מה לשאול מיילדת בית

yoginit

New member
מה לשאול מיילדת בית

חדשה חדשה בפורום. הריון ראשון, שבוע 33 קבעתי פגישה עם מיילדת עכשיו נשאלת השאלה: מה לשאול ??? תזרקו כל מה שעולה בדעתכן, הכל, אל תתביישו :)

mise

New member
יש שרשור שלם בנושא

debby? את זוכרת את פרטי השרשור? נדמה לי שרוני פתחה אותו בשעתו. אני לא הבנתי את חשיבות ה"מה לשאול את המיילדת" מעבר לכמה פרטים טכניים שהיו חשובים לי (לא רוצה בדיקות, לא רוצה שתכניסי לכאן תיק פוטנצים הומיאופתיים) בהריון הראשון, כי לא הבנתי את ההשפעה העצומה שיש למלווים בלידה, או נכון יותר: סמכתי על עצמי יותר מדי, הרגשתי חזקה ובטוחה ולא ניסיתי אפילו לדמיין את המצב הכ"כ רגיש, פגיע וחשוף שקיים בזמן לידה ומנקודת המוצא הזו בחרתי את הבחירות שלי בלידה הראשונה. הייתי צריכה לרדת קצת ממרומי האולימפוס, אבל מרוב שהאף היה בעננים לא הרחתי שמשהו למטה מסריח. בדיעבד הייתי מבררת יותר לעומק ולא רק את הפרטים הטכניים. נדמה לי שהכל כתוב בשרשור ההוא שאני מקוה שדבי תשלוף. אני חושבת שאם פי 3 כתבה שם על "מה לשאול את המיילדת": "מה האני מאמין שלה לגבי לידות".

אם פי 3

New member
במאמרי הפורום

"איך תבחרי את המיילדת שלך?" מאמר מצוין שכתבה אשכר, כולל הפניות למקורות נוספים.

גם למבי

New member
OFF לגמרי!!!!

תראו - לא עובדים לי האייקונים ואני לא מצליחה לפתוח הודעה חדשה ולא לשלוח מסרים. או שנידו אותי בפורומים או שתפוז מתחרבש לגמרי. זאת ההתנצלות שלי על דרך הכניסה להודעה ועשיו: התנצלות נוספת על שאני מכניסה הודעה לגמרי לא קשורה אבל שמטרידה אותי מאוד - היום גילו לגל (שלוש וחצי) חור בשן - קטן - אבל הרופאה רוצה לטפל (עם גז צחוק או הרדמה). אני לא יודעת כלום על רפואת שיניים ורציתי לדעת אם מישהי יכולה להפנות אותי לחומר קריאה בנושא כדי שאוכל לעשות בחירות מושכלות ולא סתם להסכים לטיפול המוצע. כרוב הרופאים, הרופאה לא ששה לנדב מישע ודברה בפסקנות כאילו דבריה הם תורה מסיני ואוי למערערים . אני ממש מוטרדת מזה - גל לא אוכל הרבה ממתקים ומצחצחים לו בוקר וערב אווף. אגב - אין לו כאבים בשן אני חשדתי אז לקחתי לבדיקה. כדי שבכל זאת יהיה קשור לפורום אספר ששאלתי את רופאת השיניים מה עושה גז צחוק. היא ענתה בבטחון מלא - "הרי עשו לך לא מזמן" (החזקתי את עומר הקטן על הידיים)... תודה וסליחה...

גם למבי

New member
ו - OFF נוסף לרוני של השלוש

רוני - בגלל שאהי לא מצליחה לשלוח מסר - אחותי בקשה לאמר לך תודה רבה!!!!! אין לי מושג על מה - אמא שלי שבמונקו השאירה לי הודעה כזו מאחותי... אז תודה ונשיקות!!!

צימעס

New member
מה עם להחליף רופאה

לאחת שיש לה סבלנות לענות על כל השאלות? נסי את פורום רפואת שיניים (אולי יש אפילו יעודי לילדים).

גם למבי

New member
טוב - זו הייתה הפעם הראשונה אצלה

כלפי גל היא הייתה מקסימה וסבלנית אבל אלינו... תודה על העיצה - אכן יש פורום רפואת שיניים לילדים וקבלתי תשובה. יש לי עוד ללמוד את הנושא. שוב תודה!

mise

New member
נו, מה אמרו לך?

אשמח לקבל את הנתונים שאת אוספת בנושא.

