מה לשאול את הצוות המקצועי ?

מיכל153

New member
מה לשאול את הצוות המקצועי ?

היי בעוד מספר ימים תהיה לי פגישה ראשונה עם הצוות המקצועי בגן של שלי : מרפאה בדיבור (קלינאית תקשורת) ומרפאה בעיסוק. האם יש שאלות שאני צריכה לשאול אותם ? כדי שאגיע לשם מוכנה.

שרון123

New member
הדבר היחיד שאני מצליחה לחשוב עליו

שצריך לשאול בשלב כ"כ התחלתי, הוא איך יתבצע הקשר ביניכם. האם תהיה מחברת קשר, כל כמה זמן תהיה פגישת עידכון ביניכם. כדאי לקבוע פגישה לחודש אחרי תחילת הטיפול, שבה הם יעדכנו מה הם ראו, ואיך הם מתוונים לטפל בה. במיח"א הקשר עם ההורים מאד ממוסד. יש פגישות במשך כל השנה, כולל עם הקלינאית תקשורת שמגיעה לגן. כמו כן יש מחברת קשר בה היא כותבת מאד בפירוט על מה היא עבדה עם ירדן, איך ירדן שיתפה פעולה באותו יום, ואפילו כותבת על שיחות שהיא מקיימת עם צוות ביה"ס.

נונינה

New member
שיה עם אנשי מקצוע...

מנסיוני, אנשי המקצוע של הגן נמצאים בשלב הכרות עם ילדתך. הם עורכים פגישות הכרות ואבחון על מנת להבין היכן היא מתקשת מחד, ומי היא אישיותית מאידך. נראה לי שבפגישה הראשונה הם בעיקר ירצו לשמוע ממך על שלי, כל אחד בתחומו, ההשגים שלה, הקשיים שלה, הרגישויות שלה, האהבות שלה, ואת בהחלט יכולה להכניס גם את הרגישויות שלך בתור אמא שלה - כמה את אוהבת או לא אוהבת למשל גישה נוקשה מדי או רכה מדי לדעתך. כדי שידעו מראש מה את לא אוהבת שעושים עם הבת שלך. (אני מכירה אמא שנורא לא אהבה שעושים עבור הילד שלה דברים שהוא יודע לעשות לבד, כמו, לשרוך שרוכים למשל) אפשר גם להכין רשימה של שאלות - סוג הטיפולים, הגישה בתוך הטיפול, האם וכמה הם ידריכו אותך לעבודה בבית כל אחד בתחומו, מתי וכמה את יכולה להתקשר עם שאלות, ומה הם כבר יכולים להגיד על שלי מההכרות הקצרה איתה....

למעלה