מה לקנות?

sigal333

New member
מה לקנות?

שלום! אני חובב הגה מושבע. יש בידי התלבטות. אני יכול לקנות כרגע פיאסטה בשנים 86 ומעלה עד 89 בערך או פיאט אונו מנוע 1000 שנת 90 בערך, או.... סובארו שנת 83 (פשע) מנו ע1600 או 1800 (glf) מה אתם ממליצים? לעלות בכמה שנים ואולי כמעט עשור או לקנות אוטו אמין וטוב, שיכול בתחזוקה נכונה לנסוע עוד הרבה. ההתלבטות שלי זה ביצועים ואמינות. הסובארו תהיה ידנית אני מקווה. כי יש המון אוטומטיות. מצד אחד הסובארו זה אוטו שמאובזר בצורה שמכוניות של היום לא מאובזרות כמוהו בדגם הג`י אל אף. לעומת זאת הביצועים חלשים והאוטו הוא משנה נמוכה. מה דעתכם? ארז

dw2322

New member
נושא עקרוני

טיפ שאולי פספסת. כאשר אתה ניגש לקנות רכב ישן יחסית הרי שבבואך להעריך עלויות אין להסתכל רק על מה המחירון אומר (מחירון זה דבר נחמד, לרכבים סטנדרטיים וחדשים, נסה לקנות פורשה (מצד אחד), או רכב בן 20 שנה+ (מצד שני) עם מחירון...) ;-) מה שהרבה יותר חשוב זה הבעלים של האוטו, כמה ידיים הוא עבר (ויותר חשוב, מי), ק``מ, האם הוחלף מנוע, תאונות (אם מוכר רכב ישן מספר לך שהאוטו לא עבר אף תאונה אזי לדעתי סגור הטלפון ואל תטרח אפילו להגיע אליו, חבל על הזמן, במקרה הטוב הוא משקר (זה המקרה הטוב!), במקרה הרע אין לו שום מושג מה עבר על האוטו אצל בעליו הקודמים, לעיתים מאד מאד נדירות אכן יש רכב ישן ממש בלי תאונות, אולם האם באמת אכפת לך מה עשו באוטו לפני 15 שנה?) ומידת ההשקעה באוטו. אם למשל אתה מתעניין בסובארו 83, נסה למצוא כאלה מיד שנייה שלישית, שמכסים בשמיכה את האוטו בלילה במשך שנים. יהיה קשה למצוא, מאד קשה, אבל אם תצליח, סביר להניח שהרכב יהיה במצב טוב בהרבה מכאלה שעברו רייסים אצל ילדודס וסוגי נהגים שונים ומשונים. אגב, זה גם שווה לך אלף אלפיים שקל בקלות (שוב, אל תסתכל על אחוזים ממחירון, זה לא רלוונטי ל-83). כמו כן, בדוק אלו תוספות ותיקונים נעשו באוטו. לעיתים עלויות של אלו עוברים בהרבה את שווי האוטו לפי ``המחירון``. בכל מקרה, חוץ ממחיר האוטו, תשמור בצד כמה אלפי שקלים 1. לטסט+ביטוח 2. תיקונים שונים נ``ב, אם אינני טועה, סובארו פשע זה יותר אלו מסוף שנות ה-70 ולא אלו מתחילת שנות ה-80, הנקראות לאונה (דגם ה-1300,1600 ומעט 1800).

© DrorZi

New member
סובארו פשע ....

יש שני סדרות המכונות פשע, עד 79 שלהלן יקראו פשע קלאסיק ועד 84 שהם דגם אחד חדש יותר אך גם הן מכונות פשע, מ 85 (ועד 92 אם אני זוכר) זה הלאונה המרובעת. אכן רכב ישן מתחת ל 87 בערך יוערך על פי מידת התחזוקה שלו. פיאט 1000 הינו רכב שיחסית נותן הרבה תמורה בעד מעט שקלים, להזהר מאלה שהיו שייכות לחברות השכרה. דרור זי

itzik93

New member
1800 GLF

אוטו נהדר, אם אתה מחפש ידנית, גם ה 1300 וה 1600 יעשו עבודה טובה, מומלץ כמובן ה 1600 ומעלה. לפני מספר חודשים אחי רכש אחת כזו שנת 83 1300 (זה מה שהיה..) ועוד נוסף לכל הצרות אוטומטית (חיפשנו משהו במצב טוב ידני בלבד, וזו היתה האלטרנטיבה היחידה מזה חודשים, היו מ-ל-א גרוטאות שלא נגענו בהן, משום מה, באותה התקופה הידניות פשוט נעלמו - זה היה ממש ביזיון). אחרי שעשיתי לאוטו מסע שיפצורים הוא נוסע פגז (הרבה יותר טוב מלאונה 1600 שהיתה לי פעם) - השיפצורים היו ברמה יחסית בסיסית ככה שלא פירקתי מנוע או עשיתי אוברול (פירוק דיסטרבוטור לצורך ניקוי ושימון, הח` פלטינות + פלאגים של BOSCH עם ה 4 אלקטרודות, כיוון הצתה, שמן מנוע 15W40, הח` שמן גיר ושמן דיפרנציאל וכמובן ניקוי יסודי לקרבורטור + כיוון) - כצ`ופר, עשיתי לו גם כיוון שסתומים כך שהמנוע גם שקט מאוד עכשיו. האוטו צורך כ 200 סמ``ק שמן על כל 2000 ק``מ שזה מצויין. אני מתאר לעצמי שאם אתה עושה את זה עם ה 1800, מצפה לך מכונית מצויינת יחסית לשנתון ולכסף- ואם אתה יודע לטפל בה לבד, מה טוב.

למעלה