גם למבי

New member
מעתיקה לך את התשובה:

"חור בשיניים קדמיות לרוב, לא מבצעים טיפול שיניים בהרדמה כללית רק עבור שתי שיניים הדורשות טיפול. אפשרות נוספת לטיפול (מלבד הרדמה כללית וגז צחוק )הינה טיפול על ידי טשטוש (סדציה), בו משלבים סירופ מטשטש עם גז צחוק. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, וגם סיכונים. ההחלטה על דרך הטיפול נעשית לפי מכלול גורמים כמו: כמות הטיפולים, שיתוף הפעולה של הילד,נסיונו של הרופא וכו'. קשה מאד לאבחן מה מצב השיניים ללא בדיקה קלינית ורק לפי תאורך, אבל אם אכן מדובר ב"חור" קטן בין השיניים הקידמיות ,לפעמים באמת לא מבצעים שיחזור אלא דוקא מפרידים בין שתי השיניים על ידי השחזה קלה, מורחים פלואוריד ועוקבים אחרי השיניים הללו." זהו - אני נורא מוטרדת ומחפשת רופא ילדים טוב טוב טוב כדי לקבל חוו"ד נוספת. אני כ"כ מתבאסת מכל העניין ולדמיין שמטשטשים את גל עושה לי רע.

צימעס

New member
הגדולה שלי

עברה טיפול שיניים (שתי סתימות) בלי הרדמה בגיל שנתיים וחצי. באנו לרופאה בשביל "הכרות" - לשחק לה קצת עם מכשירים בפה, וסיכמנו שהיא גם תנסה לטפל. והצליחה.

גם למבי

New member
תודה!!!!! נראה לי

שאלך לתיתי מאומנות הלידה לשמוע את דעתה התרשמתי מהתשובה שלה באומנות הלידה

CARA MIA

New member
רופאת שיניים לילדים

הילדה שלי בת שש ולצערנו כבר עם חמש סתימות. מצחצחת שיניים מאז הבקיעה הראשונה, בקושי נוגעת בממתקים (ואם כן- מצחצחת שיניים מיד). לצערי הגנטיקה עובדת פה לרעתנו. אבל נכנסתי כדי לכתוב משהו אחר: כשהיתה בת שנה וחצי, ראיתי נקודה חומה-כהה על אחת השיניים שלה. רופאת השיניים אמרה שזה חור והאופציות הן: סתימה בהרדמה מלאה או עקירה (!!!) כי ממילא זו שן חלב. מתוך היסטריה ואימה החלטתי לעקור כי פחדתי מהרדמה מלאה ואכן כך היה. את זעקות האימה של בתי אני נושאת עד היום ומתענה, א-ב-ל אתמול כשהיינו אצל רופאת השיניים (מישהי אחרת כמובן, מקצועית ומקסימה) אמרתי לה שאני רואה נקודה חומה על אחת השיניים של בתי. היא הסתכלה ואמרה שזו פיגמנטציה ולא חור ! חור אפשר לוודא רק בצילום (יש חורים שרואים רק בצילום ולא בשן עצמה ויש סימנים שנראים כמו חור וזה לא!!). מה שרציתי לומר לך זה- אנא וודאי בצילום שזה באמת חור. פתאום נפל לי האסימון שרוב הסיכויים שהשן של בתי נעקרה סתם ואני הרוסה מזה. בכל אופן, היא מטופלת בגז צחוק. אם את מוצאת רופא מקצועי וסבלני אז הפגישה הראשונה היא משחק עם הילד והסבר על כל המכשירים, התהתליך איטי וידידותי. בהצלחה וסליחה על האורך ...

אום נטע

New member
תפתחי הודעה בפורום

הזה ותייעדי אותה עבור תיתי רופאת שיניים. (היא מומחית ברפואת שיניים לילדים וכותכת קבוע בפורום הזה). אבל לפני כן תקראי את כללי הפורום. הם קצת קופצניות שם לגבי משתתפות חדשות. רק בריאות!

אשכר ש

New member
איזה כייף לך

מרגש לפגוש מיילדת בפעם הראשונה
יש כאן הפניות למקומות עם שפע מידע רלוונטי. מאוד חשוב להרגיש אם יש כימיה ואם היא "בראש" הלידה שלך, כלומר, האם היא מוכנה ללכת איתך בכל דרישותייך. אולי תעברי על הקישורים שניתנו לך ואם יהיו לך שאלות ספיציפיות, נענה בהרחבה.

למעלה