זה בעייתי.

sharonei1

New member
זה לא נפוץ תבדוק טוב לפניי

את הסיכונים
הם לא בטוח אוכלים עצמות נראה לי הם מנקים את הבשר ומשאירים אותם ובטבע זה עצמות טריות של חיות קטנות עכברים ודומיהם

sharonei1

New member
גם כמו שכתבו הבשר בקצבייה זה לא מה שהם אוכלים בטבע

זה בשר מעובד לא טבעי

voyager2005

New member
החתול בטבע מחסל את כל הטרף שלו

ומעכל הכל חוץ משיניים וציפורניים.
&nbsp
מכיוון שאני לא מתכוונת לקנות להם עכברים מתים מוקפאים (ויש מי שעושה את זה), נשארתי עם כנפי עוף, שזה גם בשר נא, וגם עצמות שהם מסוגלים לחסל.
&nbsp
כל דבר שניתן לחתול יהיה בעייתי. אוכל יבש גם בעייתי, ואוכל רטוב גם בעייתי, ובשר נא גם בעייתי, וכמובן וכמובן שהציד שהם יצודו בעייתי. אז כל אחד עושה את החישובים שלו מה פחות בעייתי, ומה הוא לא מוכן להסתכן. למנוע מחתול לצוד, למשל, זה מאוד נפוץ בדור המודרני, ולדעתי זה הרבה יותר בעייתי.

voyager2005

New member
החתולים שלי אוכלים אוכל איכותי

ועדיין, אני רוצה להאמין שהבשר שאני אוכלת הוא לא פחות טוב מהבשר שנכנס לאוכל לחתולים, ושהוא טיפה פחות מלא חיידקים מהטרף בטבע. אני מוכנה לקבל שיש בו כמויות יותר גדולות של מלח מאשר בשר לא כשר, אבל לא מעבר לזה. וסה"כ מדובר בחצי כנף בשבוע. אם תציעי לי משהו אחר שיתן להם את אותו שימוש בשרירי הלסת, אני אשקול את זה. סתם להגיד "לא", זה לא הכי משכנע.
&nbsp
מה גם שמעבר לעניין של העצמות (שיש בו דיעות לכאן ולכאן), לא ברורה לי ההתעקשות כאן. החתולים שלי לא חיים בסביבה סטרילית: הם שותים מהשירותים, מנקים את עצמם מכל הכיוונים, צדים דברים שאם היו נוגעים באוכל שלי הייתי זורקת אותו. חתולים בנויים לזה וצריכים את זה.

גורדיאן

New member
כמו בבדיחה היהודית העתיקה: שניכם צודקים...

...ואז באה אשת הרב ואמרה: 'רבי, איך זה יכול להיות ששניהם צודקים?'
נאנח הרב ואמר: 'גם את צודקת...'

בקיצור, sharonei1 צודק בקשר לאיכות הבשר הזה, ואת צודקת בכך שאת שמה את זה בפרופורציות הנכונות של חצי כנף בשבוע.
אבל במסגרת הפרופורציות הקדושות אציין כי:
1. חתולים לא צריכים תרגול של שימוש בשרירי הלסת, הם לא יפתחו שם כרס.
2. חתולים באמת מסוגלים לחיות בסביבה לא סטרילית באופן קיצוני (בקיצור בטינופת) ובנויים לזה, אני קצת בספק אם הם צריכים את זה.

למעלה