מה לשאול את הרופאה ההתפתחותית?

מה לשאול את הרופאה ההתפתחותית?

בשבוע הבא יש לנו תור לרופאה התפתחותית של כללית, ממתינים לתור באסף הרופא. בעלי בטוח שהמצב חמור כל כך שכל אחד יאבחן. אני בהכחשה, לא מסוגלת לחשוב על זה אפילו, פועלת על אוטומט.
הוא כל כך תקשורתי, שאני מקווה שיגידו עיכוב בדיבור עקב לקות שמיעה שעברה וישלחו הביתה עם המלצה לקלינאית תקשורת. בעלי חושב שאני חיה בסרט.
מה שלא עוזר זה שהילד שאובחן היה תקשורתי עם אפס סימני הזהרה (גם בדיאבד אנ ילא מצליחה למצוא סימנים, בטח לא בגיל הזה).
בכל מקרה, הילד בן שנה ושמונה, אז שום דבר לא מאד ברור. יש משהו חשוב שעלי לשאול את הרופאה? כמובן, כתלות במה שהיא תגיד.

איך מתבטאת התקשורת שלו?

את כתבת שהוא לא מדבר. וגם לא יודע לקרוא לך אמא. גם לא מבין כשאומרים לו אמא. זה בסיסי. הכי בסיסי שיש. בתחושה שלי, וכואב לי לכתוב את זה, את חיה בהכחשה. מכל התיאורים שלך בעבר נראה שיש כאן סיבה לחשוש. מאד מבינה שקשה לך לקבל את זה. קשה לשמוע את זה על ילד אחד והמחשבה שיש ילד נוסף על הספקטרום היא קשה מנשוא.
לרופאה תגידי שאת חוששת שיש כאן מצב של אוטיזם. וכמובן לומר שיש אח אחד מאובחן ואת הרקע המשפחתי. נדמה לי שהזכרת סבא שנמצא כנראה על הספקטרום? האם זאת רופאה נוירולוגית התפתחותית? אין לך מה לדאוג לגבי מה לומר לה. יש להם שאלונים והיא תשאל אותך לא מעט שאלות כדי להבין את התמונה.

dina199

New member
כל מה שאת מספרת כאן.

הרופאה צריכה כמה שיותר נתונים. והמאבחנים מתייחסים גם לגישה של אמא וגם לגישה של אבא.

האם לא עדיף להסתיר את האבחון של אחיו?

זה לא יגרום להם ישר ללכת לכיוון הזה?

TikvaBonneh

New member
תשובה

אם האיבחון הוא מקצועי ויסודי, אז הוא גם יהיה מדוייק, ולא לפי האחים והסבא. אני מכירה הורים שלקחו לאיבחון את האח של הבן המאובחן, אמרו שהם חושדים באוטיזם, ובאיבחון מצאו שהוא לא בספקטרום.
באיבחון הם צריכים לרשום מה שהם רואים בבדיקה, לא את החשדות של ההורים

למעלה